Făgădău, în căutarea unui arhitect-şef Serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei Constanţa, blocat până…la noi ordine (video)



De la începutul noului mandat al aleşilor locali, mai multe funcţii publice au rămas vacante în Primăria Municipiului Constanţa. La nivelul instituţiei sunt mai multe blocaje cauzate de lipsa de personal specializat. Cel mai mult se resimte acest deficit la nivelul serviciului de Urbanism. După plecarea arhitectului şef al municipiului, Luiza Tănase din Primărie, autorizaţiile de construire sau desfiinţare, dar şi cele de urbanism nu au mai fost semnate de nimeni.
 
Acest lucru este recunoscut şi de primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.

„Singurul blocaj este la nivelul arhitectului şef, unde problema nu este rezolvată încă, dar săptămâna viitoare se va rezolva. Săptămâna aceasta avem concursuri pentru ocuparea a două funcţii importante, cea de şef al Biroului de Strategii urbane şi cea de şef al Serviciului Urbanism, iar indiferent de rezultatul concursului, unul dintre cei care vor ocupa aceste funcţii, va avea atribuţii delegate temporar pentru a debloca semnarea documentelor de urbanism. Vom organiza, conform legii, concurs pentru această funcţie vitală pentru oraş, aceea de arhitecht şef“, a declarat primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.


Acesta a adăugat că nimeni nu se arată interesat de această funcţie din cauza salarizării deficitare din sistemul public. Cu toate acestea se vehicula că postul vacant de arhitect al municipiului Constanţa avea să fie ocupat de Ion Florentin Aurelian, inspector al Inspectoratului Teritorial de Stat în Construcţii (ITSC) Sud-Est. Potrivit unor surse, Primăria Constanţa a cerut transferul acestuia în aparatul administrativ local, însă mutarea sa ar fi fost respinsă de către conducerea Inspectoratului de Stat în Construcţii. Întrebat de posibila venire a lui Florentin Ion la Primărie, Făgădău a afirmat că acesta NU va mai veni în fotoliul de arhitect şef.
 

„Este o poziţie pe cât de importantă, pe atât de neatractivă pentru cei care operează în mediul privat. Salarizarea este una descurajatoare. Un stagiar câştigă mai mult în privat decât un arhitect şef într-un municipiu reşedinţă de judeţ.  Aceasta a fost una din temele discuţiei de la Asociaţia Municipiilor din România,  unde am avut întâlniri cu vicepremierul Vasile Dîncu, cu ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru şi cu care am avut discuţii exact pe această temă a reaşezării grilei de salarizare  în administraţia publică locală. Lumea nu se simte atrasă de funcţii în aparatul administrativ“, a completat Făgădău.




Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Florica Marin

19 Sep, 2017 21:47

Dnule Primar, oare vi se pare ca ati reusit sa deblocati primăria prin numirea acestui arhitect sef? Noi , cetățeni ai acestui oras suntem mâhnit i de asemenea blocaje ale autorizațiilor.Va trebuiesc luni de zile ptr emiterea unei autorizații.Oare veti reusi până la terminarea mandatului sa rezolvați ceva ?

chivu andrei

27 Jul, 2016 08:27

povesti de adormit copii mici - sunt doldora de bani fostii arh sefi pentru ca le mergeau mai bine afacerile din primarie - sunt jocuri mari de interese pana se decide cine este cel mai obedient pentru toate grupurile de interese

Articole asemanatoare

Bucurie și tradiție de Paște la Căminul pentru Persoane Vârstnice din cadrul DGAS Constanța (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 64

Candidatul din partea ADU pentru Primăria Constanța, Stelian Ion își depune candidatura la Biroul Electoral Municipal

24 Apr 2024 411

Afaceri Constanța Primăria Crucea plătește peste 24.000 de euro pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind modernizarea unui drum (DOCUMENTE)

24 Apr 2024 372

Cu acordul Primăriei Constanța, Alessia Pro Trans Spedition SRL va construi hale pentru depozitare pe strada Interioară 3

24 Apr 2024 416

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 550

Garda de Mediu Constanța a amendat Primăria Comunei Bărăganu. Ce nereguli au fost sesizate (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 302

Licitații publice Primăria cumpără lucrări pentru reabilitarea, grădiniței cu program prelungit Steluțele Mării din Constanța

24 Apr 2024 321

Primăria Constanța Campania „Salvează un cățel” Continuă (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 294

„Salvați Copiii” Conferință la Constanța Evaluarea situației copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 301

Primăria Constanța Atenție, călători! Iată când își reia activitatea linia 100M

24 Apr 2024 386

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 521

Decizii CNSC Primăria Negru Vodă, obligată să remedieze clauzele restrictive în cazul licitației de servicii de catering pentru preșcolari și elevi!

23 Apr 2024 278

Oficial! Pot începe lucrările de primă urgență pentru reabilitarea generală a Templului Israelit din Constanța

23 Apr 2024 811

Imobiliare Constanța DDN Global SRL vrea să investească într-un imobil de pe bulevardul Tomis

23 Apr 2024 520

Exercițiu de pregătire în caz de cutremur cu participarea elevilor de la Școala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hașdeu” Constanța (Galerie FOTO)

23 Apr 2024 360