Ce se va întâmpla cu Spitalul Clinic CF Constanţa Consilierii judeţeni votează noi alocări de fonduri

Nicuşor Constantinescu cheamă consilierii judeţeni în şedinţă ordinară. Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) se va reuni, mâine, 7 august, de la ora 13.00, în Aula Mare a Bibliotecii Judeţene „I.N. Roman”. Pe ordinea de zi sunt înscrise 14 proiecte. Şeful CJC doreşte promovarea unui Hotărâri de Guvern în privinţa Spitalului CF Constanţa. Mai precis, la punctul 1 se află proiectul de hotărâre privind emiterea acordului Consiliului Judeţean Constanţa în vederea promovării unei Hotărâri de Guvern pentru preluarea managementului asistenţei medicale la Consiliul Judeţean Constanţa pentru Spitalul Clinic C.F. Constanţa. În atenţia consilierilor se va afla şi un proiect de hotărâre privind însuşirea unor bunuri imobile în domeniul public al Judeţului Constanţa. Aleşii judeţeni vor decide şi asupra aprobării  transmiterii unor bunuri, proprietate publică a Judeţului Constanţa, din administrarea Consiliului Judeţean Constanţa în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.
Vor fi spuse votului şi proiecte referitoare la rectificări bugetare, dar şi la noi alocări de bani către primăriile din judeţ din sumele defalcate din impozitul pe venit şi din TVA.  
La capitolul rectificări se înscriu următoarele două proiecte: proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului judeţean pe anul 2013 şi proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2013 pentru Muzeul de Artă Constanţa. De asemenea, consilierii judeţeni vor hotărî asupra alocării unei sume de bani Clubului Sportiv Top Spin - 08 Constanţa şi asupra aprobării protocolului de Colaborare între Consiliul Judeţean Constanţa şi Federaţia Română de Box în vederea organizării evenimentului - „Centura de aur”.
Bani ar urma să fie alocaţi nu numai pentru sport ci şi pentru drumuri. În acest sens, preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu propune consilierilor proiectul de hotărâre privind alocarea unei sume RAJDP Constanţa în vederea ducerii la îndeplinire a Programului cu obiectivele şi lucrările de drumuri şi poduri pentru anul 2013 finanţate din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa.

Studiu de fezabilitate pentru managementul deşeurilor

Şi în această şedinţă se vor vota chestiuni legate de „Sistemul de management integrat al deşeurilor în judeţul Constanţa”, fiind iniţiat proiectul de hotărâre privind modificarea H.C.J.C. nr.6/2013 referitoare la aprobarea Studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici ai proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Constanţa”. Consilierii judeţeni vor decide şi în privinţa decontării cheltuielilor pentru beneficiarii „Programului judeţean de prevenire şi reducere a mortalităţii ca urmare a infarctului miocardic acut (IMA)",
Aleşii îşi vor exprima poziţia şi în privinţa acordării a două ajutoare băneşti, urmând să voteze următoarele două proiecte: proiect de hotărâre privind acordarea unui ajutor financiar doamnei Răducanu Gheorghița pentru cei patru copii minori şi proiect de hotărâre privind acordarea unui ajutor financiar doamnei Ciucă Virginia pentru minora Lache Andrea - Rebeca.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a bătut palma cu o firmă din Buzău pentru cadastrarea unor imobile ale județului (DOCUMENT)

28 Mar 2024 354

LIVE VIDEO-TEXT Președintele USR Constanța, Stelian Ion, declarații de presă înaintea ședinței de Consiliu Local (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 615

Ce firmă va furniza pliante pentru promovare de activități culturale pentru CJ Constanța (DOCUMENT)

28 Mar 2024 361

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 764

Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Constanţa, suplimentată (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 451

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

27 Mar 2024 2709

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință ordinară. Iată ce se discută (DOCUMENTE+FOTO)

27 Mar 2024 810

Când vor fi anunțați candidații PSD la Primăria și Consiliul Județean Constanța

26 Mar 2024 901

Proiect pe masa consilierilor din Constanța Peste 55 de milioane de lei pentru modernizarea tronsonului de drum cuprins între Tuzla și Biruința (DOCUMENT)

26 Mar 2024 402

Repartizarea unor spații către Teatrul „Căluțul de Mare” și către Centrul Cultural Județean „Teodor Burada” Constanța, pe masa consilierilor județeni (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 603

Ședință CJ Constanța Rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Constanța pe 2024, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

25 Mar 2024 486

Ședință CJ Constanța Programul de lucrări la drumurile județene din județul Constanța, pe anul 2024 pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 882

Ședință CJ Constanța Aprobarea situațiilor financiare la finalul anului 2023 a instituțiilor și serviciilor publice finanțate integral sau parțial din bugetul local, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 533

Ședință CJ Constanța Se votează cotizațiile și contribuțiile UAT Județul Constanța la mai multe asociații, pe anul 2024 (DOCUMENT)

24 Mar 2024 620

Ședință CLM Constanța Apartenența la domeniul privat al municipiului Constanța a două terenuri, printre proiectele de pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 567