Ambasadorul din Olanda, Ireny Comaroschi, prezent la Techirghiol Adrian Stan, despre beneficiile celor zece ani de parteneriat româno-olandez

Primarul oraşului Techirghiol, Adrian Stan, şi preşedintele Fundaţiei Breath România, Olgun Seitcadil, au participat, ieri, la un eveniment de aniversare a celor zece ani de colaborare dintre şcoala Wolfert van Borselen School din Olanda şi Fundatia Breath Romania. Beneficiarii acestei colaborări au fost în aceşti zece ani copiii protejaţi în Complexul de Servicii Sparta Rotterdam din Techirghiol. Ajutorul olandezilor s-a concretizat prin derularea de proiecte de renovare şi reparaţii în cadrul complexului.

Evenimentul de ieri a fost organizat de conducerea şcolii Wolfert Van Borselen Scholengroep din Olanda, reprezentată la ceremonie prin Directorul liceului şi coordonatorii grupului de voluntari, care vin la Techirghiol de zece ani, de când funcţionează acest parteneriat româno-olandez. Este vorba despre Rene de Jong, Cock van Dijk şi Paul van den Eijnden.
La eveniment au fost prezenţi şi Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Regatul Ţărilor de Jos, Ireny Comaroschi, preşedintele Stichting Breath - Nico de Borst şi primarul oraşului Capelle aan den Ijssel.
Ceremonia aniversară s-a bucurat de o prezenţă numeroasă, printre participanţi numărându-se şi 80 de voluntari, care s-au implicat în proiectele desfăşurate anual, timp de 10 ani.
 
Proiecte noi şi-n 2014
 
Întrebat cu privire la importanţa acestui parteneriat româno-olandez, primarul Adrian Stan a răspuns: „Anul trecut au demarat şi un proiect pentru comunitate, în Techirghiol – un parc de joacă vizavi de Băile Reci, proiect ce va fi continuat anul viitor”.
De precizat că parteneriatul continuă la Techirghiol. Joi, 31 octombrie, va fi organizată o întâlnire, la Liceul Wolfert, cu grupul de voluntari care vor participa la proiectul din anul 2014 şi părinţii acestora.
La această întâlnire şi-au anunţat prezenţa primarul Adrian Stan, preşedintele Fundaţiei Breath - Olgun Seitcadil şi Coordonatorii proiectului din Olanda.
Potrivit primarului Adrian Stan, la proiectul din anul 2014 vor participa 30 de voluntari şi 10 adulţi din Olanda, cărora li se vor alătura la fel ca şi în 2013, voluntari din România (10 voluntari), Fundaţia Breath România şi grupul de voluntari coordonat de eleva Diana Panţu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.