Comuna Cumpăna, în straie de sărbătoare Festivalul Internaţional Rodul Pământului - Zilele Recoltei, un succes (galerie foto)




Cântec, dans, bună dispoziţie, produse tradiţionale, fructe şi legume proaspete pe alese, dar şi specialităţi culinare româneşti şi internaţionale dintre cele mai variate, animale exotice şi de curte, iepuri şi porci vietnamezi; toate acestea au fost principalele puncte de atracţie în comuna Cumpăna.


Sâmbătă şi duminică, localitatea constănţeană a fost gazda Festivalului Internaţional „Rodul Pământului - Zilele Recoltei la Cumpăna“, sărbătoare ajunsă deja la cea de-a XII-a ediţie, o tradiţie în rândul dobrogenilor.

O sărbătoare a tuturor naţionalităţilor

Zeci de producători agricoli, dar şi cele mai pricepute gospodine din Constanţa şi din alte judeţe au fost la Cumpăna pe 13 şi 14 septembrie pentru a-şi expune bucatele alese şi produsele cele mai de soi. Petrecerea câmpenească a debutat sâmbătă, de la ora 10.00, când, chiar de la intrarea în localitate, tineri îmbrăcaţi în frumosul port popular, acompaniaţi de Fanfară, au defilat spre locul central al petrecerii - stadionul din localitate. Renumita brânză de Sibiu, borşul de peşte, pâinile gustoase de la Cumpăna şi cele uriaşe de la Mangalia, specialităţile turceşti, produsele din carne din Maramureş, ţuica, gemurile şi dulceţurile, fructele şi legumele autohtone, dar şi alte produse de manufactură au fost doar câteva dintre tentaţiile festivalului dedicat pământului, gastronomiei româneşti şi internaţionale, bogăţiei etnografice şi folclorice. 

Oaspeţi de seamă la Cumpăna

La invitaţia primarului economist Mariana Gâju, la eveniment au luat parte mai mulţi reprezentanţi ai regiunilor turistice ale României, precum şi oaspeţi din Bulgaria, Grecia, Israel, Turcia şi Moldova. Administraţia locală a comunei Cumpăna i-a avut alături la moment de sărbătoare şi pe reprezentanţi din administraţia publică centrală, Ministerul Agriculturii, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Constanţa, Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie si Agricultură Constanţa, Instituţia Prefectului Judeţul Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa, precum şi din prestigioase firme din localitate, din judeţ şi din ţară.

„Ca urmare a încheierii acordului de cooperare între Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova (CALM) şi Asociaţia Comunelor din România (ACoR), reprezentată la nivel judeţean de primarul comunei Cumpăna, economist Mariana Gâju, au fost prezenţi la festival atât reprezentanţi ai comunelor înfrăţite cu localitatea Cumpăna, cât şi o delegaţie de 40 de primari din Republica Moldova. Totodată, comuna Cumpăna deschide porţile implementării proiectelor transfrontaliere, prin parteneriatele încheiate cu autorităţile locale din oraşul Edremit din Turcia şi municipalitatea Dobrich din Bulgaria, ai căror reprezentanţi ne sunt oaspeţi la acest eveniment“, a declarat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, la ceas de sărbătoare.

Iar pentru că evenimentul a fost un prilej de bucurie pentru toţi locuitorii comunei Cumpăna, administraţia locală i-a premiat pe gospodarii comunei, dar şi pe cei care au împlinit 80 de primăverii, pe soţii care au rezistat 50 de ani împreună, dar şi pe cei mai mici locuitori, născuţi începând cu luna mai a acestui an. Festivalul s-a încheiat aseară, cu un spectacol în memoria regretatului Liviu Vasilică, melodiile sale fiind interpretate de fiul său, Florin Vasilică, împreună cu grupul Teleormanul, pe scenă urcând, totodată, şi alţi artişti consacraţi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Constanța Percheziții în opt dosare penale de furt calificat. Constatările polițiștilor (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 545

Primăria Comunei Cumpăna închiriază un spațiu cu destinaţia desfăşurării unor activităţi medicale

23 Mar 2024 539

Urmărire în trafic Un șofer a încercat să sfideze Poliția! Nu a oprit în Cumpăna, dar a fost prins la Constanța

16 Mar 2024 710

Constanța Continuă lucrările la Centrul Civic din comuna Cumpăna

14 Mar 2024 756

Societatea Alfahad SRL, înființată recent la Cumpăna, județul Constanța. Cu ce se ocupă

03 Mar 2024 617

Știri Constanța Un pas important pentru învățământul din Cumpăna. Contract semnat pentru furnizarea de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

27 Feb 2024 681

Primăria Cumpăna, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice unitățile de învățământ din comună

20 Feb 2024 690

Primăria Cumpăna Lucrările de asfaltare pe străzile incluse în proiectul „Modernizare drumuri în comuna Cumpăna, județul Constanța – 7,2km" continuă

19 Feb 2024 1031

ACoR Mariana Gâju, primarul de la Cumpăna a primit două distincții pentru activitatea comunei (FOTO)

12 Feb 2024 1015

Primăria Cumpăna Asfaltări pe străzile Dorului și Pescăruș

04 Feb 2024 707

O delegaţie de profesori din Republica Turcia, în vizită la Cumpăna, județul Constanța

28 Jan 2024 1114

Elevii din Cumpăna, în vizită la București! Programul excursiei include vizită la Palatul Parlamentului și la Galeria de Automobile "Țiriac Collection".

21 Jan 2024 730

Tristețe în Cumpăna, județul Constanța Un preot din comună are probleme mari de sănătate. Mesajul Marianei Gâju, primarul localității

14 Jan 2024 2007

Comuna Cumpăna! Copiii ce activează în cadrul ansamblurilor comunei pornesc la colindat

22 Dec 2023 742

Pachete cu produse alimentare oferite familiilor defavorizate din comuna Cumpăna, județul Constanța

18 Dec 2023 762