Inedită paradă a cântecului şi dansului popular Începe Festivalul „Dan Moisescu" la Topalu

Topalu_festivalul_Dan_Moisescu.jpgPrimăria Topalu se pregăteşte de sărbătoare. Toţi localnicii aşteaptă cu nerăbdare marele moment, cel al deschiderii Festivalului-Concurs Naţional de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu", aflat la cea de-a XVII-a ediţie.

Evenimentul va avea loc pe data de 4 octombrie la Căminul Cultural din localitate. Potrivit primarului Gheorghe Murat astăzi la Constanţa vor avea loc preselecţiile, 26 de concurenţi cu vârsta cuprinsă între 14 şi 26 de ani proveniţi din toată ţara urmând să fie evaluaţi, iar cei mai buni dintre cei mai buni vor urca mâine, 4 octombrie, pe scena Căminului Cultural din Topalu pentru a concura în vederea câştigării festivalului naţional. Evenimentul se va deschide, joi, 4 octombrie, la ora 17.00, cu o paradă a portului şi a dansului popular la care vor lua parte echipe de dansatori din întreg judeţul. În faţa Primăriei Topalu se vor forma două hore mari şi mai apoi localnicii se vor îndrepta spre sediul Căminului Cultural pentru a se declara deschisă competiţia. Nu doar concurenţii vor urca pe scena Căminului Cultural. De la eveniment nu vor lipsi nici invitaţii speciali printre ei numărându-se Constantin Enceanu şi Mioara Velicu. În data de 5 octombrie, la ora 17.00, va avea loc momentul mult aşteptat de concurenţi - Gala Laureaţilor 2012.

„Festivalul a intrat în tradiţia localităţii"

Festivalul-Concurs Naţional de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu" este organizat de Consiliul Judeţean Constanţa, Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada", Consiliul Local şi Primăria Comunei Topalu. Prezentatorul evenimentului este, în acest an, cunoscutul om de radio Dan Voicu. Acompaniamentul Festivalului „Dan Moisescu" va fi asigurat de orchestra de muzică populară a Ansamblului Folcloric „Cununa Carpaţilor", „Tinerimea Română" din Bucureşti, sub bagheta dirijorului Nicolae Şutic. „Am ajuns deja la cea de-a XVII-a ediţie. Festivalul a intrat în tradiţia localităţii, de aceea în aceeaşi perioadă sărbătorim şi Ziua comunei. Ca în fiecare an, localnicii s-au pregătit de sărbătoare, au făcut curăţenie peste tot. Lumea este voioasă, cântă şi dansează şi aşteaptă cu nerăbdare zilele de festival", a declarat primarul Gheorghe Murat.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Giorox Activ SRL semnează un contract cu Primăria Murfatlar. Ce va furniza firma? (DOCUMENT)

25 Apr 2024 195

Primăria Cernavodă, județul Constanșa lansează licitație pentru dotări la rețeaua agent termic secundar (DOCUMENT)

25 Apr 2024 323

Undă verde de la Municipalitate Imobilul ridicat de Primavera Campus SRL în municipiul Constanța, în zona Campusul Universitar, va fi modificat

25 Apr 2024 215

Ședința CLM Negocierile s-au încheiat. Cât va plăti în următorii trei ani Primăria Constanța pentru spațiile utilizate în City Park Mall? (DOCUMENT)

25 Apr 2024 275

Declarații de avere Constanța Viorel - Florin Brătianu, secretar general la Primăria Lumina, averea și interesele (DOCUMENTE)

25 Apr 2024 240

Cumpărări directe Constanța Primăria Pantelimon contractează, cu peste 145.000 de euro, Newbuilding Cons SRL pentru lucrări la Căminul Cultural din Runcu (DOCUMENT)

25 Apr 2024 239

Cumpărări directe Constanța Primăria Siliștea organizează activități de Ziua Copilului, în valoare de 5.000 de euro (DOCUMENTE)

25 Apr 2024 250

Primăria Comunei Seimeni angajează. Vezi dacă ești interesat

25 Apr 2024 261

Creștere a eficienței energetice Licitație pentru iluminatul public în Cobadin, județul Constanța (DOCUMENT)

25 Apr 2024 252

Tinerii din Mangalia, susținuți de Primărie în plan socio-profesional (FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 458

LIVE VIDEO-TEXT Alegeri 2024 Este oficial - Stelian Ion și-a depus candidatura pentru funcția de primar al Constanței (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 627

Licitații Constanța Primăria Medgidia, achiziție de energie electrică (DOCUMENTE)

25 Apr 2024 318

Licitații Constanța Primăria Amzacea cumpără mobilier pentru școlile și grădinițele din comună, cu 92.000 de euro (DOCUMENT)

25 Apr 2024 243

Primăria Cumpăna Finala celei de a IV-a ediții a competiției între mai multe județe - „Cupa Satelor”

25 Apr 2024 267

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul dreptei unite pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 388