Agendă plină pentru Primăria comunei Cumpăna Ajutoarele lui Moş Nicolae au împărţit daruri copiilor de la grădiniţă

Vineri a fost o zi plină pe agenda de evenimente a primarului comunei Cumpăna, economist Mariana Gâju. Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“ din localitate a aniversat 109 ani de la înfiinţare. Tot vineri, la Centrul Multifuncţional de Asistenţă Socio-Medicală din Cumpăna a avut loc dezbaterea „Cariere de succes în domenii de ocupare non-tradiţională pentru femei“, eveniment realizat în colaborare cu Agenţia Naţională Antidrog şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa.

Nu în ultimul rând, pentru că Moş Nicolae ştia că va fi ocupat, vineri noaptea, să meargă la toţi copiii pentru a le lăsa cadouri în ghetuţe, a trecut mai întâi pe la micuţii de la cele două grădiniţe din comuna Cumpăna, unde darurile au fost împărţite chiar de către doamna primar. „Daca pentru toţi copiii, Moş Nicolae vine în noaptea de 5 spre 6 decembrie, anul acesta, pentru copiii din Cumpăna, Moşul a venit mai devreme. În ajunul zilei de Moş Nicolae, Primăria comunei Cumpăna a oferit cadouri preşcolarilor din localitate, cei mici au fost bucuroşi să primească darurile chiar de la doamna primar“, au explicat reprezentanţi ai administraţiei publice locale.

Peste un veac de tradiţie în învăţământ

Liceul „Nicolae Dumitrescu“ are o tradiţie de 109 ani de formare a specialiştilor în domeniul turismului. Vineri, liceul a marcat un nou succes: lansarea revista şcolii - „Inima vârstelor“ - o carte de vizită pentru instituţia de învăţământ. „Revista apare din dorinţa de a populariza activităţile desfăşurate în unitatea şcolară şi de a împărtăşi realizările şi creaţiile elevilor liceului“, spun reprezentanţii instituţiei de învăţământ. Mai mult, şi un laborator de turism a fost inaugurat astăzi, la momentul solemn fiind prezenţi şi foşti dascăli ai instituţiei de formare, profesori care au pus umărul la formarea a generaţii întregi de elevi.

Crearea de locuri de muncă pentru femei

Sala de conferinţe a Centrului Multifuncţional de Asistenţă Socio-Medicală din Cumpăna, care a fost gazda dezbaterii cu tema „Cariere de succes în domenii de ocupare non-tradiţionale pentru femei” a reunit, alături de primarul Mariana Gâju, reprezentanţi ai societăţii civile, psihologi, reprezentanţi ai Poliţiei şi cadre didactice. De asemenea, au fost prezenţi directorul Crucii Roşiii - filiala Constanţa, Carmen Lungu, şi directorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Constanţa, comisar-şef de poliţie Marius Cristian Oprişan. Dezbaterea a făcut parte din proiectul „Egalitate pe Piaţa Muncii - Şansa ta la un viitor mai bun“, care îşi propune să contribuie la creşterea oportunităţilor de angajare pentru femeile aparţinând grupurilor vulnerabile, în vederea creării unei pieţe a muncii incluzive. Proiectul are ca principale direcţii de acţiune creşterea oportunităţilor de angajare, îmbunătăţirea accesului egal la ocuparea şi construirea unei cariere de succes, precum şi implicarea autorităţilor publice în probleme ce ţin de egalitatea de şanse şi accesul egal al femeilor pe piaţa muncii. „Ne propunem calificarea a 540 de femei din regiunea sud-est“, au spus reprezentanţii Loop Operations, parteneri în proiectul cofinanţat din fonduri europene.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiune de plantare de copaci la Cumpăna. Ce mesaj a transmis primarul Mariana Gâju (VIDEO)

15 Apr 2024 388

Comunitatea musulmană a comunei Cumpăna a participat la tradiționala Cină de Iftar – Masa Prieteniei

08 Apr 2024 587

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, la ceas aniversar

26 Mar 2024 2597

ZIUA LIVE Mariana Gâju (PSD) – „Nu sunt adepta compromisurilor pentru a promova. O femeie trebuie să se gândească la demnitatea ei”! (VIDEO)

08 Mar 2024 877

Eveniment de gală la Restaurant Zorile Primăria Cumpăna organizează o petrecere dedicată femeilor din localitate! (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 934

Știri Constanța Parteneriatul ”Cumpăna Verde” debutează cu activități de plantare puieți de copaci la Cumpăna (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 621

Vești bune pentru locuitorii din Cumpăna, județul Constanța! A fost avizat favorabil nodul rutier Cumpăna A4

29 Feb 2024 6757

Știri Constanța Un pas important pentru învățământul din Cumpăna. Contract semnat pentru furnizarea de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

27 Feb 2024 725

Primăria Cumpăna Locuitorii comunei, în anotimpul iubirii. Spectacol extraordinar de Dragobete

25 Feb 2024 601

Știri Constanța Ce mesaj a transmis Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, cu ocazia zilei de Dragobete

24 Feb 2024 589

Colanul de Aur al A.Co.R. pentru rezultate remarcabile în anul 2023, adjudecat de Filiala Județeană Constanța

13 Feb 2024 1086

ACoR Mariana Gâju, primarul de la Cumpăna a primit două distincții pentru activitatea comunei (FOTO)

12 Feb 2024 1137

Mariana Gâju, primarul de la Cumpăna, la cea de-a 159-a Sesiune Plenară a Comitetului Regiunilor (FOTO)

31 Jan 2024 966

O delegaţie de profesori din Republica Turcia, în vizită la Cumpăna, județul Constanța

28 Jan 2024 1190

Primarul Mariana Gâju, la eveniment Guvernul României a găzduit “Întâlnirea Grupului de Lucru privind Desfășurarea activității de ecoturism în România” (FOTO)

16 Jan 2024 790