Insuficienţi, dar necesari Cu bani de la CJC, Primăria Pantelimon rezolvă câteva nevoi (galerie foto)

Ultima întrunire a consilierilor judeţeni constănţeni a adus unităţii administrativ-teritoriale Pantelimon câţiva bănuţi în visterie. Astfel, în cadrul ultimei şedinţe ordinare a Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) a fost aprobată Hotărârea nr. 313 privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul 2017.
 
În anexa ce însoţeşte hotărârea respectivă sunt menţionate 51 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ care au primit diverse sume. Printre acestea se regăseşte şi Primăria comunei Pantelimon, căreia i-a fost alocată suma de 75.000 de lei pentru „dezvoltare locală“. Buni şi bănuţii aceştia, ar spune oricine, dar insuficienţi pentru nevoile comunităţii.
 
„Când am înaintat adresa către conducerea CJC, am solicitat 200.000 de lei. Banii ne erau necesari pentru dotarea căminelor culturale pe care le administrează Primăria, deoarece nu sunt dotate corespunzător pentru a realiza împrejmuirea cu garduri a două cimitire din satele Runcu şi Pantelimonu de Jos. Totodată, din suma solicitată Consiliului Judeţean, intenţionăm să intervenim şi în reabilitarea parcului din Pantelimonu de Jos“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, primarul comunei Pantelimon, Costel Armăşescu.
 
După cum se poate lesne constata, de la suma cerută şi până la cea primită este o diferenţă mare, reprezentanţii administraţiei publice locale urmând să decidă care va fi destinaţia acestor bani. „Suma primită este mult mai mică în raport cu ceea ce aveam nevoie , dar o vom aloca pentru lucrările urgente. O să mă orientez pentru ceea ce este mai urgent. Vom încerca să facem gardurile pentru cimitire şi să dotăm căminele culturale atât cât ne permite suma primită de la CJC. O să încercăm să ne încadrăm în această sumă ca să împăcăm şi capra, şi varza. Dacă banii vor veni la timp, vom realiza lucrările menţionate acum, dacă nu, rămân pentru anul viitor“, a precizat primarul comunei Pantelimon. În acest context, Primăria va încerca să reabiliteze parcul cu bani de la bugetul local abia în anul 2018.

Surprize, după posibilităţi, în luna cadourilor

În baza unei hotărâri a Consiliului Local Comunal Pantelimon, copiii vor primi pachete cu dulciuri şi se va organiza un spectacol specific sărbătorilor de iarnă. „Ne-am adaptat şi conformat la ceea ce putem, măcar copiilor să le facem o bucurie. În privinţa persoanelor nevoiaşe, a celor cu dizabilităţi, nu a fost prinsă în bugetul local pe acest an nicio sumă care să ne permită să le oferim ceva cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Totuşi, este posibil să le facem o surpriză, dar cu ajutorul şi implicarea unor sponsori. Posibil să le oferim mici cadouri, haine sau ce vor putea dânşii (n.r. sponsorii). Este luna cadourilor, iar pentru persoanele private de bucurii ar însemna mult şi ar fi util ceea ce li se oferă“, a menţionat primarul comunei Pantelimon, Costel Armăşescu.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

BT Direct IFN SA extinde operațiunile în Constanța. Lista noilor puncte de lucru

22 Mar 2024 589

Primarul Constanței, la judecată cu Arhiepiscopia Tomisului, pentru desființarea lucrărilor de la o capelă din oraș. Clericii fac demersuri pentru intrarea în legalitate

21 Mar 2024 1380

Licitație organizată de CNI ce vizează reabilitarea clădirii Centrului Multifuncțional din Pantelimon, județul Constanța (DOCUMENT)

19 Mar 2024 472

Cumpărări directe Constanța Aliana-Team Consulting SRL va întocmi documentația pentru realizarea racordurilor la rețeaua de canalizare, în comuna Pantelimon (DOCUMENT)

12 Mar 2024 556

Camera de Conturi Constanța Audit efectuat asupra situațiilor financiare raportate de comuna Pantelimon pentru anul 2022. Concluzii (DOCUMENT)

09 Mar 2024 558

Angajări Constanța Primăria comunei Pantelimon angajează. Iată ce post este vacant

04 Mar 2024 1077

Firme Constanța O nouă firmă deschisă în comuna Pantelimon. Iată cu ce se ocupă

15 Feb 2024 698

Afaceri Constanța Primăria Pantelimon, acord cu Top Geocad SRL pentru furnizarea de servicii de cadastru (DOCUMENT)

12 Feb 2024 735

Mai au la dispoziție două săptămâni Derogare de la centru pentru desemnarea candidaților AUR de la Constanța

12 Feb 2024 675

Ministerul Dezvoltării Peste 1,76 miliarde de lei vor finanța 132 de noi proiecte de infrastructură. Vizată și Constanța (DOCUMENT)

16 Jan 2024 625

IPJ Constanța a câștigat procesul deschis de Comuna Pantelimon! La mijloc erau circa 38.000 de euro

08 Jan 2024 765

Licitații Constanța Primăria Pantelimon caută firmă pentru asfaltarea mai multor străzi din localitatea Nistorești. Oferă peste jumătate de milion de euro pentru lucrări (DOCUMENT)

08 Jan 2024 724

Poliția a efectuat verificări la un cămin de persoane vârstnice. S-a lăsat cu dosar de urmărire penală

29 Dec 2023 873

Planul de acțiune „Pirotehnic 2023”. Dosare penale în Ilfov

29 Dec 2023 652

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 11 decembrie 2023

12 Dec 2023 882