USL îşi împarte sferele de influenţă în colegii la sfârşitul săptămânii La nivel naţional - paritate în USL, la Constanţa liberalii vor 5 colegii

sedinta_-_Gheorghe_Dragomir_05.jpgDeşi liderii PSD şi PNL Constanţa au anunţat că, oficial, nu au avut loc încă discuţii privind negocierea modului de repartizare a colegiilor la alegerile parlamentare, în culise se discută cu cuţitele pe masă. Conform unor surse din interiorul USL, la ultime runde de discuţii neoficiale liberalii ar fi venit cu un ultimatum pentru aliaţii din PSD. Până la sfârşitul săptămânii echipele de negociere din cadrul USL trebuie să definitiveze colegiile în care vom avea noi candidaţi la alegerile parlamentare. La PSD, sâmbătă urmează să fie convocate întâlniri cu preşedinţii PSD de consilii judeţene, cu primarii de reşedinţă de judeţ şi cu membrii Consiliului Executiv Naţional, unde va fi supusă la vot şi ratificată această negociere în cadrul USL.

sedinta_colegii_-_Nicusor_Constantinescu.jpg La nivel de principiu, parlamentarii Alianţei de Centru Dreapta (PNL-PC) şi Alianţei de Centru Stânga (PSD-UNPR) deja aleşi îşi păstrează colegiile, principiul desemnării candidaţilor în USL rămânând, ca şi la locale, cel al parităţii, la nivel naţional. Pe plan local, deşi PSD are pretenţii de supremaţie, liberalii vor cel puţin două Colegii în plus faţă de cele câştigate la scrutinul din 2008. „Vom avea în mod sigur un număr în plus de candidaturi, cel mai probabil două şi trebuie să ne selectăm candidaţii, care să câştige alegerile", a declarat deputatul PNL de Constanţa Mihai Lupu. La rândul său, preşedintele organizaţiei judeţene, deputatul liberal Gheorghe Dragomir afirmă că deocamdată nu au fost decise Colegiile din judeţ pe care liberalii le ţintesc, însă vineri debutează negocierile şi se vor stabili cu exactitate. Din partea PSD vor participa la negocierile cu liberalii vicepreşedintele Nicuşor Constantinescu şi secretarul general, Cristinel Dragomir, care vor dori ca PSD să păstreze cel puţin cele şase colegii din 10 disponibile la Camera Deputaţilor şi pe cele două de la Senat. Şi Partidul Conservator speră să-şi conserve cel puţin un colegiu, respectiv cel ocupat în prezent de senatorul Mircea Banias. La un simplu calcul, aliaţilor din USL le-ar mai fi necesare cel puţin încă patru colegii pentru a putea satisface pretenţiile venite din toate cele patru formaţiuni, lucru practic imposibil în acest moment.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiectul în atenția consilierilor locali Iată cât vor plăti consumatorii racordați la sistemul centralizat de termoficare din Constanța începând cu 1 aprilie (DOCUMENT)

25 Apr 2024 187

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 208

Confort Urban SRL va primi în gestiune delegată mai multe străzi din Cartierul Tomis Plus din Constanța pentru asfaltare (DOCUMENT)

25 Apr 2024 270

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 389

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 298

Aprobarea raportului activității CA-ului CT BUS SA pentru trimestrul II din 2023 se află în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Apr 2024 266

Proiectul, pe masa consilierilor locali Chioșcul alimentar situat la parterul Școlii Generale nr. 15 „Grigore Antipa" din Constanța poate fi închiriat (DOCUMENT)

24 Apr 2024 318

Mihai Lupu, despre refuzul consilierilor județeni de a vota retragerea CJC din Asociația de Dezvoltare Durabilă (VIDEO)

24 Apr 2024 600

Ședință CJ Constanța. Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța Ce spune Mihai Lupu (VIDEO)

24 Apr 2024 534

Terenul în suprafață de 880 mp de pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța, dat în folosință gratuită Parohiei „Schimbarea la față″, Biserica Greacă (DOCUMENT)

24 Apr 2024 439

Peste cinci zile va fi convocată ședință extraordinară a CJC în format fizic LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Ordinea de zi, suplimentată cu un proiect (DOCUMENTE +FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 618

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 491

Ședință CLM Constanța CT BUS SA a înregistrat un profit de peste 6,5 milioane de lei în anul 2023 (DOCUMENT)

23 Apr 2024 566

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 396

Beneficiar, afaceristul Viorel Farcaș Deputatul Stelian Ion (USR) - „O nouă bucată din faleza orașului, un alt tun imobiliar pus la cale de primarul Chițac" (DOCUMENT)

23 Apr 2024 967