Dunărea, în centrul atenţiei comunităţii locale Primăria Hârşova premiază implicarea elevilor (galerie foto)

Şedinţă de Consiliu Local, astăzi, la Hârşova. Unul dintre cele mai importante proiecte de hotărâre care se dezbat la reuniunea de după-amiază se referă la aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai costurilor unui proiect de mare interes pentru comunitate. Mai precis, proiectul vizează construirea unui popas pescăresc cu debarcader la Dunăre şi cazare, precum şi realizarea unui punct de colectare piscicolă modern. Valoarea investiţiei este de aproximativ 300.000 de euro, iar dosarul va fi depus la Centrul Regional de Plăţi şi Dezvoltare Rurală şi Pescuit 2 Sud-Est Constanţa.

Însă, înainte de a demara discuţiile conform ordinii de zi a şedinţei, primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag, îi va premia pe 7 dintre cei mai silitori elevi. Mai exact, edilul le va înmâna copiilor care au participat la diferite concursuri organizate de „Ziua Mondială a Apei” câte o diplomă şi o sumă de bani. „Pentru meritele deosebite, pentru implicare şi pentru faptul că fac cinste oraşului, am decis să încurajăm aceşti copii să continue să facă astfel de fapte bune”, a spus primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag. Astfel, din cadrul Şcolii cu clasele I-VIII nr.1 din Hârşova, vor fi premiaţi elevii Cojanu Adina, Moroianu Victoriţa, Oana Radu şi Dincă Alexandru, din clasa a VI-a A, care au participat la Simpozionul Internaţional „Apa, izvor al vieţii şi al cunoaşterii europene”, desfăşurat la Feteşti, unde au luat locul I la Secţiunea a III-a - „Realizări practice ale elevilor şi profesorilor”.

La concursul „Pentru ape“, locul I a fost obţinut de elevele Iancu Cristina şi Agapie Andreea, din cadrul aceleiaşi instituţii. Şi la Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” s-a serbat „Ziua mondială a apei“, marcată în cadrul Simpozionul Internaţional „Pentru ape curate şi durabile”. În cadrul evenimentului, elevii au prezentat expuneri ştiinţifice referitoare la hidrosferă şi alte aspecte vitale ce aparţin Dunării. Eleva Moroianu Victoria a prezentat „Legenda Dunării”, în timp ce colegele sale au dansat pe „Dunărea albastra“ şi pe „Valurile Dunării”. Activitatea desfăşurată în cadrul liceului cu prilejul „Zilei Mondiale a Apei” a avut drept obiectiv educarea elevilor în spiritul adoptării unui comportament responsabil faţă de ape în general şi faţă de Dunăre în special, fluviul având o mare importanţă pentru oraşul Hârşova.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Continuă asfaltarea drumurilor intens circulate din Portul Constanța (FOTO)

18 Apr 2024 408

Acțiune împotriva pescuitului ilegal pe Dunăre Poliția Transporturilor Navale intervine într-o operațiune în zona Hârșova - Ghinărești (FOTO)

13 Apr 2024 531

​Se asfaltează podul peste Canalul Dunăre – Marea Neagră (FOTO)

12 Apr 2024 457

Doctor Honoris Causa al Universității „Ovidius” Constanța In memoriam Șerban Papacostea, reputatul academician care a fost deținut politic la Canal

05 Apr 2024 740

Au obținut aproximativ 76 de milioane de euro Bawi Construction și Swietelsky Construct se vor ocupa de lucrările de modernizare a infrastructurii feroviare din Portul Constanța (DOCUMENT)

30 Mar 2024 690

Cătălin Ciupercă, fost șef al AFDJ Galați, reacție după declarațiile lui Cristian Antohi, de la Tehnorex International - „Eu mi-am executat doar obligațiile de director! Am ignorat total amenințările“

29 Mar 2024 1018

Trafic îngreunat pe podul de la ieșire din Ovidiu, județul Constanța! Mai mult porumb, împrăștiat pe șosea (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 1101

Canalele Dunăre - Marea Neagră și Poarta Alba - Midia Năvodari se modernizează în vederea creșterii siguranței navigației (DOCUMENT)

27 Mar 2024 648

Știri Constanța Accident rutier în apropierea canalului Dunăre-Marea Neagră! Șoferul a fugit de la fața locului

26 Mar 2024 684

ZIUA LIVE. Florin Goidea, director general al ACN Constanța „Canalul este una dintre realizările poporului român. Îmi pare rău că a fost blamat “ (VIDEO)

14 Mar 2024 1013

Descoperă autenticitatea Scrumbia de Dunăre afumată, produs cu denumire de origine protejată

13 Mar 2024 573

Brăila Au reapărut tasările la rampa de acces pe Podul peste Dunăre; pentru stabilizare vor fi foraţi 40 de stâlpi

11 Mar 2024 660

INHGA Debitul Dunării la intrarea în țară se situează sub media multianuală a lunii martie

10 Mar 2024 471

Debitul fluviului Dunărea la intrare în țară, în scădere la începutul săptămânii viitoare. Care este situația pe sectorul Vadu Oii - Tulcea

25 Feb 2024 608

Prognoza INHGA pentru debitele Dunării în perioada 17 - 24 februarie

18 Feb 2024 586