Ce lucrări suplimentare se vor executa în cadrul proiectului „Reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei“ şi cât vor costa (document)

În municipiul Constanţa se află în curs de execuţie obiectivul de investiţii „Reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei“, pentru care este în derulare contractul de execuţie încheiat cu SC Mobitom SA.
 
Pe parcursul execuţiei lucrărilor, care au început în luna aprilie a acestui an, au apărut o serie de probleme de ordin tehnic, ce au condus Ia revizuirea expertizei tehnice nr. 214 din luna august, întocmită pentru Pasajul Cumpenei, în concluziile căreia se recomandă „cămăşuirea integrală a suprafeţelor de beton ale stâlpilor infrastructurii de la radier până la riglele pilelor“ şi „demolarea zonelor de beton de pantă degradat şi denivelat în vederea refacerii betonului de pantă, pentru asigurarea unei pante constante şi continue a acestuia“.
 
Ca urmare, în urma revizuirii proiectului tehnic şi a devizului general, a rezultat necesitatea realizării unor lucrări suplimentare, după cum urmează: decaparea şi înlocuirea în totalitate a betonului de pantă existent cu grosimile rezultate în urma ridicărilor topografice şi a profilurilor din partea desenată; remedierea defectelor betonului şi efectuarea lucrărilor de protecţie a infrastructurii şi a suprastructurii; cămăşuirea pilelor începând cu rostul elevaţiei fundaţiei pilelor până la riglă (nu sunt necesare ancore chimice); armarea se va face după ce se îndepărtează cu grijă confecţia metalică existentă - se va folosi aceeaşi reţetă pentru betoanele speciale utilizate la riglele pilelor; înlocuirea tuturor rosturilor de dilataţie existente pe pod cu alt tip de rost; refacerea stratului de asfalt de la sistemul rutier.
 
Prin revizuirea proiectului, au rezultat cantităţi suplimentare la următoarele categorii de lucrări: scoatere linie de tramvai şi refacere cale; remediere defecte beton şi protecţie infrastructură, remediere defecte beton şi protecţie suprastructură şi cămăşuire pile şi culee.
 
Proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului tehnic şi a devizului general, revizuite, aferente obiectivului de investiţii „Reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei“, întră în dezbatere, apoi la vot, în plenul Consiliului Local al Municipiului Constanţa, în şedinţa din 29 septembrie.
 
Potrivit devizelor cuprinse în proiectul de hotărâre şi precizărilor făcute şi de viceprimarul Dumitru Babu, costurile revizuirii proiectului se ridică la 1.576.000 lei, respectiv peste 350.000 de euro.
 
Despre Mobitom SA
 
Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, consultat la 17 septembrie, Mobitom SA a fost înfiinţată în anul 1991 şi are sediul social în municipiul Constanţa, strada Ion Roată. Capitalul social subscris, de 2.250.542,5 lei, integral vărsat, este compus din 900.217 acţiuni. Ca Asociat Persoană Fizică apare SC Five-Holding SA, cu 98,678% din capitalul social, şi Listă Acţionari, cu 1,322% din capitalul social. Administratorii firmei Mobitom SA, care se ocupă de fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice, sunt Valentin BoroşDavid Sişu şi Valentin Ciuceanu (director general).
 

În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului tehnic şi a devizului general, revizuite, aferente obiectivului de investiţii „Reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei“.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

popa flori

27 Sep, 2017 14:10

Proiectantii au avut in vedere si refacerea pasajului pietonal ? Nu este posibil ca acest pod sa nu aibe si acces pentru pietoni. Este un chin si un pericol, mai ales cand ploua sau ninge, sa vii la Cora din cartierele Medeea si CET.

Articole asemanatoare

Făgădău - „Reconfigurarea intersecţiei I.C. Brătianu - Dezrobirii - Pasajul Cumpenei nu a fost abandonată“

23 Dec 2019 5534

Pasajul Cumpenei, zis şi Podul de la butelii. Provocările unei reabilitări promise

31 Oct 2019 2444

Lucrări de reabilitare în municipiul Constanţa (galerie foto)

16 Sep 2019 1713

Constanţa. Continuă reabilitarea tramei stradale. Unde se lucrează

09 Sep 2019 1833

Pasajul Cumpenei. Ultima sută de metri până la finalizarea lucrărilor. Ce mai este de făcut (galerie foto)

03 Sep 2019 2405

Restricții de circulație. Lucrări de reabilitare a Pasajului Cumpenei (galerie foto)

31 Aug 2019 1875

UPDATE Situaţie incertă cu pasajul Cumpenei după votul din CJC?! Primarul Făgădău spune că proiectul merge mai departe

24 Jul 2019 2033

Lucrările de reabilitare la Pasajul Cumpenei, în plină desfășurare

22 Mar 2019 1800

Atenție șoferi. Continuă lucrările de reabilitare a Podului de la Butelii din Constanța. Traficul rutier va fi restricțonat

09 Mar 2019 2769

Achiziţie de sisteme de protecţie pentru siguranţa circulaţiei la Pasajul Cumpenei din Constanţa

04 Mar 2019 2099

Cu două luni înainte de sfârşitul anului, Pasajul Cumpenei nu este finalizat nici pe jumătate! Huţucă spune că Făgădău ar trebui să-şi asume eşecul

02 Nov 2018 1907

„Probleme tehnice deosebite“ Produsul folosit la Pasajul Cumpenei lasă de dorit. Ce a spus directorul Confort Urban (galerie foto + video)

12 Oct 2018 4803

Imagini de la eveniment. Accident în lanț pe Podul de la Butelii din Constanța. Trei mașini implicate. Traficul este aglomerat în zonă (galerie foto+video)

27 Aug 2018 13066

Am stat de vorbă cu proiectantul. S-a inspirat din modelul grecesc. Iată explicaţiile! Pasajul Cumpenei, primul pod tip pasarelă de noapte cu borduri din marmură din România (galerie foto+video)

19 Jun 2018 9198

Minune după Paşte Au fost reluate lucrările de reabilitare a Pasajului Cumpenei

18 Apr 2018 3300