Controale şi sancţiuni! Poliţia Locală Techirghiol face „inventarul“ terenurilor şi imobilelor nesalubrizate

Staţiune balneoclimaterică situată pe primul loc în topul staţiunilor balneare din România, Techirghiol trebuie să aibă grijă şi de imaginea oferită turiştilor veniţi aici să se trateze. Iată de ce reprezentanţii administraţiei publice locale au demarat un amplu program de verificare, terenurile şi construcţiile nesalubrizate de pe raza oraşului Techirghiol fiind în plină inventariere.
 
„În perioada 2 mai - 30 iunie anul curent, Poliţia Locală efectuează controale pentru întocmirea unei analize privind imobilele tip teren şi cele tip construcţie nesalubrizate din localitate“, ne-a precizat primarul oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu. Totul se desfăşoară în baza prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 21/2002 privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale, secţiunea a 2-a, art. 10, prin care sunt specificate obligaţiile ce le revin cetăţenilor în acest sens.
 
La normativul menţionat anterior se adaugă şi Anexa nr. 11 din HCL nr. 161, aprobată de consilierii locali din Techirghiol pe 20 decembrie anul trecut, în care este stipulată obligativitatea agenţilor economici, a instituţiilor şi a persoanelor fizice de a menţine igiena şi protecţia mediului în oraş. „Toţi au obligaţia să asigure permanent starea de curăţenie pe terenurile pe care le deţin şi pe căile de acces, pe străzile şi trotuarele din jurul incintelor, să întreţină zonele verzi existente, să efectueze dezinsecţia şi deratizarea imobilelor şi incintelor pe care le deţin şi, nu în ultimul rând, să nu depoziteze mărfuri, ambalaje sau alte obiecte pe domeniul public care afectează estetica oraşului şi îngreunează circulaţia pietonală“, a subliniat edilul-şef al urbei.

Sarcinile poliţiştilor locali

În contextul prezentat, poliţiştii locali din Techirghiol au fost repartizaţi pe zone şi au început să colinde oraşul în lung şi-n lat. Aceştia au ca sarcini: depistarea locaţiilor neîngrijite, neigienizate sau neîmprejmuite, identificarea proprietarilor imobilelor lăsate în paragină, somarea acestora în vederea luării, în termen de maximum 30 de zile, a măsurilor ce se impun, precum şi sancţionarea contravenţională a celor care nu s-au conformat măsurilor impuse în somare.
 
„Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Poliţia Locală a oraşului Techirghiol au luat la cunoştinţă toate prevederile Planului de acţiune în domeniul protecţiei mediului şi îşi vor îndeplini cu stricteţe sarcinile care le revin. Atât noi, ca administraţie publică locală, cât şi localnicii, ca gazde, avem obligaţia de a menţine oraşul curat, de a ne îngriji de spaţiile verzi şi de a păstra în ochii turiştilor imaginea unei staţiuni îngrijite“, este de părere primarul oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Fourmar Construct Management SRL se va ocupa de proiectarea și execuția lucrărilor de la Școala Gimnazială Nr. 1 Castelu. Primăria achită circa 400.000 de euro (DOCUMENT)

16 Mar 2024 445

CJC caută evaluator Se pregătește exproprierea terenurilor de pe traseele DJ393 și DJ391!

15 Mar 2024 513

Angajări Constanța Posta vacant la Primăria Techirghiol

15 Mar 2024 688

Licitații Constanța Direcția Generală de Asistență Socială, licitație pentru lucrări de reparații generale și renovare grupuri sanitare (DOCUMENT)

11 Mar 2024 516

Județul Constanța Mai multe păsări flamingo au poposit pe Lacul Techirghiol! Imagini surprinse din dronă (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Mar 2024 909

Conducător auto beat, depistat pe DN38 în satul Movilița, județul Constanța

09 Mar 2024 605

Județul Constanța Bărbat reținut pentru încălcarea ordinului de protecție obținut de soția sa. Suspectul, reținut

08 Mar 2024 505

Imobiliare Constanța Ce firmă vrea să ridice un sanohotel cu centru dermaspa și anti-aging?

05 Mar 2024 441

Județul Constanța Profanare de morminte la Topraisar! Trei bărbați, cercetați de polițiști

05 Mar 2024 390

Fostul primar al orașului Techirghiol va candida din partea PSD la alegerile din 2024

04 Mar 2024 578

Comunicat de presă Proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unității de învățământ preuniversitar Liceul Teoretic Emir Racoviță, oraș Techirghiol din județul Constanța“

04 Mar 2024 256

Licitații Constanța Liceul Emil Racoviță din Techirghiol se dotează cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

03 Mar 2024 610

DGASPC Constanța cheamă în judecată AJPIS Constanța. Care este motivul?

01 Mar 2024 731

UPDATE Explozie în zona Academiei ”Gheorghe Hagi” din Ovidiu, județul Constanța

29 Feb 2024 6464

UPDATE Incendiu în localitatea Techirghiol, județul Constanța!

29 Feb 2024 628