Ţara Piticilor din Parcul Tăbăcăriei, un tărâm şi magie. Azi se aprind luminiţele de Crăciun şi se dă startul veseliei (galerie foto)

Azi, la ora 18.00, Ţata piticilor din Parcul Tăbăcăriei se va transforma într-un cadru de vis, desprins din basme. Ornamente, luminiţe, beculeţe, goburi de toate culorile, căsuţe pentru activităţi educative – sunt câteva dintre surprizele care îi aşteaptă pe constănţeni. Vedetă, cu siguranţă, va fi un brad imens, împodobit cu şiraguri de luminiţe. Organizatorii, Fundaţia Clopt ne-au dezvăluit că bradul înalt d epeste 10 metri a fost donat de către un locuitor din comuna Băicoi, din judeţul Parhova.
 
Zeci de oameni au lucrat aproape non-stop pentru a avea totul gata la timp. Pe lângă toate amenajările necesare, aceştia au asamblat peste 20 de căsuţe, au împobobit cu luminiţe toţi copacii din perimetrul Ţării Piticilor şi din preajmă, au construit scena – Castelul Fermecat –, totul în temperaturile extreme din ultimele zile. Perdelele luminoase se întind pe sute de metri, iar animatorii şi actorii sunt îmbrăcaţi în costume de poveste, realizate de designeri internaţionali.
 
Evenimentul Festivalul Iernii 2016 este gândit pentru copii (părinţii şi bunicii sunt şi ei invitaţi). Ţara Piticilor devine Tărâmul Magic al Crăciunului, populat cu personaje din poveşti. Publicul va deveni parte din poveste, participând activ la spectacole, alături de sutele de animatori şi personaje de basm.
 
Tot în perioada pregătirilor s-a montat şi un spectacol, cu un scenariu gândit special pentru acest eveniment. De asemenea, fiecare grup de animatori va avea propria scenetă. Scenele interpretate de actori profesionişti sunt gândite în aşa fel încât să fie uşor recognoscibile de către cei mici, să îi atragă, să îi încânte şi să le pună la încercare imaginaţia. În atelierele lui Moş Crăciun, copiii vor fi antrenaţi în multiple activităţi educative şi artistice. Îi vor scrie scrisori Moşului, vor deveni bucătari, actori, dansatori, jurnalişti la Gazeta Moşului, vor învăţa să deseneze, să se comporte potrivit Codului Bunelor Maniere, să scrie şi să citească poveşti, să facă jucării şi multe altele. În plus, vor fi încântați de spectacolele de pe scena special amenajată. Cursurile amuzante şi interesante vor fi diversificate în funcţie de studii sociologice ce au avut impact, pe grupe de vârstă, desfăşurate în Atelierul de Dulciuri Magice, Atelierul de Jucării şi Ambasada lui Moş Crăciun. Orarul este gândit în aşa fel încât toţi copiii să poată participa la toate cursurile pe parcursul întregii perioade.
 
Nici părinţii sau bunicii nu au fost uitaţi. Organizatorii le vor pune la dispoziţie Târgul de Crăciun. În cele douăzeci de căsuţe de lemn, constăneţenii vor găsi o gamă extrem de variată de produse şi dulciuri specifice perioadei Sărbătorilor. În decembrie, toată Constanţa se mută în Tărâmul Magic al Crăciunului!
 
Tărâmul Magic al Crăciunului este un eveniment susţinut de Primăria Municipiului Constanţa şi sprijinit de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa, Gruparea Mobilă de Jandarmi „Tomis“ Constanţa, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“, Inspectoratul de Poliţie al Municipiului Constanţa. Timp de o lună, Ţara Piticilor devine centrul artistic, cultural şi spiritual activ al Constanţei, în cadrul acestui spectaculos eveniment-concept. Accesul este liber!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Atenție părinți! Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie se va închide pentru o săptămână

23 Nov 2023 2110

Proiect județean sportiv pentru preșcolari „Voinici în țara piticilor”-ediția a III-a

29 May 2023 842

Accesul vizitatorilor în Țara Piticilor – Parc Tăbăcărie, interzis. Află în ce perioadă

17 Jan 2023 1704

Constanța Vești bune pentru părinți și copii! Este vizată Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie

09 Dec 2022 2129

Atenție Părinți! Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie Constanța va fi închisă. De ce a fost luată această decizie

25 Nov 2022 3824

Constanța Accesul este interzis astăzi în Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie. De ce a fost luată această măsură

25 Jan 2022 1757

Constanța Program prelungit în Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie. Accesul, permis în baza certificatului verde

20 Dec 2021 3303

Constanța Pompierii au fost solicitați să intervină în zona Țara Piticilor. Care este motivul (galerie foto+video)

09 Dec 2021 2545

Atenție părinți! Se modifică programul de funcționare a parcurilor de tip Țara Piticilor din municipiul Constanța. Este necesar certificatul verde

03 Nov 2021 2874

Lucrări de reabilitare în parcurile de tip Țara Piticilor din municipiul Constanța

20 Aug 2021 1912

Panică în Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie diin Constanța. Au intervenit mai mulți polițiști. Ce s-a întâmplat

23 Jul 2021 2198

RAEDPP Constanța Au fost înlocuite steagurile deteriorate din Țara Piticilor

30 Oct 2020 1980

RAEDPP Constanța Anunț pentru vizitatorii Țărilor Piticilor și ai Gravity Park

22 Oct 2020 2286

RAEDPP Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie, închisă vineri pentru public timp de opt ore

15 Oct 2020 2311

RAEDPP Constanța S-au redeschis Țările Piticilor din zonele Casa de Cultură și Cartier Medeea

14 Oct 2020 2656