Firmă din Bulgaria, interesată de proiect Comuna Crucea se pregăteşte pentru demararea lucrărilor la reţeaua de apă şi de canalizare (document)

Încă de la începutul anului trecut, primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, a început demersurile în vederea accesării de fonduri europene pentru alimentarea cu apă a satelor Şiriu şi Crişan, dar şi pentru execuţia lucrărilor de canalizare pentru localitatea Crucea.
 
Ieri s-au deschis plicurile cu ofertele depuse în cadrul procedurii de achiziţie publică. „Au fost 13 firme care au depus oferte. Deşi nu ne-am aşteptat, avem chiar şi un ofertant din Sofia, Bulgaria, care s-a înscris la această procedură. Sperăm ca totul să decurgă normal, fără incidente sau contestaţii, astfel încât, în cel mai scurt timp, să putem semna contractul şi să putem emite avizul de începere a lucrărilor“, a declarat primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi.

4 milioane de euro în apă şi canalizare


Valoarea proiectului este foarte mare, aproximativ 4 milioane de euro (16 milioane de lei). „Reţeaua de alimentare cu apă a satelor Crişan şi Şiriu va fi amenajată pe o distanţă de aproximativ 15 kilometri, iar reţeaua de canalizare de la Crucea va însuma 12 kilometri şi cuprinde toate străzile“, a explicat gospodarul-şef Gheorghe Frigioi. „În momentul de faţă, satele Crişan şi Şiriu nu dispun de sistem centralizat de alimentare cu apă potabilă, alimentarea acestora realizându-se din fântâni, care au un regim intermitent. La sfârşitul anului 2008, au început lucrările pentru modernizarea şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă în localitatea Băltăgeşti. De asemenea, în iunie 2009, au fost demarate lucrările pentru alimentarea cu apă a satelor Stupina şi Gălbiori şi pentru realizarea canalizării menajere în localitatea Crucea“, a adăugat primarul Gheorghe Frigioi.

Nu în ultimul rând, gospodarul-şef al comunei Crucea a declarat că, în prezent, se lucrează la studiul de fezabilitate pentru ca, ulterior, Primăria să poate depună proiecte pe măsura 7.2. Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică, aferentă noului PNDR 2014-2020“. „Din calculele noastre, vom avea un punctaj aproape maxim pentru acest tip de finanţare“, a conchis primarul Gheorghe Frigioi.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.