Administraţia Mazăre întoarce armele împotriva Guvernului Ponta Toate sediile şi birourile Primăriei Constanţa, în grevă

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) organizează mâine, pe toată durata programului de lucru, o grevă generală. Programul va fi întrerupt în instituţiile din administraţia publică locală (primării şi consilii judeţene), ca urmare a faptului că revendicările FNSA nu au fost soluţionate favorabil de Guvernul Ponta. Potrivit federaţiei, aceste solicitări se referă la: „1. Reglementarea şi liberalizarea acordării, începând cu anul 2015, a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii. 2. Creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit şi din venituri proprii“.

La protestul de mâine vor lua parte şi membrii Sindicatului Liber din Administraţia Publică Constanţa. Urmare a acestui fapt, activitatea din toate sediile Primăriei Constanţa şi din toate agenţiile fiscale ale Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local Constanţa va fi întreruptă pe toată durata programului de lucru.

„Singurii care nu au respectat legea sunt însă reprezentaţii Guvernului României“

„După trei ani de guvernare, constatăm că politicile actualului guvern cu privire la administraţia publică locală din România nu diferă cu nimic faţă de cele aplicate de guvernele anterioare, dimpotrivă, acesta poate fi considerat «un demn continuator» al politicilor prin care se mimează dialogul social“, se arată într-un comunicat de presă dat publicităţii de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie.
FNSA susţine, de asemenea, că, de la declanşarea acestui conflict de muncă, au avut loc două întâlniri cu reprezentanţii Executivului, pe marginea problemelor angajaţilor din primării şi din consiliile judeţene. La niciuna dintre acestea nu s-ar fi luat însă în considerare solicitările FNSA, „dimpotrivă, s-a încercat de către Liviu Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social, inducerea ideii că acest conflict nu este organizat în condiţiile legii“. „Singurii care nu au respectat legea sunt însă reprezentaţii Guvernului României, care au refuzat organizarea procedurii de conciliere, conform legii, desconsiderând astfel nevoile salariaţilor pe care îi reprezentăm“, susţin reprezentanţii FNSA.

Ceea ce trebuie remarcat este faptul că, până în preajma alegerilor prezidenţiale, salariaţii din administraţia publică locală constănţeană nu şi-au manifestat în niciun fel nemulţumirea faţă de Guvernul Ponta. Protestele acestora au început abia după scrutinul prezidenţial, în luna ianuarie a acestui an.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.