Constanţa. Consilierii judeţeni liberali vor să medieze relaţiile dintre primării şi ENEL în situaţiile de urgenţă din sezonul rece

Consilierii judeţeni ai Partidului Naţional Liberal Bogdan Bola şi Stelian Gima au transmis către administraţiile publice locale din judeţ o adresă oficială prin care li se solicită informaţii cu privire la capacitatea de funcţionare a reţelelor de electrificare în vederea preîntâmpinării situaţiilor de urgenţă din perioada sezonului rece.
 
Potrivit declaraţiilor consilierului judeţean liberal Bogdan Bola, „această iniţiativă, care nu are culoare politică, este menită să ne dea o viziune globală în ceea ce priveşte problemele pe care le au comunităţile locale cu reţelele electrice, astfel încât să putem acţiona coerent în rezolvarea acestora, împreună cu ENEL şi Consiliul Judeţean Constanţa“.
 
Adresa trimisă tuturor primarilor din judeţul Constanţa o puteţi citi integral mai jos:
 
„Domnule Primar,
Domnilor Consilieri Locali,
 
În calitate de consilieri judeţeni în Comisia Juridică, Ordine Publică şi Situaţii de Urgenţă din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, dorim să vă sprijinim în preîntâmpinarea unor situaţii de urgenţă care pot apărea în iarna aceasta şi în cele care vor urma.
 
În ultimii ani, în judeţul nostru am avut parte în timpul anotimpului rece de fenomene meteorologice extreme: viscole, ninsori abundente pe perioade mai lungi, episoade de ger năprasnic. Având în vedere şi declaraţiile directorului executiv al Agenţiei Naţionale de Meteorologie, se pare că nici în acest an nu vom avea o iarnă uşoară sau lipsită de astfel de fenomene meteo extreme, fapt ce va duce la apariţia codurilor portocalii şi roşii de vreme rea. Aceste evenimente au condus, de multe ori, la blocarea localităţilor, la izolarea cetăţenilor şi la căderea reţelelor de electricitate. Unele dintre aceste reţele au o durată de funcţionare îndelungată, puţine dintre acestea fiind reabilitate sau modernizate. 
 
De asemenea, din discuţiile purtate până în acest moment, rezultă că majoritatea intervenţiilor echipelor de la ENEL la reţelele de tensiune medie şi joasă (iluminat stradal şi iluminatul locuinţelor) au fost făcute la solicitările cetăţenilor, şi nu a administraţiilor locale. Acest fapt a condus, în majoritatea cazurilor, la efectuarea de lucrări de reparaţii şi nu la schimbarea/modernizarea echipamentelor de distribuire a energiei electrice.
 
Potrivit Agenţiei Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, întreruperile de curent în reţeaua administrată de E-Distribuţie Dobrogea în anul 2016 au însumat 217 minute per consumator. De asemenea, tot anul trecut, potrivit aceleiaşi agenţii, numărul de întreruperi ale serviciului de alimentare cu energie electrică per consumator a fost de 5,13 în reţeaua administrată de E-Distribuţie Dobrogea.

 
Având în vedere aceste date statistice, previziunile meteo pentru această iarnă, dar şi istoricul fenomenelor meteo extreme din ultimii ani, domnule primar, domnilor consilieri locali, dorim să facem tot posibilul să vă sprijinim în prevenirea situaţiilor grave cu care s-ar putea confrunta localităţile dumneavoastră şi cetăţenii săi. De aceea, vă rugăm ca în termen de şapte zile să ne comunicaţi dacă:
- există în comunitatea pe care o conduceţi probleme cu tensiunea mică a reţelelor electrice, fluctuaţii sau întreruperi dese ale curentului electric? 

- sunt necesare posturi de transformare electrică noi? Aici ne referim la înlocuirea celor foarte vechi sau la posturi de transformare adiţionale.
- reţelele de curent electric sunt modernizate şi izolate?
- în anii anteriori (cel puţin trei ani) au existat probleme ale reţelelor de curent electric medii sau joase?
 
Menţionăm că orice detaliere a locaţiei unde au apărut problemele va ajuta mult (ex. satul unde a apărut problema, cartierul sau strada/străzile).

După ce toate datele vor fi comunicate şi centralizate, vom înainta o adresă către conducerea Consiliului Judeţean Constanţa pentru a lua act de problemele semnalate de dumneavoastră. Ulterior, vom solicita conducerii ENEL Dobrogea o audienţă în care să prezentăm această situaţie şi vom depune toate diligenţele necesare rezolvării eventualelor probleme înainte ca acestea să apară. De asemenea, răspunsul dumneavoastră este foarte important atât pentru noi, cât şi pentru conducerea ENEL pentru ca lucrările de mai mare anvergură să fie cuprinse în planul lor de investiţii pentru anul viitor, o situaţie cât mai clară transmisă direct din teren putând face diferenţa într-o astfel de previziune“.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință de CJC Mihai Lupu forțează retragerea județului Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Care sunt celelalte proiecte? (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 398

Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L. execută lucrările Proiectul de salvare și punere în valoare a Mormântului pictat hypogeu s-a majorat cu 10%! (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 395

Asociația de Dezvoltare Durabilă Constanța a lansat două licitații Președintele Mihai Lupu – „CJC va depune plângere penală“ - VIDEO

17 Apr 2024 457

Noi numiri în CA-urile spitalelor din subordinea Consiliului Județean Constanța, după revocarea lui Sorin Ciutureanu (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 501

LIVE TEXT Ședință extraordinară a Consiliului Județean Constanța. Ordinea de zi, suplimentată cu încă un proiect (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 839

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 444

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 594

Consilierii județeni din Constanța se întrunesc pentru a aproba actualizarea indicatorilor tehnico – economici pentru reabilitarea Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” (DOCUMENT)

16 Apr 2024 314

Sorin Ciutureanu, revocat din Consiliile de Administrație ale spitalelor aflate în subordinea CJ Constanța (DOCUMENT)

16 Apr 2024 715

Mihai Lupu vrea să retragă Consiliul Județean Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă (DOCUMENT)

16 Apr 2024 727

Marius Mocanu, fostul avocat al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, executat silit de fiscul din Constanța (DOCUMENT)

14 Apr 2024 5900

Ședință CJ Constanța Sumă de peste patru milioane de euro alocată pentru reabilitarea Bibliotecii Județene. Este vizată creșterea eficienței energetice (DOCUMENT)

14 Apr 2024 482

Ședință Consiliul Județean Constanța Reabilitarea, modernizarea și dotarea „Casei Albe” din Constanța, estimată la peste 11,2 milioane de euro!

14 Apr 2024 828

Cumpărări directe Digital Tehno Plus SRL a semnat cu CJC Constanța. Firma va repara stemele de detectare incendiu, instalate în Centrul Militar Zonal și Pavilionul Expozițional (DOCUMENT)

14 Apr 2024 424

Consiliul Județean Constanța achiziționează aparatură IT în vederea îmbunătățirii actului educațional. Sunt vizate școlile speciale din subordinea instituției!

11 Apr 2024 378