Aleşii locali de la Cumpăna, la raport. Mariana Gâju - „Ne propunem să fim un reper al transparenţei administrative“ (galerie foto)

‪‎Primăria‬ comunei Cumpăna a organizat, miercuri, la iniţiativa primarului Mariana Gâju, o dezbatere publică având ca temă principală „Prezentarea raportului anual privind starea economică, socială şi de mediu a comunei Cumpăna“.
 
La evenimentul care s-a desfăşurat în sala mare a Căminului Cultural din localitate au fost prezenţi locuitori ai comunei, agenţi economici, dar şi invitaţi din partea autorităţilor locale judeţene: Mariana Belu - secretarul judeţului din partea Consiliului Judeţean Constanţa, Radu Suceveanu - jurist din partea Instituţiei Prefectului, Luigi Fraico şi Carmen Grigor, din partea Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa.
 
Şefa autorităţii publice locale a prezentat raportul de activitate pe anul 2015 alături de viceprimarul Florin Neagu, de secretarul Sorin Daniel Nicolae, de cei 17 consilieri ai Consiliului Local şi de funcţionari publici ai Primăriei Cumpăna.
 
Acest raport anual cumulează rapoartele de activitate pe anul 2015 ale compartimentelor funcţionale din cadrul aparatului de specialitate al Primarului comunei Cumpăna, evidenţiind cu precădere obiectivele de activitate specifice, modul de atingere a acestora, respectiv aducerea la îndeplinire a hotărârilor Consiliului Local şi a dispoziţiilor emise de primar.
 
Misiunea Primăriei comunei Cumpăna este asigurarea respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor şi oferirea unor servicii publice locale de calitate, realizate în condiţii de eficienţă, într-un mod echitabil, transparent şi legal. „Aşa cum am încercat în fiecare an, nu vreau ca acest raport să reprezinte doar un act administrativ impersonal, ci să fie un instrument de informare a cetăţenilor cu privire la modul şi eficienţa rezolvării treburilor publice, la acţiunile întreprinse pentru realizarea strategiilor, la modul de îndeplinire a obiectivelor propuse pe principalele domenii de activitate, manifestându-mi, încă o dată, deschiderea şi transparenţa faţă de cetăţean, încercând să îmbunătăţim în fiecare an calitatea şi eficienţa muncii noastre“, a declarat primarul comunei Cumpăna, economist Mariana Gâju.
 
„Consider că datele prezentate în raport pot oferi cetăţenilor o imagine generală asupra activităţii noastre în anul care a trecut, asupra modului şi eficienţei rezolvării problemelor comunităţii locale”, a precizat Mariana Gâju.
 
„Ca primar al tuturor cetăţenilor comunei, doresc încă o dată să declar disponibilitatea instituţiei pe care o reprezint de a fi un partener viabil şi serios de dialog cu locuitorii în slujba cărora se desfăşoară întreaga noastră activitate, pentru că numai printr-un act administrativ transparent putem crea împreuna un viitor durabil”, a adăugat şefa autorităţii publice locale.
 
Ca o concluzie a prezentării raportului de activitate pe anul 2015, primarul comunei a subliniat următoarele: „Ne propunem să fim un reper al eficienţei, coerenţei actului decizional şi transparenţei administrative, să susţinem crearea unei comunităţi active şi dinamice, să atragem investiţii şi să generăm proiecte de importanţă strategică pentru comună şi cetăţeni, şi toate acestea să conducă la creşterea calităţii vieţii în comuna Cumpăna. Prin intermediul prezentului raport, precum şi prin numeroasele acţiuni întreprinse pe parcursul mandatului meu, am dovedit că ne dorim o comunicare deschisă şi transparentă pentru a pune bazele unui parteneriat real între Primăria comunei Cumpăna şi cetăţeni“.
 
„Strategia de dezvoltare a comunei Cumpăna pentru următorii ani cuprinde măsuri privind crearea de noi locuri de muncă şi sprijinirea investiţiilor, dezvoltarea educaţiei şi protecţia socială, dezvoltarea infrastructurii utilitare”, a adăugat, la finalul prezentării, şefa autorităţii publice locale de la Cumpăna.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiune de plantare de copaci la Cumpăna. Ce mesaj a transmis primarul Mariana Gâju (VIDEO)

15 Apr 2024 382

Comunitatea musulmană a comunei Cumpăna a participat la tradiționala Cină de Iftar – Masa Prieteniei

08 Apr 2024 583

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, la ceas aniversar

26 Mar 2024 2564

ZIUA LIVE Mariana Gâju (PSD) – „Nu sunt adepta compromisurilor pentru a promova. O femeie trebuie să se gândească la demnitatea ei”! (VIDEO)

08 Mar 2024 872

Eveniment de gală la Restaurant Zorile Primăria Cumpăna organizează o petrecere dedicată femeilor din localitate! (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 933

ZIUA LIVE O femeie trebuie să lupte mai mult decât un bărbat pentru a ocupa un post important în politică? ( FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 584

LIVE Text Mariana Gâju, alături de membrele OFSD, celebrează femeile la Spitalul Județean Constanța (FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 850

Știri Constanța Parteneriatul ”Cumpăna Verde” debutează cu activități de plantare puieți de copaci la Cumpăna (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 619

ZIUA LIVE O femeie trebuie să lupte mai mult decât un bărbat pentru a ocupa un post important în politică?

07 Mar 2024 990

LIVE Text Femeile social-democrate, în frunte cu Mariana Gâju, prezente la Căminul pentru persoane vârstnice Constanţa (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 845

Femeile social-democrate, în vizită la Căminul pentru persoane vârstnice Constanţa

06 Mar 2024 592

OFSD la ceas de sărbătoare 1000 de femei social-democrate petrec la Constanța! (FOTO+VIDEO)

03 Mar 2024 1332

Vești bune pentru locuitorii din Cumpăna, județul Constanța! A fost avizat favorabil nodul rutier Cumpăna A4

29 Feb 2024 6738

Știri Constanța Un pas important pentru învățământul din Cumpăna. Contract semnat pentru furnizarea de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

27 Feb 2024 723

Primăria Cumpăna Locuitorii comunei, în anotimpul iubirii. Spectacol extraordinar de Dragobete

25 Feb 2024 600