Consiliul Judeţean nu vinde Policlinica 2 până nu o repară Medicii vor plăti chirie pentru cabinetele lor

După ce mai bine de 20 de ani, personalul din cadrul ambulatoriului de specialitate al fostului Spital Municipal Constanţa, a lucrat într-o clădire aproape insalubră, unde medicii s-au văzut în situaţia de a scoate bani din propriul buzunar pentru a-şi face primitoare cabinetele, instituţia cunoscută mai bine sub denumirea de Policlinica 2, a intrat într-un amplu proces de reabilitare. Unitatea sanitară este reparată pe bani europeni, prin Programul Operaţional Regional - POR, Axa prioritara 3 - „Reabilitarea infrastructurii serviciilor de sănătate”.

Policlinica 2 era într-o stare avansată de degradare: toţi pereţii erau brăzdaţi de crăpături, tencuiala era căzută, iar aspectul interior al întregii clădiri le dădea fiori pacienţilor care aşteptau pe holurile instituţiei. Pentru a-şi exercita meseria în spaţiul cabinetelor din cadrul policlinicii nr. 2, medicii au încheiate contracte de concesiune cu Consiliului Judeţean Constanţa. Sătui de statutul de „concesionari”, personalul medical a solicitat aleşilor judeţeni, în baza O.G. nr. 68/2008, privind vânzarea spaţiilor proprietate privată a statului sau a unităţilor administrativ-teritoriale cu destinaţia de cabinete medicale, cumpărarea spaţiilor unde îşi desfăşoară activitatea. „Din motive neimputabile acestora, respectiv din cauza desfăşurării proiectului «Reabilitarea infrastructurii, modernizare, dezvoltare şi echiparea ambulatoriului din cadrul SCJU Constanţa – Policlinica nr. 2», nu a putut fi demarată procedura de vânzare”, se arată în expunerea de motive a CJC. Pentru a-şi putea desfăşura activitatea într-un cadru legal până când vor putea încheia contracte de „vânzare-cumpărare” cu Consiliul Judeţean, medicii vor semna contracte de închiriere cu instituţia. Aşadar, personalul medical va trebui să aştepte finalizarea lucrărilor, abia apoi medicii se vor putea adresa, din nou, Consiliului Judeţean, în cazul în care îşi mai doresc să îşi schimbe titulatura de „chiriaşi” cu cea de „proprietari”.

Şi situaţia drumurilor judeţene intră în atenţia aleşilor locali, însă nu tocmai în maniera în care ne-am fi dorit – de alocare a fondurilor pentru începerea unui amplu proces de reabilitare în tot judeţul - ci la solicitarea Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, care cer alocarea de noi sume pentru continuarea unor lucrări. Astfel, proiectul de hotărâre cu numărul 27, care se regăseşte pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean de astăzi, se referă la aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli şi modificarea listei de investiţii a RAJDP Constanţa pe anul 2014 şi a fost iniţiat de vicepreşedintele CJC, Cristian Darie. Conform raportului, regia solicită alocarea sumei de 3.253,70 de mii de lei reprezentând finanţarea de la bugetul de stat a obiectivului de investiţii (lucrări de continuare): „Reabilitare Drum Judeţean DJ222 Mihail Kogălniceanu - Cuza Vodă - Medgidia, 17,7 kilometri”, precum şi a sumei de 4.447,59 de mii de lei reprezentând „Reabilitarea drumului judeţean DJ224 Medgidia - Tortomanu - Siliştea - bifurcaţie cu Drumul Comunal 63 (în zona comunei Ţepeş Vodă)”.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 393

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 437

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Ce planuri are pentru județul Constanța? (VIDEO)

24 Apr 2024 651

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 679

Ședință CJ Constanța. Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța Ce spune Mihai Lupu (VIDEO)

24 Apr 2024 540

Peste cinci zile va fi convocată ședință extraordinară a CJC în format fizic LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Ordinea de zi, suplimentată cu un proiect (DOCUMENTE +FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 637

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Cum dorește să câștige cursa electorală?

23 Apr 2024 650

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 776

Proiectul de modificare a statului de funcții și organigramei pentru Spitalul Județean Constanța, pe agenda ședinței Consiliului Județean (DOCUMENT)

21 Apr 2024 385

ZIUA LIVE Florin Mitroi, despre proiectele și planurile pe care le are pentru județul Constanța!

21 Apr 2024 1371

Bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2024 pentru Spitalul Județean Constanța, pe masa consilierilor județeni (DOCUMENT)

21 Apr 2024 357

Ședință CJC Rămâne sau nu, Consiliul Județean Constanța în Asociația de Dezvoltare Durabilă? (DOCUMENT)

21 Apr 2024 571

Investiția "Amplasare stație fixă telefonie mobilă", pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Constanța (DOCUMENT)

21 Apr 2024 413

Ședință a CJ Constanța Preluarea unor bunurilor imobile din domeniul public al UAT Comuna Băneasa în domeniul public al UAT Județul Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

20 Apr 2024 481

Ședință CJ Constanța Emiterea acordului CJ Constanța pentru SC Rețele Electrice Dobrogea SA, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

20 Apr 2024 464