„Targul martisoarelor", la Muzeul de Arta Populara

Astăzi, la Muzeul de Artă Populară Constanţa începe cea de-a VII-a ediţie a „Târgului mărţişoarelor".

În parcul din faţa muzeului prezintă mărţişoare peste 40 de expozanţi. Acestea sunt realizate din scoici, ceramică, piele, mărgele, piatră, lemn şi chiar sticlă. Aşadar, pentru următoarele patru zile, constănţenii sunt invitaţi să achiziţioneze mărţişoare tradiţionale dar şi să viziteze expoziţia muzeului care prezintă costume populare şi obiceiuri legate de tradiţia mărţişorului din toate zonele tării. „Târgul organizat de Muzeul de Artă Populară în fiecare an se doreşte o reînviere a tradiţiei acestei sărbători căzute în desuetudine în ultimele decenii, când se achiziţionează de la diverşi comercianţi obiecte de prost gust care nu mai fac nicio referire la tradiţia sărbătorii zilei de 1 Martie", se arată într-un comunicat remis redacţiei de către reprezentanţii muzeului.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

un expozant

02 Mar, 2010 22:14

partea cea mai neplacuta a fost ca pana si acolo micile opere de arta legate cu snur alb - rosu au trebuit sa concureze cu chinezarii luate de la hipermarket la kg ....nu dam nume dar s-a vazut cu ochiul liber cine a incercat sa "fenteze" traditiile si obiceiurile romanesti

Un alt expozant...

02 Mar, 2010 14:47

Taxa a fost modica ,la orice targ care se respecta se percepe o mica taxa deci nu ar trebui sa fie nimeni suparat...Vremea rea a fost invinsa de voie buna si de martisoarele absolut superbe expuse de toti artistii :)

un expozant

26 Feb, 2010 22:03

din pacate vremea rea si taxa perceputa de muzeu i-a cam dezamagit pe tinerii artisti plastici prezenti la targ...

Articole asemanatoare

Şcoala „Gheorghe Ţiţeica” a organizat târgul mărţisoarelor eco

28 Feb 2015 2111