Întreaga creştinătate se pregăteşte pios pentru Săptămâna Patimilor „Calea Crucii“, refăcută în Joia Mare la Saraiu

Comuna constănţeană Saraiu se pregăteşte cu pioşenie pentru întâmpinarea sărbătorilor pascale. Astfel, Primăria din Saraiu, împreună cu Arhiepiscopia Tomisului şi Teatrul de Stat Constanţa, organizează, în Joia Mare, procesiunea „Calea Crucii“. Prin urmare, joi, 17 aprilie, de la ora 14.00, alături de locuitorii comunei Saraiu sunt aşteptaţi toţi creştinii care vor să marcheze cel mai dureros, dar şi cel mai înălţător moment al anului - Săptămâna Patimilor - printr-o procesiune deosebită în ziua celor 12 Evanghelii. „Sunt ultimele clipe dinainte de «Calea Crucii»; ultimele clipe înainte de sacrificiul suprem al lui Iisus Hristos. Pentru noi şi pentru păcatele noastre, Iisus s-a răstignit şi a înviat a treia zi, dându-ne o nouă şansă la puritate sufletească“, este motivarea primarului localităţii Saraiu, Dorinela Irimia, în organizarea evenimentului religios. „Şi pentru că ştim şi pentru că putem, aducem «Calea Crucii» în localitatea noastră, aducem cele 12 Evanghelii în inima comunei şi încercăm să ajungem la sufletele tuturor celor care vor fi cu noi în aceste clipe dureroase, emoţionante, dar cu un mesaj de adâncă smerenie. Chiar dacă momentul este un moment al durerii, fericirea de a fi cu toţii împreună ne face mai buni, mai îngăduitori“, transmit aleşii locali de la Saraiu.
La evenimentul religios va participa chiar ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
„În zi de Denii, în zi de retrăire a crudului moment evanghelic, vrem să deschidem în sufletele noastre o nouă filă de iubire, sacrificiu şi dăruire. Suntem oameni, Creaţie a Tatălui, suntem o familie şi aşa vrem să dăinuim“, este mesajul primarului de la Saraiu, Dorinela Irimia.
„Calea Crucii“ este o devoţiune tradiţională a Postului Mare în Biserica Latină, asimilată unui pelerinaj în duh în Locurile Sfinte din Ierusalim (pe calea care astăzi poartă numele de Via Dolorosa). Tradiţia spune că Sfânta Fecioară obişnuia să viziteze zilnic locurile pătimirii Fiului ei. Pe Calea Crucii se află 14 staţiuni, care marchează momentele în care Iisus este judecat şi condamnat la moarte, este priponit pe Cruce, moare, este luat de pe Cruce şi, în cele din urmă, înmormântat.
Cele mai impresionante ceremonii de acest fel au loc, an de an, la Ierusalim. În Vinerea Mare, creştinii refac ultimul drum parcurs de Mântuitorul Iisus Hristos, pe Via Dolorosa din Ierusalim, până la Biserica Sfântului Mormânt.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce au găsit auditorii de la Camera de Conturi Constanța la controlul efectuat în comuna Saraiu? (DOCUMENT)

07 Mar 2024 603

Primăria Saraiu, județul Constanța, contract de peste 1,4 milioane lei cu o firmă înființată anul trecut (DOCUMENT)

23 Feb 2024 723

Intervenții ale polițiștilor în județul Constanța. Ce au depistat aceștia

13 Feb 2024 832

Acțiuni ale polițiștilor IPJ Constanța în municipiu și în județ! Au fost aplicate mai multe amenzi

13 Feb 2024 678

Mai au la dispoziție două săptămâni Derogare de la centru pentru desemnarea candidaților AUR de la Constanța

12 Feb 2024 675

DSVSA Constanța cesionează, pentru patru ani, serviciile veterinare din județ. Contract de peste 5 milioane de lei (DOCUMENT)

09 Feb 2024 541

Știri Constanța Polițiștii intervin în cazul a patru șoferi în Mihail Kogălniceanu, Valu lui Traian, Lumina și Saraiu

03 Feb 2024 1015

Știri Constanța azi Tânăr reținut pentru act sexual cu un minor și viol asupra unui minor! Date oficiale

02 Feb 2024 700

Remorca cu alimente a unui autovehicul s-a răsturnat în județul Constanța. Trafic dirijat

06 Jan 2024 1079

Rețele Electrice Dobrogea Zonele din Constanța, Saraiu și Tariverde care rămân fără curent electric, luni

16 Dec 2023 1455

Situație actualizată! Lista drumurilor județene închise în județul Constanța. Care sunt drumurile pe care s-a reluat circulația

27 Nov 2023 2035

Știri Constanța azi Polițiștii constănțeni acționează în filtrele rutiere și pe principalele artere de circulație (FOTO)

26 Nov 2023 699

UPDATE Incident rutier, la ieșirea din Saraiu. O victimă este implicată

20 Nov 2023 860

Monsson Operation SRL împarte, mai nou, controlul în Wind Power Energy SRL cu trei persoane fizice

16 Nov 2023 1027

Drumuri Județene Constanța Ce lucrări sunt programate pe drumurile din județ în această săptămână

06 Nov 2023 1024