Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam începe arbitrajul împotriva CN APM Constanţa. Ce spune directorul Tivilichi

Cetăţenii olandezi Govert van OordJacobus Martinus de GrootComelis Adriaan de BruijnMartin Smouter şi Mark Willian Roelofs, în calitate de membri ai Consiliului de Administraţie al societăţii Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam, au adoptat mai multe decizii în şedinţa din 26 septembrie.
 
Pe ordinea de zi a şedinţei s-a aflat soluţionarea disputei generate de neîndeplinirea de către CN APM Constanţa SA, în calitate de beneficiar al proiectului „Prelungirea digului de larg al portului Constanţa”, a obligaţiei contractuale de plată a sumei totale, astfel cum a fost defalcată în notificarea emisă de Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam şi cum va fi actualizată la data depunerii acţiunii arbitrale. Ca urmare a executării de către SC Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam, în calitate de antreprenor, a proiectului mai sus menţionat, s-a propus ca societatea să acorde o împuternicire cu puteri depline către sucursala din Constanţa, acţionând prin intermediul managerilor sucursalei, fiecare în mod individual, cu scopul de a ajunge la un acord asupra arbitrajului.
 
Astfel, a fost aprobată împuternicirea emisă de Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam către sucursala societăţii din Constanţa de a începe arbitrajul şi a îndeplini toate demersurile legale necesare în cadrul procedurii de soluţionare amiabilă/litigiului arbitral/acţiunii în anulare sau recursului în faţa instanţelor competente împotriva CN APM SA, în scopul soluţionării disputei în acord cu interesele Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam. De asemenea, în vederea individualizării şi particularizării împuternicirii acordate, se vor emite împuterniciri speciale în mod individual pentru fiecare manager al sucursalei din Constanţa. Govert vad Oord şi Jacobus Martinus de Groot au fost împuterniciţi să semneze pentru şi în numele Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam împuternicirile speciale.

Ce spun reprezentanţii CN APM SA Constanţa 

Cotidianul ZIUA de Constanţa a adresat câteva întrebări conducerii CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa în legătură cu litigiul dintre CN APM SA Constanţa şi Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam.
 
Una dintre întrebări a fost „Care sunt sumele rămase de plată de CN APM SA către Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam în cadrul proiectului „Prelungirea digului de larg al Portului Constanţa?“. „Din punctul de vedere al CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, nu există sume datorate către Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam. CN APM SA, în calitate de beneficiar, consideră că decontările către antreprenor s-au încheiat, conform prevederilor contractuale şi legale“, au răspuns reprezentaţii companiei.
 
De asemenea, am mai adresat conducerii companiei întrebarea „Care sunt motivele pentru care CN APM SA Constanţa nu şi-a îndeplinit obligaţiile în cadrul acestui proiect?“. În replică, directorul companiei, Nicolae Dan Tivilichi, a precizat: „CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa şi-a îndeplinit toate obligaţiile contractuale pe care şi le-a asumat“. La întrebarea „Cum intenţionează CN APM SA să rezolve acest litigiu?“, directorul companiei a ţinut să sublinieze că „disputa este iniţiată şi generată de către Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam. CN APM este interesată şi receptivă în vederea identificării căilor privind soluţionarea amiabilă a acestei divergenţe“.
 
I-am contactat şi pe reprezentanţii Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam, sucursala Constanţa. Reprezentantul societăţii care a răspuns la numărul de telefon de contact al Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam, sucursala Constanţa, a ţinut să precizeze următoarele: „Există nişte litigii în instanţă. Este greu de discutat despre ele în momentul acesta. Instanţa va decide cine are dreptate“. Menţionăm că reprezentantul Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam, sucursala Constanţa, nu a dorit să se prezinte.

Despre Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam - Sucursala Constanţa

Cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Cristea Georgescu, firma a fost înmatriculată în anul 2013. Firma-mamă este Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam. Administratorii societăţii, care se ocupă de „construcţii hidrotehnice”, sunt Marius Stamat, născut pe 2.02.1969, în Constanţa, manager supleant, şi Hordijk Peter Paul, născut pe 11.06.1963, în Rotterdam, Olanda, manager. Reamintim că Van Oord Dredging and Marine Contractors BV este societatea care a fost contractată de Administraţia Naţională Apele Române şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral pentru proiectarea şi construcţia a patru dintre cele cinci loturi ale proiectului „Protecţia şi reabilitarea zonei sudice a litoralului românesc al Mării Negre“. De asemenea, această firmă s-a ocupat şi de prelungirea digului de larg al portului Constanţa.

Citeşte şi

Van Oord a cerut APM Constanţa revizuirea unui act Sunt vizate depozitele de nisip din apele teritoriale ale Mării Negre

CN APMC, autoritate contractantă Cum a câştigat Van Oord Dredging contractul pentru dragaj de întreţinere în porturile Constanţa, Midia şi Mangalia (documente)

Din 11 operatori, unul a câştigat Cum a „prins“ Van Oord Dredging un contract cu CN APMC (documente)​

Firma olandeză e câştigătoarea lucrărilor la digul de larg din Portul Constanţa De ce a sponsorizat Van Oord amenajarea spaţiilor verzi din Piaţa Ovidiu? (galerie foto)

Van Oord a cerut revizuirea acordului de mediu Ce lucrări sunt executate pentru reabilitarea zonei sudice a litoralului românesc

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ABADL a atribuit trei contracte pentru proiectare și execuție lucrări de apărare de coastă, în valoare de peste 900 de milioane de lei (DOCUMENT)

20 Dec 2022 1416

Reabilitarea litoralului în zona Eforie costă cu 12 milioane de euro mai mult! Cine se ocupă de contract

02 Aug 2022 1346

Van Oord Dredging începe lucrările de protecția litoralului Mării Negre în zona Eforie

04 Jun 2021 3899

Licitaţie de peste 707 milioane de lei organizată de ABADL 15 firme „se bat“ pentru execuţia lucrărilor de reducere a eroziunii costiere (document)

17 Apr 2018 5544

Ce răspuns a primit Van Oord Dredging de la APM Constanţa? Sunt vizate perimetrele de împrumut din Marea Neagră

11 Sep 2017 3754

Dezbatere publică pentru Van Oord Dredging Contractors BV. Sunt vizate perimetre din Marea Neagră

16 Feb 2017 3453

Van Oord a cerut APM Constanţa revizuirea unui act Sunt vizate depozitele de nisip din apele teritoriale ale Mării Negre

27 Aug 2016 4506

Van OORD cheamă în instanță DGFP Galaţi

01 Sep 2015 2355

Din 11 operatori, unul a câştigat Cum a „prins“ Van Oord Dredging un contract cu CN APMC (documente)

31 Aug 2015 3172

Şantierul a fost deja organizat Van Oord începe lucrările de reînnisipare a plajei din zona Faleză Nord

25 Jul 2015 4835

Când vor fi încheiate lucrările la digul de larg al Portului Constanța

22 Jul 2015 4113

CN APMC, autoritate contractantă Cum a câștigat Van Oord Dredging contractul pentru dragaj de întreținere în porturile Constanța, Midia și Mangalia (documente)

17 Jun 2015 4823

Van Oord a cerut revizuirea acordului de mediu Ce lucrări sunt executate pentru reabilitarea zonei sudice a litoralului românesc

13 May 2015 3490

Plaje luate de val Şantier pe litoral, pentru un sistem costier de protecţie împotriva eroziunii

15 Aug 2014 4449

Firma olandeză e câştigătoarea lucrărilor la digul de larg din Portul Constanţa De ce a sponsorizat Van Oord amenajarea spaţiilor verzi din Piaţa Ovidiu? (galerie foto)

06 Jun 2014 3939