Administratie locala

Consilierii PNL şi PSD s-au mobilizat. PMP îi acuză de „blat“ şi nu a participat la vot Curtea de Apel Iaşi ia astăzi act de tranzacţia judiciară între municipalitate şi Polaris M Holding (galerie foto + document)

Consiliul Local al municipiului Constanţa a adoptat în şedinţă de îndată încheierea tranzacţiei judiciare dintre Municipiul Constanţa şi societatea Polaris M Holding SRL în scopul stingerii litigiului ce formează obiectul dosarului civil nr. 2711/99/2016, aflat pe rolul Curţii de Apel Iaşi. Hotărârea a fost aprobată cu 19 voturi, după ce aleşii locali ai Partidului Mişcarea Populară au părăsit sala de şedinţă. Aceştia au fost, cel mai probabil, deranjaţi de faptul că cele două amendamente propuse la proiectul discutat nu au întrunit voturile consilierilor. Mai exact, PMP a propus ca cele 63 de milioane de lei datorate de municipalitate companiei de salubritate să fie virate într-un cont, însă Polaris să nu le poată accesa până când nu se finalizează toate acţiunile judecătoreşti. Ulterior şedinţei, conducerea PMP a acuzat un blat între PSD şi PNL în Consiliul Local Constanţa.
 
Liberalii, prin vocea consilierului municipal Raluca Trandafir, au reuşit să-şi impună amendamentul prin care solicitau ca societatea Polaris să nu poată ridica niciun fel de pretenţie legată de alte ajustări, ulterior încheierii acestei tranzacţii.
 
„Aceste pretenţii sunt până la nivelul lunii aprilie 2016, iar ulterior, această şedinţă produce efecte. Ajungem în aceeaşi situaţie în care ni se spune că nu se pot ajusta tarifele, aşa cum s-a spus şi până acum. Intram într-un cerc care nu se mai sfârşea. Dorim să sfârşim o dată pentru totdeauna acest aspect. Lucrurile acestea vin şi noi suntem puşi în situaţia în care noi trebuie să luăm o astfel de decizie. Datoria noastră a fost să protejăm bugetul municipalităţii. În urma unui calcul, dacă se mai adăuga un proces, vorbim de suma de 800 de milioane de lei, plus suma de bază. Faptul că încă nu s-a făcut această ajustare este o problemă şi aş vrea să îndreptăm şi să vedem cine este de vină. Nu este ceva îmbucurător pentru noi să ne aflăm astăzi aici şi să luăm această decizie. Este o decizie pe care am luat-o împreună cu liderii noştri“, a precizat Raluca Andreea Trandafir. 

Făgădău - „Am multe învăţăminte de tras din punctul de vedere al relaţiilor politice din acest mandat!“ 

La finalul şedinţei de îndată a CLM, edilul-şef al Constanţei a făcut câteva declaraţii legate de modul în care va fi plătită suma din tranzacţie şi cum vor afecta aceste plăţi bugetul local. Făgădău a precizat că toţi consilierii locali au beneficiat de toate informaţiile, astfel încât votul legat de tranzacţie să fie în cunoştinţă de cauză, şi că înţelege temerile legate de acest subiect fierbinte. El a mulţumit consilierilor că nu au interpretat în cheie politică întâlnirile pe acest subiect şi a admis că probabil vor urma o serie de sesizări, plângeri, o serie de înscrisuri legate de acest subiect.
 
„În esenţă, lucrurile nu s-au schimbat, plătim 63 de milioane în tranşe, Polaris renunţă la penalităţi de 413 milioane de lei. Pe 4 octombrie (n.r. astăzi) este termen la Curtea de Apel Iaşi. Noi vom semna tranzacţia împreună cu aparatul de specialitate, forma amendată nesubstanţial, şi vom transmite tranzacţia către Polaris M Holding. Din acest moment, hotărârea este în mâinile lor, dacă o vor semna, o vom depune în instanţă. Din momentul în care instanţa ia act de tranzacţie şi se comunică încheierea, tranzacţia intră în forţă, se comportă ca un contract între părţi. Din acel moment, în termen de zece zile, se face prima plată, în cuantum de 37% din sumă, urmând ca, apoi, eşalonat, timp de doi ani, să plătim în tranşele convenite. Dacă Polaris nu va fi de acord cu actuala formă a tranzacţiei, avocaţii municipiului probabil vor merge mai departe în contestaţie.
 
Apreciez disponibilitatea consilierilor locali şi modul în care s-au purtat discuţiile. Trebuie să admit că am multe învăţăminte de tras din punctul de vedere al relaţiilor politice din acest mandat. Vreau să-i asigur pe constănţeni că, indiferent de votul consilierilor locali sau de orice litigii, interesul public este apărat. Orice primar din ţară ar fi fost pus în dificultate de o sentinţă care te obligă la plata unei sume de 413 milioane de lei. Vreau să-i asigur pe constănţeni că, după acest moment, eforturile noastre se vor canaliza către curăţenie. Bugetul local îşi permite în momentul de faţă această eşalonare. Evident că va trebui să vedem cum acţionăm asupra cuantumului taxei de salubrizare. Vom vedea ce impact are această tranzacţie asupra bugetului local, nu vom merge la maximum cu taxa de salubritate, dar, în mod evident, ne aşteaptă o majorare a acesteia“, a precizat primarul Constanţei.
 
Legat de majorarea taxei de salubrizare, edilul-şef a mai spus că taxa s-ar fi majorat, poate în alt cuantum, chiar dacă nu ar fi fost la mijloc stingerea acestei datorii.
 
Primarul nu a dorit să răspundă însă la întrebările legate de cei care se fac vinovaţi pentru că s-a ajuns în această situaţie şi a lăsat să se înţeleagă că nu se substituie instituţiilor abilitate să-i găsească pe aceşti vinovaţi.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza hotărârea de Consiliu Local şi expunerea de motive, precum şi proiectul de tranzacţie aprobat ieri de consilierii municipali. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Polaris M Holding, la judecată cu Municipiul Constanţa. Ce se va întâmpla azi la Curtea de Apel Iaşi

18 Oct 2017 787

Polaris M Holding angajeaza in conditii avantajoase

17 Oct 2017 283

Polaris M Holding angajeaza in conditii avantajoase

13 Oct 2017 231

Ce vor solicita avocaţii la termenul de pe 18 octombrie? Consiliul Local Municipal Constanţa a votat revocarea ofertei de tranzacţie judiciară dintre Primărie şi Polaris M Holding (galerie foto)

13 Oct 2017 705

UPDATE Astăzi, CLM se întrunește în ședință extraordinară. Consilierii chemați să anuleze hotărârea privind tranzacția cu societatea Polaris M Holding (galerie foto)

12 Oct 2017 721

Eduard Stelian Martin, administratorul societății Polaris M Holding, rămâne în arest

12 Oct 2017 1836

Eduard Stelian Martin, administratorul societății Polaris M Holding, află azi dacă iese din arest

11 Oct 2017 1008

Mâine se decide libertatea lui Eduard Martin, administratorul Polaris M. Holding. Cine va lua decizia definitivă

10 Oct 2017 687

Situație incredibilă la Constanța. De 16 ani aduna gunoaie în apartament. Priviți ce scot angajații de la firma de salubritate (galerie foto+video)

09 Oct 2017 11067

Administratorul Polaris M. Holding, Eduard Martin, a fost arestat preventiv. Decizia nu este definitivă

05 Oct 2017 1432

Revista presei locale

05 Oct 2017 634

Tranzacţia judiciară între municipalitate şi firma de salubrizare, în aer! Procesul a fost amânat. Ce a cerut primarul avocaţilor Polaris M Holding? (document)

05 Oct 2017 1775

Oficial de la DNA despre reţinerea lui Eduard Martin, administratorul Polaris M Holding. Ce acuzaţii i se aduc

04 Oct 2017 975

Administratorul Polaris M. Holding, Eduard Martin, reţinut de procurorii DNA Bucureşti

04 Oct 2017 4186

UPDATE Şedinţă de îndată a CLM Constanţa. Aleşii locali au aprobat încheierea tranzacţiei judiciare dintre Municipalitate şi Polaris (galerie foto)

03 Oct 2017 1373

Consilierii locali invitaţi la o şedinţă de lucru pentru găsirea unei soluţii la litigiul dintre Municipiul Constanţa şi societatea Polaris

02 Oct 2017 625

PNL Constanţa îl somează pe Decebal Făgădău să ajusteze tarifele din contractul cu Polaris M Holding şi să îşi asume răspunderea pentru situaţia creată (galerie foto)

02 Oct 2017 1515

Ce casă de avocatură va reprezenta interesele municipalităţii în litigiul cu SC Polaris M Holding?

02 Oct 2017 1528

Revista presei locale

30 Sep 2017 756

Consiliul Local Constanța a decis să nu aprobe tranzacția judiciară cu Polaris M Holding și să continue procesul la Curtea de Apel Iași (galerie foto)

30 Sep 2017 1257

Reacţia lui Eduard Martin, administrator unic al Polaris M Holding, ca urmare a şedinţei Consiliului Local Municipal Constanţa privind tranzactia judiciară dintre Polaris M Holding şi Primăria Constanţa

29 Sep 2017 815

LIVE TEXT. Consiliul Local al Municipiului Constanța convocat în ședință ordinară. CLM a respins tranzacția cu Polaris M Holding

29 Sep 2017 1496

Primăria şi Polaris M Holding au ajuns la un acord. Tranzacţia judiciară dintre părţi va fi votată şi în Consiliul Local Municipal!

23 Sep 2017 2909

Proiectul iniţiat de Făgădău privind stingerea datoriilor către Polaris M Holding nu s-a mai discutat în comisia de specialitate

22 Sep 2017 2003

Polaris M Holding angajeaza!

21 Sep 2017 3092

Polaris M Holding angajeaza

09 Sep 2017 1126

Persoane care locuiau în adăposturi improvizate pe un teren din Constanța legitimate. La acțiune au participat și lucrători de la Polaris M Holding

01 Aug 2017 501

Tinerii din „Caravana Polaris“ au îndemnat constănţenii să păstreze curăţenia oraşului şi să adopte un stil de viaţă prietenos cu mediul (galerie foto)

31 Jul 2017 1638

Caravana Polaris, la cea de-a opta ediţie

28 Jul 2017 1024

În doar 4 zile, 16 containere ale Polaris, destinate colectării separate a deşeurilor, incendiate (galerie foto)

27 Jul 2017 1203

O motocicletă Polaris Slingshot SL, roşie, circulă pe străzile din Constanţa. Imagini rar întâlnite. Gen SF. Costă cât un apartament mai mic

20 Jul 2017 13584

Polaris M Holding SA, non-stop pe plaja Festivalului Neversea (galerie foto)

11 Jul 2017 1512

Polaris M Holding organizează cursuri gratuite pentru cei care doresc să ocupe un loc de muncă în cadrul companiei

06 Jul 2017 1317

Polaris M Holding angajeaza in conditii avantajoase

03 Jul 2017 1697

Primarul Decebal Făgădău, despre o propunere de tranzacție cu societatea Polaris

30 Jun 2017 1757

Romaniatv.net Martor în dosarul în care este judecat Mazăre - Era un fel de secret public în Constanţa că autorizaţiile de construire se plăteau

20 Jun 2017 5000

Peste 1,5 tone de deşeuri, adunate de Polaris M Holding SRL şi copiii de la Clubul LIONS Constanţa Balkanica

12 Jun 2017 1135

Plaja Faleză Nord, ecologizată de Polaris M Holding SRL şi Clubul Lions Constanţa Balkanica (galerie foto)

12 Jun 2017 2332

Polaris M Holding SRL va ecologiza plaja Faleza Nord împreună cu copii de la Clubul Lions Constanţa Balkanica

08 Jun 2017 1056

Polaris M Holding angajeaza in conditii avantajoase

07 Jun 2017 3333

Polaris M Holding angajeaza in conditii avantajoase

05 Jun 2017 4229

Polaris M Holding angajeaza

09 May 2017 2167

USR Constanţa încearcă să împiedice pierderea a 92 de milioane de euro din bugetul oraşului

28 Apr 2017 3142

Cum a pierdut Primăria Constanţa procesul cu Polaris M Holding. Cine va achita aproape 100 de milioane de euro

28 Apr 2017 5401

Eduard Martin, administrator unic al Polaris M Holding, despre întâlnirea cu Decebal Făgădău

27 Apr 2017 3551

Primarul Constanţei se întâlneşte, azi, cu reprezentanţii Polaris. Ce spune despre decizia instanţei

27 Apr 2017 3365

UPDATE. Precizări cu privire la procesul câştigat de Polaris M Holding cu Primăria Constanţa

27 Apr 2017 3663

Polaris M Holding face apel către constănţeni să se alăture campaniei „Curăţăm Constanţa Noastră“ (galerie foto)

27 Apr 2017 2920

Lovitură pentru Primăria Constanţa. A pierdut procesul cu Polaris M Holding. Trebuie să achite aproximativ 105 milioane de euro

26 Apr 2017 11431

Polaris M Holding angajeaza

24 Apr 2017 5685