De anul viitor, se scumpesc biletele de acces în Muzeul de Istorie Consiliul Judeţean pune preţ pe cultura constănţeană

Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) a organizat, în perioada 18-20 iunie, concurs pentru recrutarea în funcţia publică de conducere de director executiv în cadrul Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate. La acea dată, la sediul instituţiei nu fusese făcută publică lista candidaţilor înscrişi în concurs. De altfel, contactat telefonic, reprezentantul Departamentului de Comunicare din cadrul CJC, Ovidiu Chircă, a declarat: „Nu se afişează lista participanţilor. Nu există în lege obligativitatea ca lista celor înscrişi să fie făcută publică“. Am încercat să sunăm şi la numerele de telefon ale Direcţiei de Coordonare Instituţii Subordonate pentru a afla mai multe detalii despre concursul care se desfăşoară la CJC, însă nu am putut primi niciun răspuns. Iată că, după mai bine de o lună de la concursul susţinut, am aflat cine a fost candidatul care a obţinut funcţia: Virgil Iosif. Până acum, direcţia a fost condusă de Ivonne Saghiu, soţia primarului oraşului Murfatlar.
Recent instalat în fotoliul de director al Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate, Virgil Iosif a şi semnat primul referat, pe care l-a înaintat CJC, solicitarea sa fiind cuprinsă în documentaţia pentru o nouă hotărâre de Consiliu Judeţean. Aleşii judeţeni, reuniţi în şedinţă ordinară, au votat, astăzi, un proiect de hotărâre care vizează majorarea preţurilor biletelor de acces în Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa (MINAC) începând cu anul 2015.

Abonamente turistice

Astfel, faţă de HCJC nr.25/17.02.2010, se modifică: taxa de vizitare a ambelor expoziţii - sediul muzeului şi al Edificiului Roman cu Mozaic: adulţi - 25 lei, pensionari - 15 lei, elevi/studenţi - 10 lei; taxa de vizitare a sediului muzeului: adulţi - 20 lei, pensionari - 10 lei, elevi/studenţi - 7 lei; taxa de vizitare a Edificiului Roman cu Mozaic: adulţi - 10 lei, pensionari - 7 lei, elevi/studenţi - 5 lei; taxa de vizitare a Muzeului/Cetăţii Histria: adulţi - 10 lei, pensionari - 7 lei, elevi/studenţi - 5 lei; taxa de vizitare a Monumentului Triumfal: adulţi - 10 lei, pensionari - 7 lei, elevi/studenţi - 5 lei; taxa de vizitare a Muzeului Adamclisi: adulţi - 10 lei, pensionari - 7 lei, elevi/studenţi - 5 lei. Accesul la Cetatea Tropaeum Traiani va fi gratuit. Totodată, pentru accesul în muzeu, în Edificiul Roman cu Mozaic şi în complexele muzeale Histria şi Adamclisi va exista o taxă unică, de forma unui abonament turistic/card multiplu, în valoare de 50 de lei pentru adulţi şi de 25 de lei pentru copii. Modificarea survine, spun iniţiatorii proiectului de lege, ca urmare „a analizei efectuate de managementul instituţiei cu privire la taxele de acces în instituţii similare din ţară, de exemplu Muzeul Naţional de artă al României, Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Naţional Peleş, Muzeul Naţional Brukenthal, prin care s-a considerat că preţurile biletelor de acces în expoziţiile MINAC sunt foarte mici“, se arată în raportul înaintat CJC de către directorul Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate, Virgil Iosif.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nava de pasageri Scenic Opal a ajuns la Constanța (FOTO)

15 Apr 2024 358

Compania Forex SRL, din Constanța, cu mai multe contracte publice, a intrat în faliment! (MINUTĂ)

05 Apr 2024 705

LIVE TEXT Vernisaj despre fotografiile lui Virgil Nicolau la MINA Constanța (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 744

Vernisajul expoziției „Virgil Nicolau–Fotograful Constanței și Mamaiei de altădată” va avea loc MINA Constanța

20 Mar 2024 516

Constănțenii, invitați la expoziția „Rețeaua Memoriei - Identități, itinerarii și confluențe muzeale“, lansată de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (GALERIE FOTO)

11 Mar 2024 732

LIVE TEXT Vernisajul expoziției „Rețeaua Memoriei - Identități, itinerarii și confluențe muzeale“, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Mar 2024 616

Vernisajul expoziției „Rețeaua Memoriei - Identități, itinerarii și confluențe muzeale” va avea loc la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

07 Mar 2024 675

Muzeul de Artă Populară Constanța Zilele Babei Dochia. Istorie, semnificații și obiceiuri

01 Mar 2024 587

Ședință CJ Constanța Aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanţa, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

04 Feb 2024 867

LIVE TEXT Unirea Principatelor Române, sărbătorită la MINA Constanța printr-un simpozion (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Jan 2024 926

Simpozion despre Unirea Principatelor Române la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

22 Jan 2024 744

Mihai Bucovală, arheologul care a trăit și și-a desăvârșit cariera la Constanța

07 Jan 2024 949

Retrospectiva lansărilor de carte la Constanța, în anul 2023. Ce autori și-au prezentat noile creații editoriale

05 Jan 2024 942

Retrospectivă 2023 Un an bogat în activități culturale la Constanța. De la spectacole de teatru și vernisaje la proiecția documentarului „FLAVOURS OF ROMANIA-DOBROGEA”

28 Dec 2023 1002

Expoziție despre cartografierea Mării Negre la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

15 Dec 2023 780