Emoţii ca în prima zi de căsătorie Cuplurile de aur din Murfatlar, premiate de primarul Valentin Saghiu (galerie foto)



Din anul 2011, murfătlărenii sărbătoresc cuplurile de aur ale oraşului. Periodic, fiecare familie care a rezistat de-a lungul a jumătate de secol primeşte o sumă importantă de bani, cadou pentru nunta de aur, din partea Primăriei şi Consiliului Local.
 
Emoţie, decenţă şi înţelepciune. Asta s-a putut citi pe chipurile familiilor aflate la a doua tinereţe. De emoţii a avut parte şi primarul Valentin Saghiu, care ne-a mărturisit că de fiecare dată încearcă să fure din secretul longevităţii murfătlărenilor.

„I-am întrebat odată pe doi bătrânei, care erau foarte simpatici, foarte senini, care este secretul lor. Şi bunicul mi-a răspuns aşa: «Când ea e supărată, eu tac. Iar când eu sunt supărat, ea tace. Şi-aşa am tăcut şi am vorbit 50 de ani şi am rămas tot împreună». Avem ce învăţa de la aceşti oameni şi mărturisesc că mă bucur de compania lor, pentru că sunt plini de viaţă şi de înţelepciune“, a declarat primarul Valentin Saghiu.

 
Vineri, Casa Căsătoriilor din Murfatlar a fost, din nou, gazda cuplurilor veterane ale oraşului. Şase cupluri de aur şi-au dat întâlnire la orele prânzului cu edilul-şef Valentin Saghiu. Doar că, în loc să le oficieze căsătoria, acesta le-a oferit câte 500 de lei, bani pe care să îi folosească după bunul plac. Bineînţeles, întâlnirea s-a desfăşurat timp de mai multe ore, vreme în care înţelepţii oraşului au putut savura sucuri, fursecuri şi alte bunătăţi oferite de Primăria Murfatlar. Nu au lipsit nici buchetele de flori, pe care edilul-şef le-a oferit cu mult drag doamnelor.

„A devenit deja un obicei frumos. Este a patra oară când ne întâlnim în ultimii doi ani. Facem această acţiune cam de două ori pe an“, a adăugat Valentin Saghiu.

Proiecte importante, la start

Deşi a mărturisit că îi place cel mai mult să stea de vorbă cu oamenii, mai ales cu cei de la care are ce învăţa, edilul-şef are şi alte proiecte importante care îl ţin ocupat. La Murfatlar şi Siminoc au fost demarate, încă de anul trecut, ample lucrări de asfaltare. „În ceea ce priveşte lucrările de asfaltare, la Siminoc s-a ajuns la stadiul de asfalt, iar la Murfatlar, săptămâna aceasta vor intra utilajele pe străzi. Se va lucra pe opt străzi concomitent. Acum două săptămâni s-a dat şi ordinul de începere a lucrărilor. La Siminoc, dacă vom avea continuitate la plăţi, ca şi până acum, până la sfârşitul anului o să finalizăm investiţia“, a declarat Saghiu.
 
Şi pentru că se apropie Paştele, iar vremea a început să se încălzească treptat, la Murfatlar se dă startul campaniei curăţeniei de primăvară.

„De luni (n.r. azi) începe curăţenia de Paşte în localitate, chiar de la firul ierbii. Se văruiesc toţi copacii, bordurile, se vopsesc gărduleţele, se plantează noi arbori şi flori. De asemenea, vom reamenaja locurile de joacă şi vor fi montate noi garduri. O să lucrăm atât cu echipele noastre, cât şi cu deţinuţi de la Penitenciar, cei de la Gospodărirea noastră, firma de salubrizare, având şi două firme specializate care se vor ocupa de flori şi de garduri“, a completat Saghiu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Murfatlar pune la bătaie aproape 585.000 de euro pentru lucrările la noul centru de colectare deșeuri prin aport voluntar din oraș (DOCUMENT)

26 Mar 2024 979

Licitații Constanța Primăria Murfatlar cumpără expertiză tehnica sistem de distribuție gaze naturale (DOCUMENT)

23 Mar 2024 365

Licitații Constanța Primăria Murfatlar, contract de peste 720.000 de euro cu Sade Global SRL pentru Școala Gimnazială „Adrian V. Rădulescu“, din oraș (DOCUMENT)

21 Mar 2024 509

Primăria Murfatlar cumpără de la CNC Romcenter SRL stații de autobuz pentru proiectul „Smart City Murfatlar“! (DOCUMENT)

16 Mar 2024 605

Achiziții Constanța Orașul Murfatlar va avea bănci inteligente cu internet wireless și încărcare USB! Cine le va furniza?

14 Mar 2024 1456

Licitații Constanța Asfalt Dobrogea SRL modernizează cu 3,08 milioane de euro străzile din Murfatlar (DOCUMENT)

13 Mar 2024 521

Primăria Murfatlar, județul Constanța anunță închirierea unui spațiu cu destinaţia de cabinet medical

07 Mar 2024 541

Cumpărări directe Constanța Sano Construct SRL, fără niciun angajat anul trecut, va furniza servicii de dirigenție șantier Primăriei Murfatlar (DOCUMENTE)

06 Mar 2024 549

Afaceri Constanța Primăria Murfatlar a cumpărat echipamente și sisteme inteligente de management urban de la firma lui Gheorghe Bucur, fost director general adjunct la RADIONAV (DOCUMENT)

05 Mar 2024 557

Aviz pozitiv de la APM Constanța Primăria Murfatlar extinde rețeaua de canalizare în zona Siminoc

27 Feb 2024 453

Licitația pentru furnizarea stațiilor de autobuz în cadrul proiectului Smart City Murfatlar a fost contestată la CNSC

26 Feb 2024 616

Investigate anul trecut de Consiliul Concurenței Asfalt Dobrogea și Autoprima Serv din Constanța s-au luptat pentru contractul de reabilitare străzi în orașul Murfatlar. Cui a dat dreptate CNSC?

21 Feb 2024 818

Cumpărări directe Primary Design SRL va elabora documentația tehnică pentru renovarea Liceului Teoretic Murfatlar (DOCUMENT)

20 Feb 2024 479

Ședință CJ Constanța Consilierii decid avizarea planului anual de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate de UAT Murfatlar (DOCUMENT)

16 Feb 2024 561

Știri Constanța Licitație pentru vânzarea unui teren din Murfatlar. Până când se pot depune ofertele

07 Feb 2024 577