Kureş 2015 UDTTMR a deschis sezonul luptelor tradiţionale tătăreşti (galerie foto)

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România (UDTTMR) a deschis, oficial, sezonul luptelor tradiţionale tătăreşti - Kureş 2015.
 
Prima competiţie a luptelor a avut loc vineri, 1 mai, la Valu lui Traian, şi a fost organizată de UDTTMR, în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Valu lui Traian.
 
Pe tot parcursul verii, excepţie făcând Luna Ramazan, UDTTMR va organiza astfel de competiţii. Astfel, pe 10 mai, la Medgidia, va avea loc Turneul Internaţional de Kureş, pe 16 mai, la Peştera, pe 17 mai, la Cobadin, pe 23 mai, la Cumpăna, pe 24 mai, la Osmancea, pe 29 mai, la Ovidiu, în data de 30 mai, la Eforie, pe 6 iunie, la Agigea, pe 7 iunie, la Castelu, pe 13 iunie, în Murfatlar, pe 19 iulie, în Băneasa, pe 25 iulie, la Mihail Kogălniceanu, pe 9 august, în Ciocârlia, pe 15 august, la Tuzla, pe 22 august, la Mangalia, pe 23 august, în Techirghiol, iar în data de 29 august, la Constanţa.
 
Competiţia de la Valu lui Traian a fost organizată pe patru categorii, finaliştii plecând acasă, aşa cum spune tradiţia, fie cu un bayrak, premiu oferit ocupantului locului II, fie cu un batal, pentru învingător.
 
În cadrul evenimentului a evoluat şi Ansamblul Qaytarma al UDTTMR - Filiala Valu lui Traian.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.