George Scupra - „Este un simbol local, el este aici ca şi acasă“ Gheorghe Hagi, primul cetățean de onoare al orașului Ovidiu (galerie foto)

 
Marele fotbalist, Gheorghe Hagi a devenit, ieri, prmul cetăţean de onoare al oraşului Ovidiu. La iniţiativa primarului George Scupra, „regele“ fotbalului a primit cel de-al treilea titlu de cetățean de onoare, de această data chiar din partea orașului la a cărui bunăstare contribuie prin taxele și impozitele virate către bugetul local. Iniţiativa de a-i conferi această distincţie marelui fotbalist român îi aparţine primarului George Scupra.

Titlul îi este acordat „în semn de preţuire pentru excepţionala activitate sportivă şi pentru contribuţia deosebită adusă mediului economic şi sportiv al comunităţii oraşului Ovidiu“, după cum a precizat primarul localității.
Hagi a fost desemnat cetăţean de onoare al oraşului în urma votului unui proiect de hotărâre, nr. 46/14.05.2015, inițiat de primarul George Scupra. Tot ieri, marele Hagi a fost și primul om care a semnat în Cartea de onoare a oraşului. „Ne face mândri că suntem români. Când spui România, spui Gheorghe Hagi; este un simbol local, chiar dacă nu are buletin de Ovidiu, el este aici ca şi acasă. Este o onoare pentru noi să îi oferim acest titlu de cetăţean de onoare, mai ales că este primul cetăţean de onoare al oraşului nostru. Gheorghe Hagi este acasă la Ovidiu pentru că aşa cum se zice în fotbal, meciurile se dispută acasă sau în deplasare, iar meciurile de acasă ale echipei FC  Viitorul şi ale celor de la Academia Gheorghe Hagi se dispută la Ovidiu“, a ținut să explice gestul său primarul George Scupra.


 
Nici fostul mare fotbalist al lumii nu a fost ocolit de emoții. La rândul său, Hagi a spus că a apreciat la intenţia autorităţilor  locale. „Hagi este omul tuturor. El vine şi pleacă. După ce m-am lăsat de fotbal am înfiiţat această academie unde învață copii care vor ajunge sportivi de performanţă. Sperăm să facem din aceşti copii jucători care să facă înalte performanţe. Dar nu poţi să faci performanţe fără să munceşti. Obiectivul meu a fost mereu să câştig, îmi place să fiu cel mai bun şi asta pentru că mereu am știut ce vreau de la viaţă. Trebuie să ştii să tranformi visele în performanţe şi eu mi-am propus să rămân acolo sus“, a delcarat fostul 10 al naționalei de aur a României. Totuși, emoțiile au fost permanente și pentru el, astfel că a ținut să mărturisească: „De mult nu am mai avut aşa emoţii când s-a intonat imnul României ca acum“.

Academia Gheorghe Hagi nu doar că este unul dintre principalii cntributori la bugetul local, dar într-un oraș precum Ovidiu, unde primarul înceearcă să sprinjine sportul prin toate mijloacele, nu se putea ca tocmai fotablul să nu fie sportul de referință. „Pe lângă meciurile de cupă ale echipei sale şi ale academiei, care se vor juca în incinta clubului, avem un protocl cu academia Gheorghe Hagi pentru ca meciurile din diviza C să se dispute pe stadionul din Ovidiu; Deci nu pe stadionul academiei, ci pe stadionul din oraşul nostru“, a declarat George Scupra la finalul festivității de înmânare a certificatului de cetățean de onoare și a plachetei prin care i s-a consfințiti acest titlu.
La final, toţi cei prezenţi au ciocnit cupe cu şampanie, iar Gheorghe Hagi a primit din partea primarului un tort în fomă de stadion.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 730

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1143

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1685

Superliga 2023/2024 Cine va da lovitura simbolică de start la meciul Universitatea Craiova - Farul Constanța. Duel pentru Europa

11 Apr 2024 1641

LIVE TEXT Campioana vs. liderul Superligii! Farul Constanța, învinsă de FCSB la Ovidiu, cu un gol în minutul 82. Ce a spus Hagi (GALERIE FOTO + VIDEO)

31 Mar 2024 1481

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - FCSB Hagi - „Pentru noi, doar victoria contează. Încercăm să facem un meci complet“ (VIDEO)

30 Mar 2024 1116

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 786

Ambasadorul Germaniei la București, vizită la Academia Hagi (VIDEO)

18 Mar 2024 1185

Superliga 2023/2024. Farul Constanța, ultimul meci din sezonul regular Hagi - „Sperăm să venim de la Botoșani calificați în play-off“

03 Mar 2024 1608

LIVE TEXT. Superliga 2023 / 2024 Farul Constanța, egal la Ovidiu cu CFR Cluj. Calificarea în play-off se va decide în ultima etapă (GALERIE FOTO)

02 Mar 2024 1585

Jandarmeria Mobilă Constanța asigură ordinea publică la meciul Farul Constanța vs. CFR Cluj

01 Mar 2024 490

UPDATE Explozie în zona Academiei ”Gheorghe Hagi” din Ovidiu, județul Constanța

29 Feb 2024 6602

Superliga 2023/2024 Farul Constanța a remizat cu Oțelul Galați. Budescu a marcat pentru „marinari”

25 Feb 2024 671

Jandarmii din Constanța fac apel la respectarea ordinii la meciul de fotbal dintre Farul Constanța şi Oțelul Galați

24 Feb 2024 621

Cât costă biletele la meciul Farul Constanța – Oțelul Galați

20 Feb 2024 922