Administratie locala

Consilierii PNL şi PSD s-au mobilizat. PMP îi acuză de „blat“ şi nu a participat la vot Curtea de Apel Iaşi ia astăzi act de tranzacţia judiciară între municipalitate şi Polaris M Holding (galerie foto + document)

Consiliul Local al municipiului Constanţa a adoptat în şedinţă de îndată încheierea tranzacţiei judiciare dintre Municipiul Constanţa şi societatea Polaris M Holding SRL în scopul stingerii litigiului ce formează obiectul dosarului civil nr. 2711/99/2016, aflat pe rolul Curţii de Apel Iaşi. Hotărârea a fost aprobată cu 19 voturi, după ce aleşii locali ai Partidului Mişcarea Populară au părăsit sala de şedinţă. Aceştia au fost, cel mai probabil, deranjaţi de faptul că cele două amendamente propuse la proiectul discutat nu au întrunit voturile consilierilor. Mai exact, PMP a propus ca cele 63 de milioane de lei datorate de municipalitate companiei de salubritate să fie virate într-un cont, însă Polaris să nu le poată accesa până când nu se finalizează toate acţiunile judecătoreşti. Ulterior şedinţei, conducerea PMP a acuzat un blat între PSD şi PNL în Consiliul Local Constanţa.
 
Liberalii, prin vocea consilierului municipal Raluca Trandafir, au reuşit să-şi impună amendamentul prin care solicitau ca societatea Polaris să nu poată ridica niciun fel de pretenţie legată de alte ajustări, ulterior încheierii acestei tranzacţii.
 
„Aceste pretenţii sunt până la nivelul lunii aprilie 2016, iar ulterior, această şedinţă produce efecte. Ajungem în aceeaşi situaţie în care ni se spune că nu se pot ajusta tarifele, aşa cum s-a spus şi până acum. Intram într-un cerc care nu se mai sfârşea. Dorim să sfârşim o dată pentru totdeauna acest aspect. Lucrurile acestea vin şi noi suntem puşi în situaţia în care noi trebuie să luăm o astfel de decizie. Datoria noastră a fost să protejăm bugetul municipalităţii. În urma unui calcul, dacă se mai adăuga un proces, vorbim de suma de 800 de milioane de lei, plus suma de bază. Faptul că încă nu s-a făcut această ajustare este o problemă şi aş vrea să îndreptăm şi să vedem cine este de vină. Nu este ceva îmbucurător pentru noi să ne aflăm astăzi aici şi să luăm această decizie. Este o decizie pe care am luat-o împreună cu liderii noştri“, a precizat Raluca Andreea Trandafir. 

Făgădău - „Am multe învăţăminte de tras din punctul de vedere al relaţiilor politice din acest mandat!“ 

La finalul şedinţei de îndată a CLM, edilul-şef al Constanţei a făcut câteva declaraţii legate de modul în care va fi plătită suma din tranzacţie şi cum vor afecta aceste plăţi bugetul local. Făgădău a precizat că toţi consilierii locali au beneficiat de toate informaţiile, astfel încât votul legat de tranzacţie să fie în cunoştinţă de cauză, şi că înţelege temerile legate de acest subiect fierbinte. El a mulţumit consilierilor că nu au interpretat în cheie politică întâlnirile pe acest subiect şi a admis că probabil vor urma o serie de sesizări, plângeri, o serie de înscrisuri legate de acest subiect.
 
„În esenţă, lucrurile nu s-au schimbat, plătim 63 de milioane în tranşe, Polaris renunţă la penalităţi de 413 milioane de lei. Pe 4 octombrie (n.r. astăzi) este termen la Curtea de Apel Iaşi. Noi vom semna tranzacţia împreună cu aparatul de specialitate, forma amendată nesubstanţial, şi vom transmite tranzacţia către Polaris M Holding. Din acest moment, hotărârea este în mâinile lor, dacă o vor semna, o vom depune în instanţă. Din momentul în care instanţa ia act de tranzacţie şi se comunică încheierea, tranzacţia intră în forţă, se comportă ca un contract între părţi. Din acel moment, în termen de zece zile, se face prima plată, în cuantum de 37% din sumă, urmând ca, apoi, eşalonat, timp de doi ani, să plătim în tranşele convenite. Dacă Polaris nu va fi de acord cu actuala formă a tranzacţiei, avocaţii municipiului probabil vor merge mai departe în contestaţie.
 
Apreciez disponibilitatea consilierilor locali şi modul în care s-au purtat discuţiile. Trebuie să admit că am multe învăţăminte de tras din punctul de vedere al relaţiilor politice din acest mandat. Vreau să-i asigur pe constănţeni că, indiferent de votul consilierilor locali sau de orice litigii, interesul public este apărat. Orice primar din ţară ar fi fost pus în dificultate de o sentinţă care te obligă la plata unei sume de 413 milioane de lei. Vreau să-i asigur pe constănţeni că, după acest moment, eforturile noastre se vor canaliza către curăţenie. Bugetul local îşi permite în momentul de faţă această eşalonare. Evident că va trebui să vedem cum acţionăm asupra cuantumului taxei de salubrizare. Vom vedea ce impact are această tranzacţie asupra bugetului local, nu vom merge la maximum cu taxa de salubritate, dar, în mod evident, ne aşteaptă o majorare a acesteia“, a precizat primarul Constanţei.
 
Legat de majorarea taxei de salubrizare, edilul-şef a mai spus că taxa s-ar fi majorat, poate în alt cuantum, chiar dacă nu ar fi fost la mijloc stingerea acestei datorii.
 
Primarul nu a dorit să răspundă însă la întrebările legate de cei care se fac vinovaţi pentru că s-a ajuns în această situaţie şi a lăsat să se înţeleagă că nu se substituie instituţiilor abilitate să-i găsească pe aceşti vinovaţi.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza hotărârea de Consiliu Local şi expunerea de motive, precum şi proiectul de tranzacţie aprobat ieri de consilierii municipali. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eduard Stelian Martin, asociat în societatea Polaris M Holding, eliberat din arest

07 Dec 2017 920

Eduard Stelian Martin rămâne în arest!

06 Dec 2017 893

Decizia este definitivă Procesul dintre Polaris şi municipiul Constanţa a fost suspendat

15 Nov 2017 578

Cel mai important proces al Municipiului Constanţa. Dosarul va fi redeschis azi

15 Nov 2017 1412

Polaris M Holding angajeaza in conditii avantajoase

07 Nov 2017 727

Hotărâre definitivă în cazul omului de afaceri Eduard Stelian Martin, administratorul societății Polaris M Holding

06 Nov 2017 3165

Polaris M Holding angajeaza in conditii avantajoase

01 Nov 2017 890

UPDATE. Procesul Polaris M Holding cu municipiul Constanţa, termen azi la Iaşi

01 Nov 2017 609

Faleza Trei Papuci din Constanța igienizată de Polaris M Holding și elevii Centrului Şcolar „Albatros” (galerie foto)

27 Oct 2017 1083

Polaris M Holding şi elevii Centrului Şcolar „Albatros” vor ecologiza faleza „Trei papuci”

26 Oct 2017 1079

Polaris M Holding, la judecată cu Municipiul Constanţa. Ultima decizie a judecătorilor din Iaşi

23 Oct 2017 625

Judecătorii au luat o decizie importantă în procesul Polaris M Holding cu municipiul Constanţa

19 Oct 2017 1235

Polaris M Holding, la judecată cu Municipiul Constanţa. Ce se va întâmpla azi la Curtea de Apel Iaşi

18 Oct 2017 1316

Polaris M Holding angajeaza in conditii avantajoase

17 Oct 2017 590

Polaris M Holding angajeaza in conditii avantajoase

13 Oct 2017 490

Ce vor solicita avocaţii la termenul de pe 18 octombrie? Consiliul Local Municipal Constanţa a votat revocarea ofertei de tranzacţie judiciară dintre Primărie şi Polaris M Holding (galerie foto)

13 Oct 2017 939

UPDATE Astăzi, CLM se întrunește în ședință extraordinară. Consilierii chemați să anuleze hotărârea privind tranzacția cu societatea Polaris M Holding (galerie foto)

12 Oct 2017 1723

Eduard Stelian Martin, administratorul societății Polaris M Holding, rămâne în arest

12 Oct 2017 2155

Eduard Stelian Martin, administratorul societății Polaris M Holding, află azi dacă iese din arest

11 Oct 2017 1377

Mâine se decide libertatea lui Eduard Martin, administratorul Polaris M. Holding. Cine va lua decizia definitivă

10 Oct 2017 914

Situație incredibilă la Constanța. De 16 ani aduna gunoaie în apartament. Priviți ce scot angajații de la firma de salubritate (galerie foto+video)

09 Oct 2017 11636

Administratorul Polaris M. Holding, Eduard Martin, a fost arestat preventiv. Decizia nu este definitivă

05 Oct 2017 1853

Revista presei locale

05 Oct 2017 842

Tranzacţia judiciară între municipalitate şi firma de salubrizare, în aer! Procesul a fost amânat. Ce a cerut primarul avocaţilor Polaris M Holding? (document)

05 Oct 2017 2030

Oficial de la DNA despre reţinerea lui Eduard Martin, administratorul Polaris M Holding. Ce acuzaţii i se aduc

04 Oct 2017 1118

Administratorul Polaris M. Holding, Eduard Martin, reţinut de procurorii DNA Bucureşti

04 Oct 2017 4518

UPDATE Şedinţă de îndată a CLM Constanţa. Aleşii locali au aprobat încheierea tranzacţiei judiciare dintre Municipalitate şi Polaris (galerie foto)

03 Oct 2017 1658

Consilierii locali invitaţi la o şedinţă de lucru pentru găsirea unei soluţii la litigiul dintre Municipiul Constanţa şi societatea Polaris

02 Oct 2017 735

PNL Constanţa îl somează pe Decebal Făgădău să ajusteze tarifele din contractul cu Polaris M Holding şi să îşi asume răspunderea pentru situaţia creată (galerie foto)

02 Oct 2017 1728

Ce casă de avocatură va reprezenta interesele municipalităţii în litigiul cu SC Polaris M Holding?

02 Oct 2017 1658

Revista presei locale

30 Sep 2017 945

Consiliul Local Constanța a decis să nu aprobe tranzacția judiciară cu Polaris M Holding și să continue procesul la Curtea de Apel Iași (galerie foto)

30 Sep 2017 1383

Reacţia lui Eduard Martin, administrator unic al Polaris M Holding, ca urmare a şedinţei Consiliului Local Municipal Constanţa privind tranzactia judiciară dintre Polaris M Holding şi Primăria Constanţa

29 Sep 2017 988

LIVE TEXT. Consiliul Local al Municipiului Constanța convocat în ședință ordinară. CLM a respins tranzacția cu Polaris M Holding

29 Sep 2017 1721

Primăria şi Polaris M Holding au ajuns la un acord. Tranzacţia judiciară dintre părţi va fi votată şi în Consiliul Local Municipal!

23 Sep 2017 3049

Proiectul iniţiat de Făgădău privind stingerea datoriilor către Polaris M Holding nu s-a mai discutat în comisia de specialitate

22 Sep 2017 2173

Polaris M Holding angajeaza!

21 Sep 2017 3370

Polaris M Holding angajeaza

09 Sep 2017 1404

Persoane care locuiau în adăposturi improvizate pe un teren din Constanța legitimate. La acțiune au participat și lucrători de la Polaris M Holding

01 Aug 2017 552

Tinerii din „Caravana Polaris“ au îndemnat constănţenii să păstreze curăţenia oraşului şi să adopte un stil de viaţă prietenos cu mediul (galerie foto)

31 Jul 2017 1736

Caravana Polaris, la cea de-a opta ediţie

28 Jul 2017 1079

În doar 4 zile, 16 containere ale Polaris, destinate colectării separate a deşeurilor, incendiate (galerie foto)

27 Jul 2017 1271

O motocicletă Polaris Slingshot SL, roşie, circulă pe străzile din Constanţa. Imagini rar întâlnite. Gen SF. Costă cât un apartament mai mic

20 Jul 2017 13778

Polaris M Holding SA, non-stop pe plaja Festivalului Neversea (galerie foto)

11 Jul 2017 1649

Polaris M Holding organizează cursuri gratuite pentru cei care doresc să ocupe un loc de muncă în cadrul companiei

06 Jul 2017 1395

Polaris M Holding angajeaza in conditii avantajoase

03 Jul 2017 1781

Primarul Decebal Făgădău, despre o propunere de tranzacție cu societatea Polaris

30 Jun 2017 1810

Romaniatv.net Martor în dosarul în care este judecat Mazăre - Era un fel de secret public în Constanţa că autorizaţiile de construire se plăteau

20 Jun 2017 5089

Peste 1,5 tone de deşeuri, adunate de Polaris M Holding SRL şi copiii de la Clubul LIONS Constanţa Balkanica

12 Jun 2017 1219

Plaja Faleză Nord, ecologizată de Polaris M Holding SRL şi Clubul Lions Constanţa Balkanica (galerie foto)

12 Jun 2017 2441