Emoții și flori de Ziua Internațională a Familiei Mariana Gâju - „Cumpăna este o familie tradițională, care își așteaptă generațiile viitoare“ (galerie foto)

Ziua Internațională a Familiei a fost sărbătorită cu multe emoții la Cumpăna. Cuplurile care în acest an aniversează „nunta de aur“ și cele care și-au unit destinele recent au primit, din partea Primăriei Cumpăna, diplome, flori, totodată fiindu-le dedicată și o piesă de teatru.
 
Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna, reprezentate legal prin ec. Mariana Gâju, au organizat, ieri după-amiază, la Casa de Cultură din localitate, un eveniment special pentru a sărbători Ziua Internațională a Familiei. Cu acest prilej, Casa de Cultură a fost înfrumusețată cu flori, așa cum se cuvine pentru a marca o mare sărbătoare. Pe aleea care duce spre intrarea în clădire a fost așternut un covor roșu, pe care au pășit cei sărbătoriți.
 
Astfel au fost celebrate cuplurile din comuna Cumpăna care, în acest an, au ajuns la 50 de ani de căsătorie, moment cunoscut ca „nunta de aur“. De asemenea, au fost invitați și cei care își vor uni destinele prin căsătorie în 2017, dar și cele mai reprezentative familii ale comunei Cumpăna. Familiile sărbătorite au primit în dar piesa de teatru „Desculț în parc“, scrisă de Neil Simon, în regia lui Liviu Manolache, precum și diplome, flori și daruri simbolice.
 
Familiile care au împlinit 50 de ani de căsătorie sunt: Călinescu Ion (fostul viceprimar al comunei Cumpăna) și Gherghina, Albu Ion (fost primar al comunei Cumpăna) și Tudorița, Dima Marin și Filofteea, Bivol Ion și Ecaterina, Iuruc Ismail și Safure, Chiriac Teodor și Ileana.
 
În lunile mai-iunie 2017 întemeiază familii: Cataramă Marian și Florentina, Cojocaru Ștefan și Georgiana, Tudose Florin și Alexandra, Delcea Mihai și Mihaela-Ramona, Cîrjilă Ionuț și Doinița-Nicoleta, Scurtu Ionuț-Cătălin și Andreea, Gâju Constantin-Iulian și Valentina, Benghiu Alexandru și Andreea.
 
„Ziua Familiei nu face parte din rândul evenimentelor ocazionale oficiale înscrise în calendarul cancelariilor de stat, ci este, în fiecare zi, rațiunea, reperul, tărâmul de pace și prosperitate al oamenilor care au înțeles să trăiască în legea lui Dumnezeu pentru a semăna în jur armonii și frumuseți. Întâlnirea de astăzi este, în primul rând, un prilej de a vă aduce dumneavoastră, invitaților noștri, un ales omagiu, de a ne pleca cu respect în fața familiilor dumneavoastră prin care ați dobândit cele mai alese bogății: onoare, hărnicie, cinste, prestigiu.
 
Prin exemplul dumneavoastră de viață, prin munca și sacrificiul dumneavoastră, sunteți precum miezul, maiaua care dospește pâinea și o face pufoasă și bună. Așa sunteți dumneavoastră, familiile de cinste și omenie ale comunei noastre, care ne-ați învățat că viața pe care o trăim o singură dată nu trebuie trăită oricum. Datorită dumneavoastră, Cumpăna, cu întâmplări bune sau mai puțin bune, este o familie tradițională, care își așteaptă cu brațele deschise generațiile viitoare“, a spus ec. Mariana Gâju.
 
De asemenea, primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, a mai spus: „Într-o lume care pare din ce în ce mai nesigură, într-un timp în care omul își găsește cu greu rostul, se dă bătut în fața valului de situații pe care nu le-a prevăzut, familia este singura certitudine“. Și pentru că recent a fost soacră mare, Mariana Gâju le-a transmis copiilor ei, Costel și Valentina Gâju, care se află în luna de miere, sănătate și fericire. De asemenea, le-a sugerat să asculte unul de celălalt.
 

Acțiunea a fost una emoționantă. Ca de fiecare dată la astfel de manifestări, cuplurile ne-au împărtășit cu lacrimi în ochi și emoție cum au fost cei 50 de ani de căsnicie. Nu le-a fost ușor, dar, cu răbdare și încredere, împreună au reușit să treacă peste toate obstacolele pe care viața le-a scos în cale. Cuplurile în vârstă care au serbat nunta de aur le-au împărtășit din experiența și secretele lor de viață cuplurilor tinere.
 
Ziua Internațională a Familiei este sărbătorită anual la 15 mai, pentru a marca importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor, fiind în același timp o oportunitate pentru a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă familiile la nivel mondial.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Locuri de muncă Constanța Primăria comunei Cumpăna angajează îngrijitor copii. Detalii

15 Mar 2024 487

Locuri de muncă Constanța Primăria Cumpăna angajează. Detalii

15 Mar 2024 595

Constanța Continuă lucrările la Centrul Civic din comuna Cumpăna

14 Mar 2024 709

Eveniment de gală la Restaurant Zorile Primăria Cumpăna organizează o petrecere dedicată femeilor din localitate! (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 755

Știri Constanța Parteneriatul ”Cumpăna Verde” debutează cu activități de plantare puieți de copaci la Cumpăna (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 473

Asfalt Dobrogea SRL a bătut palma cu Primăria Cumpăna. O parcare nouă va fi executată în zona blocurilor ANL (DOCUMENT)

29 Feb 2024 575

Știri Constanța Un pas important pentru învățământul din Cumpăna. Contract semnat pentru furnizarea de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

27 Feb 2024 649

Primăria Cumpăna Locuitorii comunei, în anotimpul iubirii. Spectacol extraordinar de Dragobete

25 Feb 2024 499

Știri Constanța Ce mesaj a transmis Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, cu ocazia zilei de Dragobete

24 Feb 2024 501

Știri Constanța Eveniment artistic special de Dragobete, la Cumpăna. “Din Iubire, Pentru Iubire”

23 Feb 2024 537

Primăria Cumpăna, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice unitățile de învățământ din comună

20 Feb 2024 650

Cumpărări directe Constanța Primăria Cumpăna cumpără un nou totem!

20 Feb 2024 658

Primăria Cumpăna Lucrările de asfaltare pe străzile incluse în proiectul „Modernizare drumuri în comuna Cumpăna, județul Constanța – 7,2km" continuă

19 Feb 2024 988

Știri Constanța "Din iubire, pentru iubire". Eveniment special de Dragobete la Cumpăna

17 Feb 2024 745

Colanul de Aur al A.Co.R. pentru rezultate remarcabile în anul 2023, adjudecat de Filiala Județeană Constanța

13 Feb 2024 975