Locatari abuzivi într-o clădire administrată de DGASPC Constanţa Un imobil proprietate a CJC va fi demolat (galerie foto+document)

La propunerea preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Marius Horia Ţuţuianu, aleşii vor delega dreptul de reprezentare în justiţie a CJC către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Constanţa pentru a face demersurile necesare privind evacuarea unui imobil din strada Ion Lavohari nr. 76. Imobilul este proprietate a CJC, iar DGASPC Constanţa îl are în administrare şi va trebui să facă toate demersurile necesare, inclusiv să apeleze la instanţă, astfel încât persoanele care l-au ocupat abuziv să fie evacuate.
 
Într-o adresă transmisă pe 17 octombrie de către DGASPC Constanţa se menţionează că se impune luarea acestei măsuri cât mai repede cu putinţă deoarece „clădirea se află în stare avansată de degradare, reprezentând un real pericol pentru ocupanţii şi locatarii imobilelor învecinate, necesitând demolarea sa în întregime“.
 
Imobilul a fost expertizat tehnic, iar în raportul întocmit ulterior se menţionează, printre altele: „Clădirea în cauză prezintă o serie de degradări destul de severe ale structurii de rezistenţă, fisuri la 45 grade în zidăria de cărămidă portantă, rotiri sau deplasări ale elementelor din lemn ale planşeului de reazeme, tencuieli desprinse (…)“.
 
În baza acestui document, reprezentanţii DGASPC Constanţa au obţinut autorizaţia de desfiinţare nr. 95/30.09.2016 emisă de Primăria Constanţa. Între timp, cei de la DSP Constanţa au constatat la faţa locului că în clădire se adăpostesc persoane de etnie romă, iar imobilul „este invadat de şobolani, dejecţii şi deşeuri menajere“.
 
Însă locatarii nu vor să elibereze casa, ceea ce impune din partea DGASPC Constanţa să treacă la demersuri legale pentru evacuarea persoanelor care ocupă abuziv imobilul din strada Ion Lahovari nr. 76.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 383

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 294

Cumpărări directe Tectonic Green Energy SRL face mentenanță preventivă la centralele termice ale Consiliului Județean Constanța (DOCUMENT)

23 Apr 2024 261

Consiliul Județean Constanța va semna contractul pentru dotarea cu microbuze electrice a școlilor din județ

22 Apr 2024 721

Ședință CJ Constanța Consilierii vor vota pentru aprobarea documentației de atribuire a lotului 3 din contractul de delegare a gestiunii Serviciului public de transport județean de persoane (DOCUMENT)

22 Apr 2024 1176

Proiectul de hotărâre pe ordinea de zi a ședinței CJ Constanța Se înființează Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor în comuna Topraisar (DOCUMENT)

22 Apr 2024 2173

Achiziționarea serviciilor de consultanță juridică și reprezentare juridică în instanță pentru Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța, în atenția consilierilor județeni (DOCUMENT)

22 Apr 2024 306

Ședință CJ Constanța Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului își dorește repartizarea unui spațiu pentru înființarea unui birou județean (DOCUMENT)

21 Apr 2024 361

ZIUA LIVE Florin Mitroi, despre proiectele și planurile pe care le are pentru județul Constanța!

21 Apr 2024 1334

Ședință CJC Rămâne sau nu, Consiliul Județean Constanța în Asociația de Dezvoltare Durabilă? (DOCUMENT)

21 Apr 2024 535

Ședință CJC Regulament de finanţare nerambursabilă din fonduri publice pentru activităţi de tineret de interes local (DOCUMENT)

21 Apr 2024 542

Ședință CJ Constanța Achiziția serviciilor juridice de consultanță pentru obiectivele de investiții în curs de realizare, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

21 Apr 2024 385

Ședință a CJ Constanța Preluarea unor bunurilor imobile din domeniul public al UAT Comuna Băneasa în domeniul public al UAT Județul Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

20 Apr 2024 463

Ședință ordinară a CJC Organigrama și Statul de funcții pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

20 Apr 2024 444

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 535