Acord de înfrăţire între comuna Cumpăna şi comuna Mahala din regiunea Cernăuţi, Ucraina

Timp de două zile, în perioada 24 - 25 iulie, comuna Cumpăna este gazda unei delegaţii din comuna Mahala, raionul Noua Suliţa, regiunea Cernăuţi, Ucraina.
 
Delegaţia din Ucraina este condusă de Elena Nandris, primarul comunei Mahala. Din delegaţie mai fac parte Nicolae Gostiuc, consilier local şi preşedinte al Societăţii pentru Cultură Română, Iulia Todorean, regizor la Televiziunea Locală, Vasile Tarăţeanu, scriitor, om de cultură, preşedintele Asociaţiei „Casa Limbii Române“, Ilie Caulea, directorul Casei de Cultură din Mahala, Marina Gostiuc, secretar al Societăţii pentru Cultura Română. Ieri, delegaţia din Ucraina a vizitat Centrul Socio-Medical din comună, Campusul Şcolar, dar şi Liceul Tehnologic „Nicoale Dumitrescu“.
 
În cursul acestei zile, 25 iulie, ora 17.00, în sala de şedinţe a Consiliului Local Cumpăna, primarii celor două localităţi vor semna acordul de înfrăţire, în prezenţa consilierilor locali ai comunei Cumpăna şi a membrilor delegaţiei din Ucraina. La festivitate mai participă Ion Moiceanu, profesor de istorie, redactor-şef al revistei „Agora“, Dorin Popescu, lector universitar doctor la Universitatea „Andrei Şaguna“, Cezar Pânzaru, preşedinte Asociaţia „Pro Basarabia“, şi Octavian Mândruţă - Consiliul Naţional al Asociaţiei Culturale „Pro Basarabia şi Bucovina“.
 
Încă de la începutul anului 2016, comuna Cumpăna a adresat o scrisoare de intenţie către comuna Mahala în vederea stabilirii relaţiilor de prietenie şi cooperare care să conducă la încheierea unui acord de înfrăţire între cele două localităţi. Se vor stabili relaţii între autorităţile administrative din cele două localităţi, între reprezentanţii organizaţiilor şi asociaţiilor profesionale sau individuale, între instituţiile culturale, religioase, de învăţământ şi de sănătate care îşi desfăşoară activitatea pe cele două teritorii.
 
Localitatea Mahala a făcut parte, încă de la înfiinţare, din regiunea istorică Bucovina a Principatului Moldovei. Începând cu anul 1991, satul Mahala face parte din raionul Noua Suliță al regiunii Cernăuți din cadrul Ucrainei independente.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Cumpăna, județul Constanța, dezvoltă un parc industrial în zona de vest

27 Mar 2024 491

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 20 de medalii în Serbia, la „Trophy of Novi Sad“. „Continuați să atingeți stelele!“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 620

Primăria Comunei Cumpăna închiriază un spațiu cu destinaţia desfăşurării unor activităţi medicale

23 Mar 2024 538

Locuri de muncă Constanța Primăria comunei Cumpăna angajează îngrijitor copii. Detalii

15 Mar 2024 598

Locuri de muncă Constanța Primăria Cumpăna angajează. Detalii

15 Mar 2024 732

Constanța Continuă lucrările la Centrul Civic din comuna Cumpăna

14 Mar 2024 756

Eveniment de gală la Restaurant Zorile Primăria Cumpăna organizează o petrecere dedicată femeilor din localitate! (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 825

Știri Constanța Parteneriatul ”Cumpăna Verde” debutează cu activități de plantare puieți de copaci la Cumpăna (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 523

Asfalt Dobrogea SRL a bătut palma cu Primăria Cumpăna. O parcare nouă va fi executată în zona blocurilor ANL (DOCUMENT)

29 Feb 2024 607

Știri Constanța Un pas important pentru învățământul din Cumpăna. Contract semnat pentru furnizarea de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

27 Feb 2024 675

Primăria Cumpăna Locuitorii comunei, în anotimpul iubirii. Spectacol extraordinar de Dragobete

25 Feb 2024 549

Știri Constanța Ce mesaj a transmis Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, cu ocazia zilei de Dragobete

24 Feb 2024 535

Știri Constanța Eveniment artistic special de Dragobete, la Cumpăna. “Din Iubire, Pentru Iubire”

23 Feb 2024 570

Primăria Cumpăna, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice unitățile de învățământ din comună

20 Feb 2024 689

Cumpărări directe Constanța Primăria Cumpăna cumpără un nou totem!

20 Feb 2024 687