Demersurile consilierilor Popescu şi Constantin continuă Razie printre maxi-taxiuri în municipiul Constanţa!

Poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul circulaţiei pe drumurile publice şi în domeniul menţinerii ordinii şi liniştii publice, în colaborare cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa - Biroul Municipal Rutier, au desfăşurat un control tematic privind legalitatea activităţii de transport public special de călători tip taxi şi maxi-taxi. Acţiunea a vizat respectarea prevederilor legale cu privire la lipsa autorizaţiei pentru utilizarea tramei stradale şi executarea serviciului de transport public fără deţinerea avizului de traseu.
 
Poliţiştii locali au aplicat 52 de sancţiuni contravenţionale pentru lipsa avizului de traseu la capătul de linie/punctul de îmbarcare pasageri ori pentru nedeţinerea autorizaţiei pentru utilizarea tramei stradale. Cuantumul amenzilor aplicate variază între 1.000 şi 2.000 de lei, cu posibilitatea achitării în termen de 48 de ore a jumătate din valoarea minimă.
 
Vă reamintim că, zilele trecute, consilierul local municipal Andrei Popescu susţinea că a început demersurile privind transportul de tip maxi-taxi. În acest sens, l-a interpelat pe primarul Decebal Făgădău, care are în subordine atât Direcţia de Transporturi şi Eveniment, cât şi pe cea a Poliţiei Locale. „Am cerut controale amănunţite şi luarea tuturor măsurilor necesare pentru un transport sigur şi decent. De asemenea, i-am sugerat primarului Făgădău să colaboreze cu cei de la Poliţia Rutieră şi RAR“, aprecia Andrei Popescu. În paralel, consilierul afirma că se oferă să colaboreze pentru a schimba în bine regulamentul legat de acest serviciu. Pe această cale, alesul local cere sprijinul tuturor constănţenilor, să îi fie sesizate sau aduse la cunoştinţă toate abaterile legate de activitatea de tip maxi-taxi.

Popescu şi Constantin continuă demersurile privind transportul tip maxi-taxi

Consilierul local independent Andrei Popescu şi consilierul local PNL Victor Constantin fac front comun şi spun că vor continua demersurile privind transportul tip maxi-taxi din municipiu. Cei doi aleşi locali au experimentat pe pielea lor călătoria cu maxi-taxi şi iată ce spun: „Pe lângă maşinile vechi şi jerpelite, am descoperit un nou aspect legat de această afacere. Am observat că în fiecare maşină în care ne-am urcat, pe lângă faptul că nu mi s-a eliberat bon decât atunci când l-am cerut, firmele încasatoare erau diferite. Pe aceste bonuri nu este înscrisă nici data, nici linia pe care operează!

Am dat de un şofer mai vorbăreţ şi, profitând de ocazie, am aflat că, dacă ai un microbuz, îţi poţi lua «licenţa» plătind o taxă măricică firmei care de fapt a luat avizul, cu toate că legea nu permite subînchirierea acestora. Vom cere Direcţiei de Evenimente şi Transporturi să comunice ce firmă a avizat şi pe ce trasee. În continuare, voi face demersurile legale pentru a corecta acest serviciu, mergând până la retragerea avizelor, dacă e cazul!

Nu este o noutate că acest serviciu de transport de subzistenţă este de o calitate îndoielnică, iar evaziunea fiscală este în floare. Responsabilitatea noastră este de a asigura un serviciu de calitate, singurii beneficiari fiind patronii, nu constănţenii“, susţin cei doi consilieri locali într-o postare pe o reţea de socializare.

Citeşte şi:

Consilierul Andrei Popescu îi solicită primarului Făgădău să ia măsuri pentru un transport sigur şi decent pe traseele de maxi-taxi (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

cat

22 Jun, 2017 14:31

Praf in ochi niciodata nu veti face nimic

Articole asemanatoare

Constănțenii vor decide dacă mai vor sau nu, transport cu maxi-taxi

14 Oct 2017 10434

Consilierul Andrei Popescu îi solicită primarului Făgădău să ia măsuri pentru un transport sigur şi decent pe traseele de maxi-taxi (document)

19 Jun 2017 8597