Consultaţia la domiciliu şi transportul sanitar neasistat, în discuţia Comitetului pentru Persoane Vârstnice

Subprefectul judeţului Constanţa Levent Accoium a condus şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice.
 
Pentru a veni în sprijinul persoanelor vârstnice, în cadrul reuniunii a fost prezentat pachetul de servicii medicale de bază pentru consultaţii de urgenţă la domiciliu şi activităţi de transport sanitar neasistat. Transportul sanitar neasistat se referă la transportul pacienţilor care nu se află în stare critică şi nu necesită monitorizare şi îngrijiri medicale speciale în acest timp.
 
Consultaţia de urgenţă la domiciliu este asistenţa medicală de urgenţă acordată de compartimentul de consultaţii şi transport sanitar neasistat al serviciilor de ambulanţă, în colaborare cu medicii de familie, cazurilor medicale de urgenţă care nu pun viaţa pacientului în pericol imediat şi care, cel mai probabil, nu necesită transportul la o unitate sanitară. Aceste servicii medicale sunt realizate atât de Serviciul Judeţean de Ambulanţă, cât şi de furnizorii privaţi aflaţi în relaţie contractuală directă cu Casa de Asigurări de Sănătate, sub coordonarea serviciilor publice de ambulanţă.
 
Reprezentantul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a oferit detalii despre prevenirea marginalizării sociale a vârstnicilor şi pentru dezvoltarea unui sistem de asistenţă socială care să fie capabil să acopere necesarul de servicii sociale şi medicale al persoanelor vârstnice, subliniind că este necesar să se intensifice parteneriatul dintre sistemul public şi cel privat, dintre autorităţile publice locale şi organizaţiile neguvernamentale (asociaţii şi fundaţii).
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vârstnicii, în atenţia Comitetului Consultativ de Dialog Civic Decizii privind acreditarea ca îngrijitor la domiciliu

30 May 2017 2139

Despre metoda „Accidentul”, la Prefectura Constanţa

24 Mar 2017 2299