Cum se modifică taxele şi impozitele locale în Constanţa (document)

Consilierii locali constănţeni dezbat, în şedinţa ordinară a lunii aprilie, un proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea anexei nr. 7 din HCL nr. 246/2014 privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2015. Aşa cum se menţionează în proiectul de hotărâre, articolul 2, alineatul (1) din Anexa 7 a HCM 246 va avea următorul conţinut: „(1) Taxa pentru eliberarea atestatului de producător: pentru produsele vegetale - a) suprafaţă până la 1 ha, inclusiv, este de 9 lei; b) suprafaţă de la 1 - 5 ha, inclusiv, este de 27 de lei; c) suprafaţă de 5 - 10 ha, inclusiv, este de 44 de lei; d) suprafaţă de peste 10 ha este de 57 de lei; pentru produse animaliere, apicole este de 57 de lei“. În acelaşi proiect de hotărâre, se precizează că, „după alin. (3) al art. 2, se introduce un nou alineat, alin. (4), care va avea următorul cuprins: «Contravaloarea carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol în cuantum de 12,40 de lei va fi suportată de solicitantul atestatului de producător»“.

Nu mai puţin important, articolul 6 al Anexei 7 va avea următorul conţinut: „Taxele prevăzute la art. 2 se datorează şi încasează prin casieria Primăriei municipiului Constanţa anticipat eliberării atestatului de producător de către Biroul Registru Agricol din cadrul Direcţiei Patrimoniu“.

În referatul de fundamentare al proiectului de hotărâre se menţionează că aceste modificări au loc în baza apariţiei Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, lege prin care au fost stabilite noi reglementări cu privire la modul de desfăşurare a activităţilor economice, de valorificare de către producătorii agricoli, persoane fizice, a produselor agricole proprii şi de exercitare a comerţului şi cu aceste produse“.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.