Zeci de elevi constănțeni, participanți la Sci-Tech Challenge 2017. Cei mai buni merg la finala europeană. Cine sunt ei


Nu mai puțin de 110 elevi din Constanța au participat la competiția Sci-Tech Challenge 2017, organizată de Junior Achievement (JA) România cu sprijinul ExxonMobil România.

Aflată la cea de-a V-a ediție în România, competiția încurajează tinerii să își aplice cunoștințele în domeniile Științei, Tehnologiei, Ingineriei și Matematicii (STEM) și să își dezvolte creativitatea și aptitudinile antreprenoriale.
 
Anul acesta, elevii constănțeni au fost provocați să conceapă soluții inovative pentru autoritățile locale, în vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră provenite de la autoturisme, cu 40%, până în 2040.
 
Transportul în comun mai dezvoltat și realizat cu autobuze electrice, modificarea suprafeței de transport pentru a genera energie, promovarea mersului pe bicicletă, suplimentarea motoarelor existente cu alte surse de energie verde au fost doar unele dintre ideile câștigătoare ale elevilor constănțeni.
 
Finaliștii de la liceele constănțene care vor reprezenta România la finala europeană sunt: Constantinescu Adriana-Didona de la Liceul Teoretic Decebal, Balan Andreas de la Liceul Teoretic Ovidius, Costea Andrei    de la Colegiul Național Mircea Cel Bătrân, Cojocaru Andreea de la Colegiul Național Pedagogic Constantin Bratescu, Bului Dan Andrei de la Liceul Teoretic Decebal.
 

„Participarea la competiție m-a făcut să învăț să lucrez sub presiunea timpului, să îmi adun informația într-un timp cât mai scurt, să comunic cu alte persoane și să-mi transmit ideile astfel încât să se integreze cu ceea ce au și ceilalți de spus. Competiția îți poate deschide noi perspective în legătură cu foarte multe domenii și poți învăța multe lucruri. Realizezi că poți ajuta societatea și afli care sunt capacitățile tale creative, cât de departe poți să îți duci ideile într-un timp cât mai scurt și cum să evoluezi în diferite domenii”,  a declarat un elev finalist.

 
Programul își propune să motiveze elevii cu vârste cuprinse între 15-18 ani să ia în considerare matematica, știința și tehnologia în alegerea viitoarei lor profesii, să crească gradul de conștientizare cu privire la importanța matematicii, a științei și a tehnologiei și la modul în care acestea pot fi aplicate în afaceri pentru a răspunde provocărilor viitoare.
 
 
 

„Îi incurajez pe elevi să participe la cat mai multe activități extrașcolare, competiții și concursuri. În cadrul competiției Sci-Tech Challenge, organizată de Junior Achievement in Constanta, copiii învăța sa isi foloseasca competentele acumulate în cursul activității scolare intr-un mod cat mai creativ. Am observat ca elevii care au participat la astfel de competiții devin mai siguri pe ei. Este important ca un elev în clasa a X-a sau a XI-a să fie ghidat spre cat mai multe optiuni profesionale iar competiția Sci-Tech Challange ii motiveaza și ii ajuta în privința opțiunilor pentru cariera lor profesională”, a declarat profesoara Andreescu Aliss, de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân.

 
Evenimentul a atras 110 elevi de la 16 licee din Constanța, pasionați de știință, tehnologie și antreprenoriat. Ei au fost repartizați în echipe formate aleatoriu, au interacționat și și-au pus în valoare cunoștințele, creativitatea și abilitățile de prezentare. Pe parcursul competiției, tinerii au fost mentorați de angajați voluntari ai companiei ExxonMobil România, care le-au oferit explicații și sfaturi privind aspectele tehnice, financiare și elementele de marketing asociate proiectelor lor.

 

„ExxonMobil își asuma un rol activ în formarea generațiilor viitoare. Credem că răspunsul la provocările energetice se bazează pe evoluția tehnologică, iar programul țintește să îi încurajeze pe tinerii liceeni să ia în considerare o carieră profesională în aceste domenii”, a declarat Dana Dărăban, Director de Comunicare și Relatii Publice pentru ExxonMobil România.

 
Elevii câștigători vor ajunge în finala europeană a competiției Sci-Tech Challenge, care se va desfășura pentru a doua oară online, în data de 21 martie 2017. Elevii constănțeni vor concura împotriva câștigătorilor finalelor naționale din celelalte șase țări participante: Belgia, Italia, Franța, Olanda, Norvegia, și Marea Britanie.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Termoficare Constanța anunță reluarea furnizării agentului termic pentru consumatorii afectați din cauza avariei

23 Apr 2024 268

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 369

Știri Constanța Activități preventive ale polițiștilor în grădinițe, școli și licee

23 Apr 2024 224

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 367

Incendiu la un boiler, în Satu Nou, județul Constanța

23 Apr 2024 380

În Constanța Bărbat cercetat pentru trafic de droguri de mare risc (FOTO)

23 Apr 2024 403

Năvodari Oficial de la IPJ, în legătură cu evenimentul rutier în care a fost implicat un copil de 8 ani

23 Apr 2024 399

Decizii CNSC Primăria Negru Vodă, obligată să remedieze clauzele restrictive în cazul licitației de servicii de catering pentru preșcolari și elevi!

23 Apr 2024 190

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 419

Karelly Wash SRL va modifica blocul de patru etaje, edificat pe locul unei spălătorii de pe strada Baba Novac din Constanța

23 Apr 2024 404

Oficial! Pot începe lucrările de primă urgență pentru reabilitarea generală a Templului Israelit din Constanța

23 Apr 2024 505

Imobiliare Constanța DDN Global SRL vrea să investească într-un imobil de pe bulevardul Tomis

23 Apr 2024 334

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 325

Ce averi au procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să lucreze la DNA Constanța, după plecarea lui Bodean Andrei și Conortos Constantin (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 469

Palatul Copiilor Constanța Matei Silivestru, cinci medalii (trei de aur) la Campionatul Național, plus a treia performanță a competiției! (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 481