Un nou proiect lansat de CCINA Constanţa Moştenirea culturală romană - LIMES, în parteneriat cu Bulgaria (galerie foto)

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa a lansat, ieri, proiectul „Dezvoltarea şi promovarea unui produs turistic cultural integrat: Ruta «Frontiera romană din regiunea de graniţă România - Bulgaria»“ - LIMES, finanţat prin programul Interreg VA România - Bulgaria 2014 - 2020.
 
Proiectul LIMES reprezintă un parteneriat al cărui lider este Asociaţia Municipalităţilor Dunărene „Dunărea“ din Ruse, Bulgaria, având ca scop încurajarea folosirii unui produs turistic comun cu privire la moştenirea culturală romană din regiunea de graniţă România - Bulgaria.
 
Bugetul total al proiectului este de 908.408,15 euro, contribuţia Fondului European de Dezvoltare Regională fiind de 772.146,93 de euro, iar cofinanţarea naţională, 118.093,06 euro, din care a României - 25.846,08 euro şi a Bulgariei - 92.246,98 de euro.
 
„Acesta este proiectul în care noi, Camera de Comerţ Constanţa, suntem parteneri, iar lider de proiect este Asociaţia Municipalităţilor Dunărene «Dunărea» din Ruse şi cu care lucrăm pe parcursul a aproape doi ani la acest proiect“, a precizat directorul CCINA Constanţa, Dănuţ Jugănaru.

„Succesul acestui proiect va fi atins doar dacă vom reuşi să creăm un produs de succes “

Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă valorificarea moştenirii romane din regiunea de graniţă şi a valorilor culturale prin realizarea unui produs turistic comun integrat. Această acţiune reflectă cel mai bine potenţialul de dezvoltare a turismului cultural din regiunea cross border, iar cel mai bun rezultat este produsul turistic comun integrat, ce reprezintă cea mai bună modalitate de utilizare a potenţialului regiunii. Această acţiune va îmbunătăţi folosirea moştenirii culturale romane din regiunea de graniţă, având ca ţintă finală creşterea potenţialului economic al comunităţilor, ceea ce duce şi la atingerea obiectivului programului.
 
„Succesul acestui proiect va fi atins doar dacă vom reuşi să creăm un produs de succes şi, bineînţeles, depinde foarte mult de experienţa noastră“, a spus Maria Tzankova, manager proiect Bulgaria Asociaţia Municipalităţilor Dunărene „Dunărea“.
 
Prin dezvoltarea unui produs turistic comun, toate părţile interesate pot promova, prin intermediul expoziţiilor de turism, al conferinţelor, al televiziunii, al site-urilor web sau al altor mijloace de comunicare, acest traseu istoric şi cultural. În acest sens, turiştii locali şi străini, organizaţi în grup sau sosiţi individual, vor fi atraşi către situri şi colecţii de obiecte.
 
„Atât noi, cât şi partenerii noştri bulgari am derulat numeroase proiecte şi am dus cu succes la final proiecte importante. Nu suntem la o primă experienţă ca să ne dumirim acum cum funcţionează. Toate au fost duse cu succes şi toată experienţa aceasta anterioară ne ajută şi acum, iar în privinţa acestui proiect vă daţi seama că am fost şi puţin subiectivi, fiindcă este vorba de turism, pasiunea şi preocuparea mea de foarte mulţi ani, şi nu întâmplător am fost de acord să colaborăm pe un proiect cu o asemenea temă“, a adăugat Jugănaru.
 
Principalul rezultat al proiectului este dezvoltarea şi îmbunătăţirea unui produs turistic: ruta Frontiera Romană din regiunea de graniţă România - Bulgaria. Proiectul are în vedere realizarea unei strategii comune de dezvoltare, îmbunătăţire şi inovare, precum şi a unei strategii de marketing şi promovare a unui produs turistic.
 
Proiectul va fi implementat în zona de graniţă româno-bulgară, pe o perioadă de 24 de luni, în perioada 3.02.2016 - 2.02.2018.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 579

Paralela45 relansează cursele charter cu destinație Antalya, cu plecare din Constanța! Ce alte destinații preferă românii? (VIDEO)

19 Mar 2024 1154

LIVE CCINA, Paralela45 și Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța, despre vacanțele de vară 2024 (FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 985

Inspectoratul Școlar Județean Constanța promovează învățământul dual alături de CCINA Constanța

22 Feb 2024 852

Universitatea Ovidius din Constanța Proiecte de peste 42 de milioane de Euro prezentate în cadrul întâlnirii Forumului Oamenilor de Afaceri

15 Dec 2023 838

Teatrul de Stat Constanța a primit Premiul de Excelență pentru contribuția adusă la dezvoltarea culturală a municipiului de la CCINA Constanța (GALERIE FOTO)

25 Oct 2023 810

Solid House și Mesta Marmură și Travertin, conduse de Ramazan Gur, au ocupat primul loc în Topul județean al firmelor!

20 Oct 2023 2872

LIVE TEXT Președintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, la prima conferință de presă după acuzațiile de luare de mită (GALERIE FOTO)

15 Jun 2023 1584

Constanța Firma Love.Peace.Coffee SRL, document de la primărie pentru amplasarea unui container la City Park Mall

09 Jun 2023 1324

“Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești”, eveniment dedicat tradițiilor gastrnomice și culturale locale din Dobrogea

02 Jun 2023 2383

Instituția Prefectului - Județul Constanța va organiza alături de alte instituții campanii de informare a agenților economici din județul Constanța

03 Apr 2023 1224

Forumul Oamenilor de Afaceri, găzduit de Universitatea Ovidius din Constanța (GALERIE FOTO)

09 Dec 2022 1692

La CCINA Constanța, sub egida OSIM, „Trofeul Creativității la Constanța” 2022

08 Dec 2022 1440

#Dobrogea144 Ruxandra Serescu, Director General Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

16 Nov 2022 2092

LIVE-VIDEO TEXT Impact Developer & Contractor la Târgul Imobiliar Constanța. Cu ce ofertă vine dezvoltatorul imobiliar (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Nov 2022 2061