Cine conduce judeţul? Claudiu Palaz, absolvent de ştiinţe juridice, cu specializări în administraţie şi guvernare locală (document)

 

În campania electorală pentru alegerile locale, au existat două mari necunoscute în dreptul candidaţilor pentru Consiliul Judeţean Constanţa: CV-urile şi proiectele lor pentru mandatul de consilier judeţean. Dacă în privinţa proiectelor au patru ani la dispoziţie să arate că pot avea iniţiative care să schimbe faţa judeţului, la capitolul Curriculum Vitae încercăm să facem lumină măcar în privinţa celor care, prin voturile primite şi alianţele încheiate, conduc destinele judeţului Constanţa. În ediţia de astăzi, vă prezentăm cele mai relevante date din viaţa profesională a vicepreşedintelui CJC Claudiu Iorga Palaz.
 
Vicepreşedintele CJC s-a născut pe 22 octombrie 1970, vorbeşte limba engleză şi, potrivit CV-ului, se declară un bun negociator, o persoană fermă în luarea deciziilor. Palaz este implicat în activităţi de cult ortodox şi de cinstire a eroilor, conduce programe împreună cu Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor în judeţul Constanţa. Este membru fondator al Colegiului Naţional de Afaceri Interne. Îi plac muzica, istoria militară şi literatura memorialistică şi a primit mai multe medalii şi distincţii, printre care Medalia Aniversară a Rezervistului Militar sau Medalia Eroilor Militari Români. În calitate de subprefect sau prefect al judeţului, a susţinut realizarea albumelor şi volumelor „Catedrala Sf. Apostoli Petru şi Pavel“ (Doina Păuleanu, Virgil Coman, Editura Arhiepiscopia Tomisului, Constanţa, 2008) sau „Cazinoul din Constanţa, scurtă istorie în imagini“ (arhitect Radu Cornescu, Editura Boldaş, 2011).

Trei masterate, un doctorat şi zeci de certificate de calificare!

Claudiu Palaz a absolvit în 1989 Liceul „Mircea cel Bătrân“ Constanţa, actualul CNMB, iar în 1994, Universitatea Ecologică Bucureşti - Facultatea de Drept. Examenul de licenţă l-a susţinut la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti. Diploma de master - „Optimizarea Transporturilor Navale” - a obţinut-o în 2001 în cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“. În acelaşi an, a dobândit şi un certificat - „Reforma în administraţia publică“, la Centrul de Formare Continuă pentru Administraţie Publică. În 2002, Claudiu Palaz a absolvit al doilea masterat la Universitatea de Nord din Baia Mare, cu tema „Drepturile omului, democraţie, pace şi toleranţă”.
 
În perioada 2002-2004, Palaz a obţinut nu mai puţin de patru diplome sau certificate de formare, iar în 2004, actualul vicepreşedinte al CJC îşi trece în portofoliu cel de-al treilea master, susţinut la Institutul Naţional de Administraţie Bucureşti, cu tema „Guvernare Modernă şi Dezvoltare Locală”.
 
Urmează alţi şapte ani de specializări, certificate de Institutul Naţional de Administraţie Bucureşti, de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, de Colegiul Naţional de Apărare sau de Colegiul Naţional de Afaceri Interne. În 2011, Claudiu Palaz a obţinut şi titlul de doctor în Drept Constituţional al Universităţii din Bucureşti. Tema lucrării: „Reguli constituţionale privind simbolurile naţionale”.

Activitatea profesională a vicepreşedintelui CJC

În anul 1996, Claudiu Palaz se angaja în Primăria Constanţa pe postul de consilier juridic. A rămas în Primărie până în anul 2000. Din 2001 şi până în 2006, ocupă funcţia de secretar general al Instituţiei Prefectului - Judeţul Constanţa. Timp de trei ani, Palaz ocupă şi postul de subprefect al judeţului în cadrul aceleiaşi instituţii (2006-2009), iar pe 2 octombrie 2009 era numit prefectul judeţului. În acest post rămâne până la 24 aprilie 2012.
 
După alegerile locale din acest an, prin negociere politică, Claudiu Palaz, care este şi preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Mişcarea Populară, devine unul dintre cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele PMP Constanța candidează și la alegerile europarlamentare

22 Mar 2024 592

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 724

Oficial! Stelian Ion și Claudiu Iorga Palaz, candidații din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța

20 Mar 2024 705

Afaceri Constanța Ce a decis mediul cu privire la extinderea exploatării de la Cogealac?

17 Mar 2024 591

Reacții puternice de la liderii ADU Constanța! Stelian Ion, Claudiu Palaz și Bogdan Bola, declarații despre decizia BEC

17 Mar 2024 678

Dreapta Unită a depus la Prefectură un Memoriu prin care solicită sesizarea Guvernului cu privire la adoptarea OUG privind organizarea și desfășurarea alegerilor (DOCUMENT)

11 Mar 2024 458

Certificat de urbanism pentru CN CF CFR SA – Sucursala regională CF Constanța. Este vizată o linie importantă

10 Dec 2023 958

Oficial de la SC RAJA SA 17 localități din județul Constanța, în continuare nealimentate cu apă

29 Nov 2023 702

#Dobrogea145 Claudiu Iorga Palaz, președinte PMP Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

21 Nov 2023 1047

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța în ședință ordinară! Iată ce se discută

31 Oct 2023 1101

Vasile Ivanof, decedat Magistrații au decis rejudecarea dosarului dintre Stone Construct SRL și CJ Constanța, vizând contractul de la Capidava. Ce sume se află la mijloc?

29 Sep 2023 969

LIVE VIDEO- TEXT Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință. Iată ce se discută (FOTO)

20 Sep 2023 1358

Claudiu Iorga Palaz, consilier județean PMP în Consiliul Județean Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

24 Jul 2023 2655

Un consilier local de la Costinești a demisionat. „Mulți au confundat administrația cu businessul”

02 May 2023 1687

Congres PMP Politica de alianțe în perspectiva anului electoral 2024. Palaz și Onaca, reconfirmați vicepreședinți la nivel național

26 Mar 2023 1798