În ce constă parteneriatul dintre Consiliul Judeţean şi IPJ Constanţa. Atribuţii şi cum se va derula!

Consilierii judeţeni vor aproba, la sfârşitul acestei săptămâni, un protocol de colaborare între Inspectoratul de Poliţie Judeţean, reprezentat legal de comisar-şef Mircea Vizitiu, inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, şi Consiliul Judeţean Constanţa, reprezentat legal de Marius Horia Ţuţuianu, preşedinte al CJC.
 
Colaborarea între părţi se va baza pe obiectivele şi principiile prevăzute de OUG nr. 195/2002 - Regulament de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, Legea serviciilor de transport public local nr. 92/2007, Normele de aplicare a Legii serviciilor de transport public local nr. 92/2007, aprobate prin Ordinul ministrului Internelor şi Reformei Administrative nr. 353/2007, Hotărârea Consiliului Judeţean Constanta nr. 253/2008 privind modificarea Regulamentului pentru efectuarea serviciilor de transport public judeţean de persoane în judeţul Constanţa, aprobat prin HO nr. 98/2008.
 
Parteneriatul oficializat prin prezentul protocol are ca obiect colaborarea părţilor în următoarele arii de intervenţie: prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, prin verificarea operatorilor de transport public judeţean de persoane prin curse regulate/regulate speciale care au obligaţia de a adopta măsurile necesare pentru cunoaşterea, aplicarea şi respectarea reglementărilor legale privind siguranţa rutieră şi condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească mijloacele de transport şi persoanele cu atribuţii care concură la siguranţa circulaţiei; constatarea şi sancţionarea contravenţiilor prevăzute în Legea serviciilor de transport public local nr. 92/2007 51 a Regulamentului pentru efectuarea serviciilor de transport public judeţean de persoane în judeţul Constanţa aprobat prin HO nr. 253/2008. 

Care sunt obligaţiile IPJ în cadrul parteneriatului 

Inspectoratul de Politie Judeţean Constanţa se obligă şi să participe prin personalul specializat la activităţile de verificare/oprire în trafic a operatorilor de transport rutier ce efectuează serviciul de transport public judeţean de persoane prin curse regulate/regulate speciale, la solicitarea Consiliului Judeţean Constanta. 

Obligaţiile Consiliului Judeţean în parteneriat 

Agenţii constatatori din cadrul Consiliul Judeţean Constanţa, în exercitarea atribuţiilor de control, urmăresc şi verifică respectarea programului public judeţean de transport persoane prin curse regulate; verifică documentele prevăzute la art. 4, alin. 2 din Legea nr. 92/2007; constată şi sancţionează faptele contravenţionale prevăzute în Legea nr. 92/2007 şi Hotărârea de Consiliul Judeţean Constanţa nr. 253/2008. 

Cum se va derula parteneriatul 

Consiliul Judeţean Constanţa va comunica, în scris, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, lunar sau săptămânal, traseele pe care urmează să se efectueze controalele. Prezentul protocol se încheie pe o perioadă de un an. În lipsa unei notificări prealabile efectuate de oricare dintre părţi cu cel puţin 30 de zile înainte de expirarea valabilităţii acestuia, protocolul se prelungeşte de drept, succesiv, cu câte un an.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.