„Ţara Piticilor“ din parcul Tăbăcărie intră în reabilitare. A fost inaugurată de Radu Mazăre şi realizată de Mobitom (document)

 

Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa intenţionează să execute lucrări de reparaţii şi renovare la parcul de distracţii „Ţara Piticilor“ din parcul Tăbăcărie. În acest sens, RAEDPP Constanţa va organiza şi desfăşura o licitaţie publică pentru atribuirea contractului „Lucrări de reparaţii şi renovare la parcul de distracţii Ţara Piticilor“.
 
Valoarea estimată fără TVA a contractului este de 32.286,27 de lei. Termenul de finalizare a lucrărilor este de maximum 45 de zile de la data primirii notei de comandă. Operatorii economici interesaţi de contract vor publica obligatoriu un catalog în SEAP. Autoritatea contractantă va selecta din SEAP oferta care prezintă preţul cel mai scăzut. Ofertele pot fi depuse până pe data de 4 august.
 
Potrivit anunţului publicat pe site-ul regiei constănţene, se vor achiziţiona următoarele servicii şi bunuri: înlocuire feronerie la porţi (balamale), montarea confecţiilor metalice pe stâlpi, înlocuirea unor elemente uzate la porţi (role metalice), refacere încastrări la stâlpii împrejmuiţi, revopsirea în culori de ulei cu vopsea peste cea veche şi împrejmuire gard, revopsirea în culori de ulei peste vopseaua cea veche a stâlpilor, revopsirea gardurilor pentru flori, vopsirea turnurilor de la porţi, confecţii metalice diverse (scări exterioare de incendiu), pavaj executat cu pavele normale, nisip sortat.

Cine s-a ocupat de realizarea parcului de distracţii

Inaugurată în anul 2004 de fostul primar Radu Mazăre, „Ţara Piticilor“, din parcul Tăbăcarie, cuprinde 18 grupuri de elemente de joacă destinate copiilor cu vârsta cuprinsă între trei şi 14 ani. Fiecare element este viu colorat şi este amplasat pe platforme de nisip. Toboganele, balansoarele, scările de pisică şi panourile de alpinism sunt personalizate cu denumiri de ţări şi oraşe. Cât despre echipamentele de agrement, reamintim că acestea au fost montate de SC Mobitom SA - firma afaceristului defunct Gheorghe Oancea, care a furnizat astfel de elemente pentru mai multe locuri de joacă din cartiere ale Constanţei contractele însumând multe miliarde de lei vechi. Reamintim că Oancea a fost un apropiat atât al fostului primar, Radu Mazăre, cât şi al fostului preşedintele al CJC, Nicuşor Constantinescu.

Mobitom SA, cu lipici la bani publici

SC Mobitom SA este cunoscută ca o clientă mai veche a municipalităţii, fiind preferată de fostul primar şi de fostul preşedintele al CJC. Cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Ion Roată, Mobitom SA a fost înmatriculată în anul 1991. Firma are un capital social subscris de 2.250.542,5 lei, compus din 900.217 acţiuni. Firma este deţinută de Five-Holding SA, cu 98,678% din capitalul social, şi Listă Acţionari, cu 1,322% din capitalul social. Administratorii societăţii, a cărei activitate principală constă în „fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice“, sunt Valentin Boroş, născut pe 6.07.1949, în comuna Casimcea, Tulcea, David Sişu, născut pe 14.04.1934, în Bărăganu, şi Valentin Ciuceanu, născut pe 12.06.1967, în Constanţa.
 
La rândul său, firma Five-Holding SA, pe care funcţionează magazinul Brick, este deţinută de SC Ditline Investments LTD, cu sediul în Cipru, Nicosia, cu 860 de acţiuni (86% din capitalul social), Ionuţ Oancea, Rareş Drăistaru Oancea, Oana Drăistaru Oancea şi Alexandru Oancea. Celor patru asociaţi persoane fizice le revin câte 35 de acţiuni (3,5% din capitalul social). Administratorii societăţii, care se ocupă de „comerţul cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare“, sunt Gabriel Culea, Victor Fedul şi SC Anirva Manager SRL.
 
Mobitom a fost implicată în proiectul locuinţelor ieftine pentru tineri şi a câştigat, în 2008 şi în 2009, numai de la Primăria Constanţa, licitaţii în valoare de aproape 2.300.000 de lei fără TVA. Asta ca să nu mai punem la socoteală numeroasele contracte încheiate cu CJC-ul condus de Nicuşor Constantinescu, dar şi cu instituţiile subordonate Primăriei sau Consiliului Judeţean. În portofoliul companiei se numără proiecte precum fântânile arteziene din Constanţa, Aqua Magic, reabilitarea Delfinariului şi Spectrum Residences. Firma a fost controlată de defunctul Gheorghe Oancea, care avea în portofoliul său şi afaceri precum On Plonge, Plonge Prest, Plonge, Shark şi Five-Holding.

Citeşte şi


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Atenție părinți! Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie se va închide pentru o săptămână

23 Nov 2023 2110

Proiect județean sportiv pentru preșcolari „Voinici în țara piticilor”-ediția a III-a

29 May 2023 843

Accesul vizitatorilor în Țara Piticilor – Parc Tăbăcărie, interzis. Află în ce perioadă

17 Jan 2023 1704

Constanța Vești bune pentru părinți și copii! Este vizată Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie

09 Dec 2022 2129

Atenție Părinți! Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie Constanța va fi închisă. De ce a fost luată această decizie

25 Nov 2022 3826

Constanța Accesul este interzis astăzi în Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie. De ce a fost luată această măsură

25 Jan 2022 1757

Constanța Program prelungit în Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie. Accesul, permis în baza certificatului verde

20 Dec 2021 3303

Constanța Pompierii au fost solicitați să intervină în zona Țara Piticilor. Care este motivul (galerie foto+video)

09 Dec 2021 2545

Atenție părinți! Se modifică programul de funcționare a parcurilor de tip Țara Piticilor din municipiul Constanța. Este necesar certificatul verde

03 Nov 2021 2876

Lucrări de reabilitare în parcurile de tip Țara Piticilor din municipiul Constanța

20 Aug 2021 1912

Panică în Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie diin Constanța. Au intervenit mai mulți polițiști. Ce s-a întâmplat

23 Jul 2021 2199

RAEDPP Constanța Au fost înlocuite steagurile deteriorate din Țara Piticilor

30 Oct 2020 1980

RAEDPP Constanța Anunț pentru vizitatorii Țărilor Piticilor și ai Gravity Park

22 Oct 2020 2286

RAEDPP Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie, închisă vineri pentru public timp de opt ore

15 Oct 2020 2311

RAEDPP Constanța S-au redeschis Țările Piticilor din zonele Casa de Cultură și Cartier Medeea

14 Oct 2020 2656