Dacă Radu Mazăre vopsea blocuri în campania electorală din anul 2000, studenţii lui Făgădău pictează vapoarele



Cu implicare financiară redusă din partea Primăriei Constanţa, dar cu imaginaţia debordantă şi prin efortul studenţilor voluntari dornici să capete experienţă, viceprimarul cu atribuţii de primar al oraşului, Decebal Făgădău, şi-a asigurat multiple acţiuni în perioada campaniei electorale premergătoare scrutinului din 5 iunie. 
 
Pe 13 august 2015, primul vapor-simbol al municipiului Constanţa, situat la intersecţia bulevardului Tomis cu bulevardul Aurel Vlaicu, avea să fie dezvelit de viceprimarul Decebal Făgădău. Acesta fusese pictat conform creaţiei câştigătoare din cadrul concursului „Culorile României la Constanţa - Vapor I“, un concept creativ „Marea la răsărit, integrată urban“. Încă de atunci, cel care aspiră acum la funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ promitea să continue schimbările din oraş. Erau vizate pentru îmbunătăţirea imaginii două blocuri din Piaţa Ovidiu, amplasate în apropierea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, piaţeta de la Casa de Cultură şi chiar tonetele pentru vânzarea de flori şi legume. Totul avea ca scop crearea unei noi identităţi urbane a municipiului Constanţa, prin implicarea studenţilor şi pe baza voluntariatului, în cea mai mare măsură. A trecut ceva vreme de atunci şi… nimic nou sub soare.
 
Mai mult, abia acum, la aproximativ un an de la inaugurarea primului vapor pictat, cei care au lucrat efectiv vor putea fi cunoscuţi de constănţenii sau turiştii care vor trece prin zonă. Asta pentru că, profitând de faptul că Decebal Făgădău a lansat o nouă invitaţie studenţilor de a se implica în reamenajarea intersecţiilor şi scuarurilor din oraş, cel ce a coordonat activitatea în primul proiect a venit cu o plachetă pe care sunt trecute numele tinerilor care au pictat vaporul.


 

Nu aduce anul ce va aduce luna mai 2016

Chiar dacă timpul ar fi permis materializarea promisiunilor din vara anului trecut, se pare că Decebal Făgădău a preferat să le dea un răgaz studenţilor voluntari. Oricum venea anul electoral 2016 şi, deşi nu recunoştea public faptul că va intra în competiţia electorală pentru Primăria Constanţa, ştia că asta urmează.

Iată de ce, în perioada următoare, cu precădere în luna mai, adică în plină campanie electorală, vom asista la multiple tăieri de panglici, dezveliri şi alte evenimente de acest gen, care, desigur, vor schimba imaginea municipiului Constanţa, dar, totodată, îi vor asigura o vizibilitate sporită candidatului PSD la şefia administraţiei locale, în speţă, Decebal Făgădău.
 
Deşi a fost „un proiect care s-a întâmplat repede“, după cum a recunoscut-o chiar Făgădău, vaporul vopsit nu a mai avut „urmaşi“. Până acum. În scurt timp, şi celelalte vapoare din municipiu vor fi repuse în câmpul vizual al constănţenilor.

„Până la Zilele Municipiului Constanţa ne propunem ca toate celelalte patru vapoare să fie reintegrate în viaţa noastră, a constănţenilor. Fiecare va avea alt aspect. Vor fi concursuri, voluntari, premii… totul până pe 21 mai“, ne-a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar al Constanţei, Decebal Făgădău.

Citeşte şi Primul vapor simbol al Constanţei a devenit un concept de artă urbană (galerie foto + video)

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procesul s-a terminat! Iată când va afla Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, decizia finală în dosarul terenurilor din Portul Tomis

19 Apr 2024 309

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 2386

Terenul pentru care a fost amendat Făgădău, când era primar, nu se întoarce în proprietatea Statului Român! Judecătorii din București explică de ce (MOTIVARE)

11 Apr 2024 784

Decebal Făgădău „Mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța“ (VIDEO)

27 Mar 2024 2194

UPDATE Decebal Făgădău revine în PSD. Pentru ce funcție ar putea candida (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1371

Fostul primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, la ceas aniversar! Ce mesaj a transmis

14 Mar 2024 1546

Joi, 15 februarie 2024 Primul termen în apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis!

15 Feb 2024 896

ZIUA LIVE Horia Constantinescu –„Am discutat cu Decebal Făgădău și cred că am conturat formula câștigătoare. Ne înscriem și noi la concurs, partidul decide candidații”!

12 Feb 2024 1615

Ce pregătesc Horia Constantinescu și Decebal Făgădău?

10 Feb 2024 1489

Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, clasare de la DNA! Vizat, dosarul din cauza căruia a demisionat din PSD

29 Jan 2024 1808

Judecător nou pentru dosarul terenurilor din Portul Tomis! Procesul amânat pentru 15 februarie 2024

18 Jan 2024 1049

Decizii care au „marcat“ justiția din Constanța în 2023! (Penal)

04 Jan 2024 1042

Tribunalul Constanța amână pentru la anul dosarul Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța

17 Dec 2023 933

Justiție Constanța Marți, 12 decembrie 2023, primul termen în apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis!

12 Dec 2023 1339

Cine este procurorul de la DNA care îl cercetează pe arhiepiscopul Tomisului, pentru cumpărare de influență

06 Dec 2023 10077