vergilchitac.ro Spitalul Judeţean Constanţa, căpuşat până peste cap de firme private

Situaţia de la Spitalul Judeţean Constanţa este înfiorătoare. După raportul halucinant al Curţii de Conturi, asupra căruia puteţi arunca o privire AICI, doresc să vă fac cunoscute alte dedesubturi ale afacerilor extrem de dubioase care au căpuşat cel mai mare spital din judeţ, se arată pe vergilchitac.ro.

1. Spitalul Judeţean Constanţa a externalizat acum câțiva ani secția de Imagistică Medicală (CT, RMN, radiografie simplă) către Pozimed și Medimar, plătind anual milioane de euro acestor firme private. Apoi, laboratorul de analize a fost externalizat către Synevo (acolo unde manager era însuşi Dănuţ Căpățână!), plătind şi aici sume considerabile în fiecare an. Acum vin şi vă întreb, oare cu atâtea milioane de euro anual plătite de spital nu se putea face o secție ultramodernă de Imagistică Medicală și un laborator de analize propriu?! Eu sunt absolut convins că da.

2. După cum probabil unii dintre dumneavoastră cunoaşteţi, există un program naţional de infarct, care presupune că oricine ajunge la spital cu infarct, intră sub incidenţa acestui program şi i se implantează un stent acolo unde artera este “închisă”. Ei bine, la noi, în Constanţa, cea care deţine programul este o firmă privată, Cardioscan, care îi are asociaţi pe Dr. Bogdan Vitcu-Mut şi pe soţia actualului primar al Constanţei. Ce este şi mai strigător la cer este faptul că programul acestei companii este de duminică seara până joi (Dr. Vitcu-Mut fiind din Timişoara, joi pleacă acasă). Practic, orice pacient care vine cu infarct în weekend trebuie transportat la Bucureşti pentru a i se pune stent!

3. În Spitalul Judeţean Constanţa există medici care au obţinut competenţe europene pentru a pune stimulatoare, dar se spune că atât Ministerul Sănătăţii cât şi Dr. Vitcu-Mut nu îi lasă să facă acest lucru pe motiv că aceste competenţe nu sunt recunoscute în ţară! Este inadmisibil ca o competenţă recunoscută oriunde în Uniunea Europeană să nu fie recunoscută şi aici.

4. La Spitalul Judeţean a fost adus un angiograf de către Academia de Ştiinţe Medicale, dar acesta nu este funcţional nici până astăzi, pentru că spitalul a semnat un contract de exclusivitate cu Cardioscan.

5. Mai nou, am auzit că s-a semnat un contract de curăţenie pe anumite secţii, ceea ce ar putea însemna că îngrijitoarele şi/sau infirmierele vor rămâne fără loc de muncă.

Concluzia pe care o tragem atât din raportul Curţii de Conturi cât şi din cele prezentate de mine mai sus este că Spitalul Judeţean Constanţa este căpuşat până peste cap de companii private. Este tragic ce se întâmplă în judeţul nostru. Sper ca cine are ochi şi urechi să vadă şi să audă toate aceste practici mafiote, care atentează direct la viaţa tuturor constănţenilor.


Sursa text: vergilchitac.ro

Sursa foto: ZIUA de Constanţa


Citeşte şi

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Locuri de muncă Constanța Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” angajează. Detalii

25 Mar 2024 796

Ședință CJ Constanța Aprobarea situațiilor financiare la finalul anului 2023 a instituțiilor și serviciilor publice finanțate integral sau parțial din bugetul local, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 532

Ședință CLM Constanța Aprobarea organigramei și a statului de funcții ale Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 461

Bolile de rinichi, a opta cauză de deces la nivel mondial. Atenționările medicilor de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța

14 Mar 2024 761

Scandal în holul Unităţii de Primiri Urgenţe din Spitalul Judeţean Constanţa! S-a lăsat cu o trimitere în judecată, după șase ani de anchetă

13 Mar 2024 962

Licitații publice CJC organizează o nouă achiziție pentru reabilitarea bazinelor de tratament de la secția de Balneologie din Eforie-Sud

12 Mar 2024 577

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei”, Constanța, scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

11 Mar 2024 1017

LIVE Text Mariana Gâju, alături de membrele OFSD, celebrează femeile la Spitalul Județean Constanța (FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 746

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța cumpără oxigen medical lichid. Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

06 Mar 2024 608

Concurs de angajare la Spitalul Clinic Județean de Urgența „Sfântul Apostol Andrei” Constanța. Cine poate participa

05 Mar 2024 1408

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei”, Constanţa angajează. Ce post este scos la concurs

05 Mar 2024 844

Angajări Constanța Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa scoate la concurs un post vacant

03 Mar 2024 1424

De 1 Martie, Arimex Comexim 2000 SRL a oferit pacientelor din Constanţa flori, mărţişoare, iconiţe, zâmbete şi un meniu delicios!

01 Mar 2024 842

Ședință CLM Constanța Un proiect ce vizează Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, pe masa consilierilor locali (DOCUMENT)

29 Feb 2024 493

Angajări Constanța Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” angajează medici specialiști. Detalii

28 Feb 2024 829