Asfaltările continuă pe alte trei străzi Centrul de Tineret din Mihail Kogălniceanu va fi inaugurat joi

Joi este o zi importantă pentru comunitatea de la Mihail Kogălniceanu. După mai multe luni de muncă, Centrul after school este gata, iar joi va fi inaugurat. Deşi primarul a sperat ca această investiţie, realizată pentru ca toţi oamenii din comună să beneficieze de ea, să fie „dăruită“ localnicilor de Ziua Comunei, evenimentul nu s-a mai ţinut, întrucât şedinţa de Consiliu Local în cadrul căreia ar fi trebuit votat acest proiect nu a întrunit cvorumul necesar.
 
Aşadar, întrucât sărbătoarea dedicată Zilei Comunei nu a mai fost organizată, primarul a decis să inaugureze acest obiectiv chiar pe 1 octombrie. După câţiva ani în care a avut de înfruntat unele obstacole în demararea acestui proiect, şefa autorităţii publice locale de la Mihail Kogălniceanu are motive de bucurie. Construcţia Centrului after school de la Mihail Kogălniceanu a fost finalizată în timp util, în luna septembrie. „Construcţia este prevăzută cu două săli de clasă, care vor acoperi nevoile a 50 de copii, şi a fost dotată cu toată aparatura necesară pentru derularea activităţilor în bune condiţii. Mai mult, proiectul prevede şi ca cei mici să poată mânca cel puţin o dată în centru“, a explicat primarul Ancuţa Belu.
 
Un alt obiectiv al actualei administraţii publice locale este reabilitarea drumurilor. De aceea, Primăria Mihail Kogălniceanu investeşte în această direcţie. Proiectele de asfaltare derulate în comună merg bine, din punctul de vedere al şefei autorităţii publice locale de la Kogălniceanu. „După ce am început, acum câteva luni, un proiect de asfaltare a 1,2 kilometri de drumuri - Mircea cel Bătrân şi Unirii -, acum am demarat lucrările pentru un alt proiect. În urmă cu câteva zile, am semnat contractul cu firma Autoprima Serv, pentru execuţia de lucrări aferente proiectului cu titlul «Asfaltare străzi în localitatea Mihail Kogălniceanu». Reabilităm 2,023 km de străzi, însemnând străzile Călugăreni, Unirii şi Panduri. Estimat iniţial la suma de 1.555.700,3 (fără TVA), contractul a fost atribuit la valoarea de 1.212.137,24 de lei (fără TVA)“, a explicat primarul Ancuţa Belu.
 
Un alt proiect ambiţios, finalizat, este cel al Centrului pentru Tineret, reabilitat de Zona Metropolitană Constanţa, proiect care nu a fost însă predat către Primărie până acum, din acelaşi motiv pentru care nu s-a organizat nici Ziua Comunei în acest an: absenţa aleşilor locali social-democraţi de la şedinţa de consiliu.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

APM Constanța Undă verde de la Mediu pentru extinderea zonei de exploatare de către Celco SA

18 Apr 2024 251

Județul Constanța Încă o dronă a fost observată în zona Bazei Aeriene 57 „Mihail Kogălniceanu”!

18 Apr 2024 812

RAJA ConstanțaSe oprește apa în localitățile Mihai Kogălniceanu, Culmea și Oituz!

18 Apr 2024 332

Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, cumpără mobilier școlar!

17 Apr 2024 392

LIVE TEXTAmbasadorul SUA în România, în vizită la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 753

Drone observate de militarii Bazei Aeriene 57 Mihail Kogălniceanu în apropierea aeroportului!

16 Apr 2024 519

Ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, în vizită la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

16 Apr 2024 425

Planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, analizate de ministrul MApN cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 496

Știri Constanța Teribilism pe DN2A! Un motociclist a fost prins cu o viteză enormă de politiști

13 Apr 2024 503

Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, înlocuiește branșamentele de la locuințele multifamiliale

11 Apr 2024 502

Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, a atribuit un nou contract pentru renovarea blocurilor (DOCUMENT)

09 Apr 2024 462

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, prezent la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu în cadrul unei ceremonii

09 Apr 2024 433

Județul Constanța Urmărire în trafic pe DN 2A, în comuna Mihail Kogălniceanu pentru prinderea unui șofer beat și fără permis

08 Apr 2024 662

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, contract pentru întreținerea serviciilor de irigații

08 Apr 2024 790

Judecătoria Constanța validează dosarul motorinei de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu! (MINUTĂ)

06 Apr 2024 624