Cine face deszăpezirea în această iarnă în judeţul Constanţa?! (document)

 

Deşi suntem în a doua lună de iarnă, tot nu s-au semnat în toate localităţile contracte de deszăpezire, după cum reiese din situaţia contractelor de deszăpezire, necesarul de utilaje şi stocuri întocmită de Comandamentul pentru situaţii de urgenţă de la nivelul ISU Dobrogea! Mai multe localităţi din judeţ, prin care: Saligny, Albeşti, Aliman, Băneasa, Cogealac, Castelu, Chirnogeni, Ciobanu, Garliciu, Grădina, Istria, Independenţa, 23 August, Mihai Vizeazu, Murtfatlar, Pantelimon, Poarta Albă, Rasova, Săcele, Seimeni, Siliştea, Târguşor, Tecirghiol, Topalu, Tortomanu şi Vulturu nu au raportat exista unor contracte de deszăpezire. În unele dintre localităţile mai sus menţionate, deszăpezirea se va realiza cu forţe proprii sau cu utilajele din dotarea administraţiei publice locale.

Regia de Drumuri mai are contracte doar în nouă localităţi

Este cunoscut faptul că Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (RAJDP) a cerut intrarea în insolvență. Cererea a fost acceptată de Tribunalul Constanța în ședința de marți, 29 decembrie. Vicepreședintele CJC Cristian Darie a spus că, după câteva tentative eșuate, se pare că cei din conducerea Regiei au reușit să-i convingă pe reprezentanții ANAF să deblocheze conturile RAJDP, pentru a putea achiziționa materiale antiderapante necesare acțiunilor de deszăpezire. Darie a declarat că, cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla la începutul lunii ianuarie. El a spus că reprezentanții ANAF ar fi acceptat reeșalonarea datoriei de 20 milioane de lei. Vremuri grele pe Regia de drumuri. În timpul fostei conduceri a CJC, când la conducerea regiei erau oamenii impuşi de Nicuşor Constantinescu, cu mici excepţii, RAJDP deţinea monopol în judeţ în material de deszăpezire. Acum au rămas doar cu zece contracte în localităţile: Amzacea, Bărăganu, Cerchezu, Cobadin, Comana, Corbu, Deleni, Lumina şi Mereni.
Regia de Drumuri asigură şi intevenţia pentru drumurile judeţene. Regia spune că are în acest moment, în stocuri, material antiderapant pentru două luni.  

Primăriile şi-au înfiinţat servicii de salubrizare şi deszăpezire

O parte dintre firmele care au câştigat contracte de deszăpezire în judeţ au ca activitate de bază serviciile de curăţenie sau gopodărire comunală. Unele primării pentru a face economii la buget şi-au înfiinţat societăţi pentru serviciul de deszăpezire iar administraţii locale au preferat să încheie contracte cu societăţi cu vechime în domeniu. S.C. Polaris M Holding SRL asigură serviciile de deszăperire în municipul Cobstanţa, Eforie, Mangalia şi Năvodari.
În Valu lui Traian, deszăpezirea o face SC Simela Trans SRL, în  Tuzla - SC Edilitar Local Tuzla SRL, în Saraiu - Asociaţia Crescătorilor de Animale, în Ovidiu - S.C. Ovi-Prestcon S.R.L., în  Medgidia  - S.C. Iridex Group Import-Export – Filiala Costineşti, în Cumpăna -S.C. Salubrizare şi gospodărie Cumpăna S.R.L.
În documentul ataşat materialului, puteţi consulta situaţia din fiecare localitate din judeţ.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

9 autospeciale cu sărăriță vor interveni pe străzile și bulevardele din Constanța

20 Jan 2024 622

Știri Constanța Utilajele cu sărăriță scoase pe drumuri! Autobuzele circulă normal la Constanța (FOTO+VIDEO)

09 Jan 2024 983

Știri Constanța Localități fără apă și curent. Zeci de evenimente înregistrate în județul Constanța într-o singură zi

28 Nov 2023 1052

Drumuri Județene Constanța Peste 120 de persoane și zeci de utilaje au acționat pe drumurile județene

26 Nov 2023 1608

Situația la această oră ISU Dobrogea. Au fost deszăpezite 4 microbuze, un autocar și 46 autoturisme (FOTO)

26 Nov 2023 1108

UPDATE A nins noaptea trecută în județul Constanța! S-a intervenit cu echipaje de dezăpezire (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Nov 2023 23818

Cumpărări directe Constanța Primăria Băneasa a atribuit un contract de servicii de deszăpezire

14 Oct 2023 760

Licitații publice DRDP Constanța cumpără servicii de deszăpezire pentru Tulcea! Valoarea, aproximativ 9,5 milioane de euro

17 Aug 2023 1181

Aeroportul „Delta Dunării“ Tulcea cumpără autovehicule pentru siguranța și creșterea siguranței pasagerilor! (DOCUMENT)

06 May 2023 1754

Cum se circulă în municipiul Constanța după prima ninsoare din acest sezon (GALERIE FOTO)

29 Jan 2023 1298

Pericol în trafic! Pe A2, un șofer grăbit a depășit în viteză utilajele de deszăpezire (VIDEO)

29 Jan 2023 1500

Salvatori și în timpul liber! Pompierii de la ISU Galați au ajutat la deszăpezirea unei ambulanțe la ieșirea din tură (GALERIE FOTO)

28 Jan 2023 1182

Militarii intervin la deszăpezirea a zeci de autovehicule rămase blocate pe DN 2, în județul Buzău (GALERIE FOTO)

28 Jan 2023 1177

Licitație de aproape 1,5 milioane de euro, la Medgidia! Se deleagă activitățile de întreținere a căilor publice și deszăpezire. Cât dă primăria pentru supravegherea video (DOCUMENTE)

19 Jan 2023 1597

Cine și-a adjudecat contractul de deszăpezire în zona de est a județului Tulcea pentru următorii 3 ani? (DOCUMENTE)

19 Oct 2022 2090