Cercetătorul Florin Pricop, cetăţean de onoare De ziua sa, Medgidia îşi sporeşte numărul oamenilor de valoare

Aleşii locali ai municipiului Medgidia au stabilit data şedinţei de Consiliu Local din luna august. Astfel, joi, de la ora 18.00, consilierii se vor reuni în sala de şedinţe a Primăriei pentru a pune pe tapet cele zece proiecte de hotărâre supuse dezbaterii. Primul dintre acestea se referă la aprobarea conferirii titlului de „cetăţean de onoare“ al municipiului Medgidia lui Florin Pricop. Numele viitorului cetăţean de onoare nu este prea grăitor pentru profani, însă, în rândul elitei academice, acesta este strâns legat de o lungă serie de cercetări şi descoperiri în domeniul zootehnic.
Inginerul doctor Florin Pricop s-a născut pe 20 ianuarie 1953, la Remus Opreanu, sat arondat municipiului Medgidia. A urmat cursurile Liceului Agricol Palas din Constanţa, apoi a studiat la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) Bucureşti - cea mai veche şi cea mai mare instituţie de învăţământ agricol superior din România.

De la Remus Opreanu, în topul celor mai apreciaţi cercetători 

După terminarea studiilor universitare, şi-a dedicat viaţa studiului aprofundat al geneticii în avicultură, obţinând titlul de doctor în anul 1986. Cu o vastă experienţă în domeniul cercetării, Florin Pricop este autor şi coautor a 51 de lucrări ştiinţifice, având numeroase participări la sesiuni de comunicări ştiinţifice în ţară şi peste hotare. Totodată, este prim inventator pentru şase brevete de invenţie publicate în România de către Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci. Florin Pricop este membru fondator al Filialei române a Asociaţiei Mondiale de Avicultură - FRAMA, membru al Societăţii Române de Zootehnie, preşedinte de onoare al Federaţiei Crescătorilor de Păsări de Rasă din România şi altele. Totodată, el este directorul tehnic al Avicola Bucureşti SA şi şef de lucrări în cadrul USAMV Bucureşti. La sfârşitul anului 2013, acesta a primit premiul „Emanoil Teodorescu“ al Academiei Române pentru lucrarea „Teoria genică a sexualităţii şi aplicaţiile ei practice“.

Titlul de „cetăţean de onoare“, conferit de Ziua Oraşului Medgidia 

„Domnul inginer Florin Pricop vine destul de des la Medgidia, unde îşi vizitează familia. În 2007, ne-a făcut onoarea de a lansa o carte în oraşul de care îl leagă atâtea amintiri. De aceea ne-am gândit să îi conferim acest titlu onorific“, a declarat edilul-şef al municipiului Medgidia, Marian Iordache. „Titlul de «cetăţean al oraşului» îi va fi conferit pe data de 2 septembrie, atunci când vom celebra şi Ziua Medgidiei. Săptămâna viitoare, domnia sa va veni la evenimentul organizat, în cadrul căreia va lansa şi o carte. Va fi, cu siguranţă, o întâlnire a elitelor, vor fi prezente multe personalităţi din domeniul cercetării şi academicieni“, a mai spus primarul Iordache.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.