Demersuri pentru asfaltarea de străzi în comuna Mihail Kogălniceanu

Ţinând cont că este iarnă şi condiţiile meteorologice nu permit derularea de proiecte de infrastructură, în această perioadă, primăriile lucrează să pună la punct documentaţiile pentru proiectele ce urmează să fie depuse în săptămânile următoare.
 
La Mihail Kogălniceanu, se fac demersuri pentru implementarea altor lucrări importante pentru cetăţeni. Printre investiţiile necesare, amintim reabilitarea tramei stradale, proiect ambiţios, dar, totodată, costisitor. Pentru aceasta, este nevoie de bani de la Uniunea Europeană.
 
„Lucrăm la proiecte, la documentaţii, studii de fezabilitate. Desfăşurăm aceste activităţi în ceea ce priveşte documentaţiile, alergăm. Mai avem 45 de kilometri de asfaltat. După aprobarea bugetului, Ministerul Dezvoltării primeşte proiecte pentru drumuri, apă, canalizare. Eu doresc să fac patru proiecte pentru reabilitarea de drumuri. Trebuie să fragmentăm acest program în unele mai mici, deoarece, altfel, suma întreagă s-ar ridica la cinci milioane de euro. Sper ca, până la sfârşitul anului, să avem justificare bugetară pentru asfaltare“, a declarat Ancuţa Belu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu.
 
Pentru acest an, autorităţile locale au în plan şi investiţii în ceea ce priveşte unităţile de învăţământ. Primarul de la Mihail Kogălniceanu susţine că investiţiile realizate cu fonduri structurale sunt cele mai importante. În acest sens, primarul consideră că este importantă colaborarea cu autorităţile centrale, fără de care proiectele nu ar putea fi implementate.
 
„Am făcut studii de fezabilitate pentru toate drumurile din comuna Mihail Kogălniceanu. Lucrăm la proiectul de eficientizare economică la liceul din localitate şi la Şcoala Nr. 2, reabilitare şi extindere a grădiniţei. Mai avem un proiect cu racordurile de apă în satul Piatra. Sper să primim rezultate şi răspunsuri bune. S-a lucrat bine cu Ministerul Dezvoltării, funcţionează colaborarea şi cred că va fi bine. Nu mă gândesc să prind chiar toate proiectele, dar încercăm să facem cât se poate“, a mai explicat Ancuţa Belu.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Încă o dronă a fost observată în zona Bazei Aeriene 57 „Mihail Kogălniceanu”!

18 Apr 2024 430

RAJA ConstanțaSe oprește apa în localitățile Mihai Kogălniceanu, Culmea și Oituz!

18 Apr 2024 270

Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, cumpără mobilier școlar!

17 Apr 2024 366

LIVE TEXTAmbasadorul SUA în România, în vizită la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 716

Drone observate de militarii Bazei Aeriene 57 Mihail Kogălniceanu în apropierea aeroportului!

16 Apr 2024 506

Ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, în vizită la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

16 Apr 2024 415

Planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, analizate de ministrul MApN cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 490

Știri Constanța Teribilism pe DN2A! Un motociclist a fost prins cu o viteză enormă de politiști

13 Apr 2024 499

Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, înlocuiește branșamentele de la locuințele multifamiliale

11 Apr 2024 499

Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, a atribuit un nou contract pentru renovarea blocurilor (DOCUMENT)

09 Apr 2024 454

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, prezent la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu în cadrul unei ceremonii

09 Apr 2024 425

Județul Constanța Urmărire în trafic pe DN 2A, în comuna Mihail Kogălniceanu pentru prinderea unui șofer beat și fără permis

08 Apr 2024 627

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, contract pentru întreținerea serviciilor de irigații

08 Apr 2024 784

Judecătoria Constanța validează dosarul motorinei de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu! (MINUTĂ)

06 Apr 2024 619

Tânăr de 23 de ani, depistat cu droguri în comuna Mihail Kogălniceanu, județul Constanța

06 Apr 2024 439