Demers pentru actualizarea Planului Urbanistic General al municipiului Constanţa (document)

Primăria Constanţa vrea să actualizeze Planul Urbanistic General (PUG) al municipiului. Demersul a pornit de la un referat al Direcţiei Urbanism - Biroul Strategii Urbane din cadrul Primăriei Constanţa, ce poartă semnătura arhitectului-şef şi care a fost transmis mai multor instituţii, printre care Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa (CJC), Direcţia Judeţeană de Cultură, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa.
 
Reactualizarea PUG-ului municipiului Constanţa va reprezenta o provocare pentru echipa de specialişti, deoarece documentul va trebui să respecte o serie de normative şi să cuprindă „o evaluare a modului de implementare a prevederilor documentaţiei anterioare“. Conform referatului ajuns şi pe biroul primarului Decebal Făgădău, noul PUG „trebuie să conţină reglementări care să ducă la creşterea confortului urban, a calităţii şi a siguranţei vieţii cetăţenilor“, va corecta efectele nedorite ale unor reglementări anterioare ce vizează, în special, extinderea tramei stradale şi realizarea unei reţele de drumuri coerente.
 
Noul PUG va încerca o „regenerare urbană“, o „reconversie funcţională, reamenajarea parcurilor şi a zonelor pietonale“, amenajarea de spaţii de agrement, socializare. Arhitectul-şef al urbei atrage atenţia asupra faptului că, în noul PUG, „este necesară delimitarea mai clară a zonei construite protejate, pe baza criteriilor de valoare a ambientului urban“, iar regulamentul de urbanism pentru zonele respective trebuie adaptat în funcţie de diverse aspecte. Nu în ultimul rând, actualizarea PUG-ului municipiului Constanţa va evidenţia zonele de risc pentru mediul natural şi cel construit pentru a se preîntâmpina eventuale dezastre.
 
Cert este că Planul Urbanistic General actualizat va apărea după consultări ce vor avea loc în cadrul unui grup de lucru unde se vor stabili „cerinţele de elaborare a PUG şi aducerea la îndeplinire a obiectivelor impuse“ şi din care vor face parte reprezentanţi din: Registrul Urbaniştilor din România - biroul teritorial Dobrogea, Ordinul Arhitecţilor din România - filiala Dobrogea, Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, CJC, Direcţia Judeţeană de Cultură, Muzeul de Artă Constanţa, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa, Centrul de asistenţă pentru organizaţii nonguvernamentale Constanţa şi SC 4B Consultanţă Arhitectură SRL, în calitate de elaborator al temei de proiectare „Actualizare PUG Constanţa“.
 
Citeşte şi

Consilierii votează astăzi
Performanţă negativă la Constanţa - valabilitatea PUG-ului, prelungită la aproape două decenii

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Undă verde de la Municipalitate Imobilul ridicat de Primavera Campus SRL în municipiul Constanța, în zona Campusul Universitar, va fi modificat

25 Apr 2024 235

Ședința CLM Negocierile s-au încheiat. Cât va plăti în următorii trei ani Primăria Constanța pentru spațiile utilizate în City Park Mall? (DOCUMENT)

25 Apr 2024 298

Declarații de avere Constanța Viorel - Florin Brătianu, secretar general la Primăria Lumina, averea și interesele (DOCUMENTE)

25 Apr 2024 259

Cumpărări directe Constanța Primăria Siliștea organizează activități de Ziua Copilului, în valoare de 5.000 de euro (DOCUMENTE)

25 Apr 2024 282

Primăria Comunei Seimeni angajează. Vezi dacă ești interesat

25 Apr 2024 282

Creștere a eficienței energetice Licitație pentru iluminatul public în Cobadin, județul Constanța (DOCUMENT)

25 Apr 2024 261

LIVE VIDEO-TEXT Alegeri 2024 Este oficial - Stelian Ion și-a depus candidatura pentru funcția de primar al Constanței (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 640

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul dreptei unite pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 403

Bucurie și tradiție de Paște la Căminul pentru Persoane Vârstnice din cadrul DGAS Constanța (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 310

Candidatul din partea ADU pentru Primăria Constanța, Stelian Ion își depune candidatura la Biroul Electoral Municipal

24 Apr 2024 465

Afaceri Constanța Primăria Crucea plătește peste 24.000 de euro pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind modernizarea unui drum (DOCUMENTE)

24 Apr 2024 433

Cu acordul Primăriei Constanța, Alessia Pro Trans Spedition SRL va construi hale pentru depozitare pe strada Interioară 3

24 Apr 2024 462

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 617

Garda de Mediu Constanța a amendat Primăria Comunei Bărăganu. Ce nereguli au fost sesizate (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 332

Licitații publice Primăria cumpără lucrări pentru reabilitarea, grădiniței cu program prelungit Steluțele Mării din Constanța

24 Apr 2024 342