Înfiinţează un organism propriu de promovare După CCINA, Consiliul Judeţean Tulcea s-a retras din Asociaţia Litoral - Delta Dunării

Consilierii judeţeni din cadrul Consiliului Judeţean Tulcea au adoptat, la sfârşitul anului trecut, o hotărâre prin care unitatea administrativ-teritorială Judeţul Tulcea renunţă la calitatea de membru al Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral - Delta Dunării.
 
Iniţiatorul proiectului a fost chiar preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu. În expunerea de motive, Teodorescu a făcut cunoscut şi motivul deciziei de retragere a administraţiei judeţene tulcene din Asociaţia Litoral - Delta Dunării: „Întrucât Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral - Delta Dunării s-a axat, în ultimii ani, în principal pe promovarea litoralului României, considerăm oportună înscrierea într-un organism preocupat în principal pe promovarea Deltei Dunării ca brand turistic distinct, respectiv pe promovarea întregii oferte turistice a judeţului nostru“.
 
Precizăm că la nivelul judeţului Tulcea s-au făcut demersuri pentru înfiinţarea Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării, structură care se va axa pe promovarea turismului din această zonă.

 „Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării îşi propune să pună în valoare turismul în Delta Dunării şi Dobrogea de nord, să reunească operatori de turism, transportatori, autorităţi publice“, mai arată, în nota de fundamentare, preşedintele Horia Teodorescu.
 
Vă reamintim că, în 2016, după scandalul pe tema atragerii turiştilor ruşi, respectiv controversele generate de cele două delegaţii din România care au mers la Moscova şi au creat confuzie în rândul autorităţilor din Federaţia Rusă, reprezentanţii Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa au anunţat că se retrag din Asociaţia Litoral.
 
„Decizia a fost luată ca urmare a modului defectuos, inacceptabil, în care Corina Martin, preşedinte al Asociaţiei (n.r. la acel moment; în prezent, preşedinte este Cristian Bărhălescu), a acţionat în ultima perioadă, culminând, recent, cu iniţiativele de promovare a ofertei turistice a litoralului românesc pe piaţa Federaţiei Ruse, fără a se consulta în mod real cu hotelierii de pe litoral şi fără a avea mandatul acestora de a negocia tarife şi pachete de servicii turistice promoţionale adresate tur-operatorilor de pe această piaţă“, se arăta în comunicatul de presă trimis de CCINA.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cinci ani în primă instanță pentru Ioana Băsescu Elena Udrea, Ioan Wagner, fostul șef al Oil Teminal, și Victor Tarhon, vicepreședintele CJ Tulcea, așteaptă azi decizia finală a Curții Supreme (DOCUMENT)

08 Jun 2023 2763

Oficial și definitiv! Asociaţia Litoral-Delta Dunării, obligată să achite Consiliului Județean Constanța 1,1 milioane de lei

07 Apr 2023 2734

Europrotect Security SRL a atacat licitația pentru servicii de pază la imobilele aparținând Consiliul Județean Tulcea. Ce verdict a primit?

07 Jan 2023 1857

„Un bun profesionist, un profesor iubit!“ A murit un fost președinte de consiliu județean

05 Nov 2022 3378

Cine și-a adjudecat contractul de deszăpezire în zona de est a județului Tulcea pentru următorii 3 ani? (DOCUMENTE)

19 Oct 2022 2034

Averea și interesele lui Iulian Dan Ichim, director Căpitănia Zonală Tulcea! (DOCUMENTE)

19 Oct 2022 2246

Propunere de proiect Creșterea capacității navelor care ajung în zona Sulina, în discuție cu factori de decizie la nivel european

10 Aug 2022 1353

Cine a câștigat contractele de servicii de publicitate și de promovare a activității Consiliului Județean Tulcea (DOCUMENTE)

30 Jul 2022 1820

Primăria Constanța închiriază personal prin intermediul firmei unui fost liberal din Tulcea. Între timp Pericleanu a intrat în partidul lui Ludovic Orban (DOCUMENT)

09 Jul 2022 2093

DNA Constanța, flagrant la Tulcea! Inspector superior al Consiliului Județean, prins în fapt

09 Jun 2022 1840

Elena Udrea așteptată azi la Curtea Supremă!

20 Jan 2022 2150

Peste 11 milioane de lei de la CJC Falimentul bate la ușa Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, prezidată timp de zece ani de Corina Martin

29 Nov 2021 2498

Printre condamnați, Elena Udrea, Ioana Băsescu și fostul șef Oil Terminal Un judecător a vrut să se abțină în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009

17 Nov 2021 15622

Dosarul Elenei Udrea, amânat pentru luna viitoare. Printre condamnați, Ioana Băsescu și Ioan Wagner, fostul director Oil Teminal

14 Oct 2021 2901

Cine va face curățenie în sediile Consiliului Județean Constanța?

18 Jun 2021 3279