Investiţii pentru dezvoltarea infrastructurii la Mihail Kogălniceanu

Multe autorităţi locale din mediul rural au în bugete fonduri reduse pentru derularea de investiţii. De multe ori, banii proprii ai primăriilor abia ajung pentru cheltuielile destinate utilităţilor şi alte costuri lunare. Din acest motiv, primarii comunelor consideră că este nevoie de sprijin financiar de la autorităţile centrale, la care se adaugă şi fondurile de la Uniunea Europeană.
 
În afară de Constanţa şi de alte oraşe din judeţ, şi comunele mai mari şi cele apropiate urbei tomitane încep să se dezvolte vizibil de la un an la altul. Şefii administraţiilor locale consideră că este nevoie ca mediul rural să aibă parte de mai multe beneficii, iar investiţiile să se deruleze mai ales în direcţia reabilitării infrastructurii. La Mihail Kogălniceanu, în ultimii doi ani, s-au efectuat mai multe lucrări importante pentru locuitorii comunei. Anul trecut, s-a lucrat la amenajarea unei pieţe agroalimentare în zona centrală şi s-au mai reabilitat străzi şi trotuare.
 
„În această perioadă, lucrăm foarte mult cu hârtiile. Mai precis, am făcut studii de fezabilitate pentru toate drumurile din comuna Mihail Kogălniceanu. Mai este nevoie să asfaltăm circa 45 de kilometri. Proiectul pentru drumuri este unul mare, important, şi trebuie să-l fragmentăm în unele mai mici, deoarece, altfel, suma întreagă s-ar ridica la cinci milioane de euro. De asemenea, vrem să derulăm şi proiectul de reabilitare şi extindere a grădiniţei. În plan este şi un proiect cu racordurile de apă în satul Piatra. Sper să primim rezultate şi răspunsuri bune. S-a lucrat bine cu Ministerul Dezvoltării, funcţionează colaborarea, şi cred că va fi bine. Nu mă gândesc să prind chiar toate proiectele, dar încercăm să facem cât se poate“, a declarat Ancuţa Belu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu.
 
În perspectiva proiectelor care trebuie derulate cu fonduri structurale, primarul comunei Mihail Kogălniceanu speră ca sprijinul oferit de Ministerul Dezvoltării să fie la acelaşi nivel ca până acum, deoarece absorbţia banilor este foarte importantă pentru localităţile constănţene.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, licitație pentru renovarea energetică a mai multor blocuri

12 Jan 2024 1303

Primăria Mihail Kogălniceanu. Cadouri și bucurie pentru tinerii locuitori ai comunei

20 Dec 2023 747

Declarații de Avere Constanța Ancuța Daniela Belu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu deține mai multe terenuri, o casă și două apartamente (DOCUMENTE)

04 Sep 2023 3030

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța Ancuța Belu anunță ce vor conține cele peste 1.000 de pachete de rechizite pentru elevii din comună

31 Aug 2023 2206

Primăria Mihail Kogălniceanu Stadiul celor trei mari proiecte de pe raza comunei

11 Jun 2023 1120

Liga Aleșilor Locali a PNL Constanța și-a ales conducerea pentru următorii patru ani

12 Nov 2022 4333

Primăria Mihail Kogălniceanu caută firmă pentru modernizarea a 16 străzi din comună

05 Jul 2021 3053

Primăria Mihail Kogălniceanu reabilitează liceul teoretic din comună. Ce sumă este investită

16 Jun 2021 2900

Ancuța Daniela Belu, primarul ales al comunei Mihail Kogălniceanu, declarație de avere

18 Nov 2020 6233

Caiali Demiren, consilier local al comunei Mihail Kogalniceanu, s-a stins din viață

18 May 2020 6530

Căminul Cultural din Mihail Kogălniceanu susţine talentul copiilor şi al tinerilor

25 Jan 2018 4413

Tradiția continuă în comuna Mihail Kogălniceanu Botezul cailor, o paradă de forță, eleganță și frumusețe

07 Jan 2018 3236

În cadrul unui spectacol de Crăciun La Mihail Kogălniceanu, performanţa, statornicia şi curajul sunt răsplătite cu premii (galerie foto)

14 Dec 2017 2272

Cu banii de la CJC Primăria Mihail Kogălniceanu va putea realiza doar două studii de fezabilitate (galerie foto)

09 Nov 2017 3666

Patru proiecte pentru infrastructura rutieră din comuna Mihail Kogălniceanu

26 Oct 2017 3125