Suplimentare de la CJC pentru confratele de dosar Ceacîreanu

Marca_telecom_-_Liviu_Gheorghe_Puscaru_01.jpgPatronul firmei, Mihai Sergiu Ceacîreanu, precizează însă că suplimentarea ar fi doar pe hârtie, în realitate fiind vorba despre nişte bani primiţi pentru lucrări în plus, în timp ce s-a renunţat la efectuarea altora, de o valoare aproximativ egală cu cea suplimentată

Societatea care se ocupă de reabilitarea Ambulatoriului TBC din zona Tomis III a primit o suplimentare de la CJC.

Potrivit anunţului de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), SC Marca Telecom SRL Bucureşti a primit o suplimentare de 97.308,77 lei fără TVA, valoarea estimată a actului adiţional fiind de 100.441,1 lei fără TVA.
Reamintim că reprezentanţii CJC, în frunte cu preşedintele Nicuşor Constantinescu, au semnat ordinul de începere a lucrărilor pe 12 octombrie 2010. Pe timpul efectuării reparaţiilor la unitatea spitalicească de pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, consultaţiile s-au mutat la subsolul Policlinicii 2, la fosta radiologie, pacienţii primind îngrijiri medicale la spitalul din Palazu. De precizat că valoarea totală pentru care Marca Telecom a semnat cu CJC pe 13.09.2010 se ridică la 3.629.032,27 lei fără TVA, valoarea estimată fiind de 4.187.057,61 lei fără TVA. Obiectul contractului pentru care firma bucureşteană a bătut palma cu CJC se referă la "Lucrări de C+M+I (construcţii, montaj, instalaţii), Amenajarea şi protecţia mediului şi dotări independente aferente proiectului «Reabilitarea infrastructurii, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea ambulatoriului de specialitate TBC din cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa»". Investiţia este finanţată prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 "Îmbunătăţirea infrastructurii sociale", Domeniul Major de intervenţie 3.1 "Reabilitarea / modernizarea / dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale", cod SMIS 3507.
Valoarea totală a proiectului de reabilitare şi modernizare a Ambulatoriului TBC este de aproximativ 12.000.000 de lei, din care suma nerambursabilă din fonduri europene este de 8.377.003,58 lei, fondurile nerambursabile susţinute de la bugetul de stat - 1.281.188,78 lei, iar contribuţia proprie a beneficiarului - 2.348.328,75 lei. Suma totală include şi dotarea unităţii sanitare cu aparatură medicală de specialitate, pentru care s-a făcut licitaţie separat. Marca_telecom_-_policlinica_TBC___.jpg

Judecat alături de Mazăre şi Constantinescu

Revenind la firma bucureşteană Marca Telecom, care se ocupă de reabilitarea ambulatoriului, reamintim că firma poate fi cunoscută constănţenilor şi datorită colaborării cu municipiul Constanţa, de la care a câştigat contracte importante privind mentenanţa semafoarelor din oraş, dar şi datorită numelor sonore din formula de asociaţi. Firma îi are ca patroni pe Mihai Sergiu Ceacîreanu şi pe Liviu Gheorghe Puşcaru. Ultimul dintre ei a şi participat la semnarea ordinului de începere a lucrărilor. Cât despre celălalt asociat, Mihai Sergiu Ceacîreanu, numele său poate părea cunoscut pentru că este menţionat în rechizitoriul DNA privind retrocedările din Constanţa, fiind, aşadar, coleg de inculpare cu primarul Constanţei, Radu Mazăre, şi cu preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu.

Ceacîreanu: "Este posibil, la final, să fim sub valoarea contractului"

Pentru a afla în ce constă această suplimentare pe care firma sa a primit-o, potrivit SEAP, am stat de vorbă cu Mihai Sergiu Ceacîreanu. Acesta a precizat că este vorba doar despre o suplimentare pe hârtie, valoarea iniţială pentru care a fost încheiat contractul rămânând neafectată. "Nu este niciun ban în plus. S-au făcut lucrări suplimentare de nouăzeci şi ceva de mii şi s-a renunţat la unele lucrări de aproximativ aceeaşi valoare. În principiu, este vorba despre faptul că s-au făcut ceva instalaţii în plus. Mai exact, firma care se va ocupa de dotarea ambulatoriului cu aparatură medicală ne-a spus că nu le încape, de pildă, tomograful sau echipamentul radiologic. Prin urmare, a trebuit să facem ceva modificări, fiind necesare şi alte tipuri de alimentări", a declarat patronul Marca Telecom. Acesta a precizat că, în principiu, valoarea pentru care s-a semnat contractul va rămâne aceeaşi, dar că în prezent nu se ştie exact, pentru că este posibil să se utilizeze, de exemplu, mai mult glet decât a fost prevăzut, în acelaşi timp fiind posibil să se renunţe la o parte din cantitatea altor materiale. "Este posibil ca, la final, să constatăm că valoarea este sub nivelul contractului", a adăugat Mihai Sergiu Ceacîreanu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imagini de la evenimentAccident rutier pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din Constanța. Un microbuz maxi-taxi, implicat. Ambulanța, la fața locului (galerie foto+video)

03 Apr 2018 4310

Oil Terminal, declaraţii de avere Adrian Manea, şef Compartiment Contorizare, are trei maşini şi un moped (document)

11 Jan 2018 2965

Societatea Marca Telecom SRL pleacă de la Constanţa!

08 Feb 2017 2053

Pe mâna cui vor ajunge semafoarele din Constanţa? Ceacîreanu, de la Marca Telecom SRL, le bibileşte de 16 ani! (galerie foto + document)

09 Jul 2016 4464

Primarul Robert Negoiță repară școlile cu firma unuia dintre inculpații din dosarul Mazăre

27 Sep 2014 2351

El, inculpat în Dosarul Retrocedărilor. Firma, abonată la bani publici Ceacîreanu nu mai este acţionar majoritar la Marca Telecom

19 Aug 2014 4015

Accident rutier pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, în faţa liceului Telecom

07 May 2014 2318

Reabilitarea şi modernizarea Policlinicii 2 sunt aproape finalizate Cum arată astăzi clădirea medicală (galerie foto)

07 May 2014 2865