Eoliană pentru facturi mai mici, la Crucea Economie la buget, prin investiţii în energie verde

Localitatea Crucea reprezintă un model de modernizare în rândul comunelor constănţene. Mai mult decât atât, investiţiile făcute sunt de anvergură, fiind menite să producă efecte pe termen lung. SC ENEL Distribuţie Dobrogea SA este, începând de astăzi, unul din partenerii administraţiei locale de la Crucea. Tot astăzi, încep lucrările de racordare la reţeaua electrică centrală a unei eoliene de 200 kw, care va fi amplasată în intravilanul comunei, pe strada Câmpului nr. 1, judeţul Constanţa. „Luni, contabilul-şef a fost în capitală, la o întrevedere cu reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pentru instruirea în vederea implementării adecvate a tuturor stadiilor de proiect. Începând de mâine (n.r. astăzi), vreme de şapte luni, eoliana va intra în circuitul reţelei electrice, iar după această perioadă, vor începe să se vadă concret beneficiile acestei surse de energie ecologică. Eoliana va contribui major la reducerea cheltuielilor şi a facturilor de energie electrică de la iluminatul public“, a declarat primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi.

Proiectul, ale cărui lucrări se desfăşoară în prezent, prevede, pe lângă construirea unei centrale eoliene, şi înfiinţarea unei staţii de biogaz - energie verde, care va asigura alimentarea iluminatului public în comună, conform spuselor gospodarului-şef.

Scopul proiectului este de a reduce cheltuielile bugetare prin folosirea la maximum a resurselor naturale şi eficientizarea calorică, reducând astfel considerabil costurile din sectorul energetic. „Valoarea întregii investiţii este de aproximativ un milion de euro, iar fondurile sunt asigurate din bani europeni. Deja am primit o primă parte din banii aferenţi lucrărilor, de la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit“, a adăugat primarul Gheorghe Frigioi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A fost emis avizul de mediu pentru extinderea parcului eolian de la Crucea. Investitor este Emanuel Muntmark

14 Jun 2021 2374

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Hidroelectrica preia Crucea Wind Farm și Steag Energie România

08 Feb 2021 1693

Hidroelectrica achiziționează Parcul Eolian Crucea, primul M&A realizat de o companie de stat din România

02 Feb 2021 3437

Veşti bune de la gospodarul-şef Gheorghe Frigioi Turbină eoliană şi staţie de biogaz pentru comuna Crucea

25 Jun 2014 2502