Adio, bannere! Intersecţiile din Constanţa, aerisite forţat de Decebal Făgădău? (galerie foto)



De la 1 ianuarie 2016, constănţenilor li s-a dat posibilitatea de a vedea, neîngrădit, cerul. Nu s-au pus observatoare astronomice la colţ de stradă, dar a fost data de la care a intrat în vigoare un nou articol din Regulamentul de signalistică la nivelul municipiului Constanţa, aprobat prin hotărâre de Consiliu Local la 30 octombrie. Proiectul de hotărâre prevede interzicerea amplasării bannerelor publicitare pe raza municipiului Constanţa, cu excepţia celor care promovează acţiuni ale Primăriei.
 
Numai că, odată cu aceste bannere, au început să dispară şi mai multe panouri publicitare. Intersecţia de la Casa de Cultură este cea mai grăitoare din această perspectivă. Pe fiecare refugiu era poziţionat câte un astfel de panou. De aproximativ o săptămână însă, acestea au dispărut.
 

„În ceea ce priveşte panourile, am trimis anul trecut, în august, o notificare celor care monitorizează publicitatea pe raza municipiului Constanţa, cu nişte fotografii, şi le-am zis: «Vedeţi că panourile astea sunt… sub orice critică. Aveţi două variante: le faceţi să arate bine sau le facem să dispară». Unele au dispărut, altele s-au făcut mai frumoase. Hotărârea de Consiliu a fost votată în septembrie şi le-am acordat acest termen pentru că aveau contracte comerciale în derulare“, a explicat Decebal Făgădău.

 
Decizia este cu atât mai interesantă cu cât de amplasarea şi printarea acestor materiale publicitare se ocupă în principal firma Seaview Advertising, controlată de Ionuţ Barbu, partener de afaceri al lui Elan Schwartzenberg şi chiar al lui Radu Mazăre junior.

Citeşte şi În lipsa tatălui, Elan Schwartzenberg şi Ionuţ Barbu fac afaceri cu Răducu Mazăre



Iniţiatorul proiectului de hotărâre, Decebal Făgădău, şi-a motivat iniţiativa de a „decapita“ bannerele şi panourile publicitare astfel: „Având în vedere aglomerarea urbană cu mijloace de publicitate de tip banner care sunt amplasate în mod agresiv de-a lungul căilor rutiere majore şi care influenţează în mod negativ imaginea urbană a oraşului, propunem interzicerea bannerelor publicitare în municipiul Constanţa, exceptându-le pe cele ce promovează acţiuni ale municipalităţii“.

Citeşte şi Decebal Făgădău a pus gând rău reclamelor: De la 1 ianuarie, bannerele publicitare vor fi interzise în municipiul Constanţa (document)

Cine este însă firma care se ocupă de publicitatea outdoor în oraş de mai mulţi ani? Seaview Media face parte din grupul de firme Seaview (alături de Seaview Advertising), societăţi care derulează afaceri în Constanţa cu persoane din anturajul fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre. Asociaţi majoritari în Seaview Media sunt Sorin Ionuţ Barbu şi Emilian Schwartzenberg.

Citeşte şi În 2007, făceau schimb de terenuri: Primăria Constanţa montează panouri publicitare cu firma lui Schwartzenberg (documente)


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Cetatean responsabil

21 Mar, 2016 21:42

Vrem oras ca afara. Speram totusi sa se respecte aceasta initiativa si sa avem si noi un oras curat, fara aceste panouri care incearca sa sublimineze mesaje. Sunt prea multe si nu mai prezinta interes, ci chiar dizgratie. Macar daca ar fi avut o conceptie grafica mai atractiva. Reprezinta niste pericole metalica construite langa pietoni.

andrei chivu

22 Feb, 2016 14:03

si in aceeasi poza a articolului, casa de cultura, monument cu siguranta prin dimensiuni, functiune si materiale folosite (compolzitiona, nu este poate o mare lucrare de opera) este acoperita de panouri uriase publicitare - cale lunga pana la un oras curat - cu actuale conducere nici o sansa din punctul meu de vedere

jiji

22 Feb, 2016 07:57

era si timpul. ar mai fi si cearceafurile alea urate de pe Casa de Cultura. trotuarele se placehaza degeaba cu granit, mai intai trebuie ingropate cablurile de pe stalpi. da' "cineva " trebuie sa manance de 2 -3 ori din aceeasi coliva....a orasului

Articole asemanatoare

Decebal Făgădău a pus gând rău reclamelor De la 1 ianuarie, bannerele publicitare vor fi interzise în municipiul Constanţa (document)

09 Oct 2015 4026