Locul unde fotbalul e la el acasă „Regele“ Gheorghe Hagi devine, mâine, cetăţean de onoare al oraşului Ovidiu

De mâine, „regele“ Gheorghe Hagi devine cetăţean de onoare al oraşului Ovidiu. Iniţiativa de a-i conferi această distincţie marelui fotbalist român îi aparţine primarului George Scupra, un susţinător al sportului la toate nivelurile. Titlul îi este acordat „în semn de preţuire pentru excepţionala activitate sportivă şi pentru contribuţia deosebită adusă mediului economic şi sportiv al comunităţii oraşului Ovidiu“, după cum se arată într-un comunicat de presă. Festivitatea de decernare a titlului de cetăţean de onoare va avea loc joi, în sala de Consiliu a Primăriei Ovidiu, începând cu ora 11.45.
 
Edilul-şef George Scupra, aflat la primul mandat de primar al oraşului Ovidiu, a susţinut sportul de performanţă şi mişcarea prin numeroase concursuri cu premii, dar şi prin sprijinul acordat sportivilor din localitate. De altfel, deja se poate spune că localitatea are un loc binemeritat pe harta sportului, aici activând Academia de fotbal „Gheorghe Hagi“. Reamintim că echipa de fotbal FC Viitorul, patronată şi antrenată de Gheorghe Hagi, a primit avizul Ligii Profesioniste de Fotbal să dispute meciurile de pe teren propriu în viitorul sezon competiţional pe stadionul propriu din cadrul Academiei Hagi, situat în localitatea Ovidiu.
 
„Am considerat că trebuie făcut acest pas pentru că porţile oraşului se vor deschide pentru multe echipe din ţară, dar şi din Europa, iar acest lucru se datorează şi investiţiilor făcute de Gheorghe Hagi în ceea ce înseamnă infrastructură sportivă la Ovidiu. Investiţia sa, chiar dacă este una privată, îl plasează pe Gheorghe Hagi în topul contribuabililor la bugetul local, ceea ce nu este un lucru deloc de neglijat“, a explicat primarul George Scupra pentru ZIUA de Constanţa.
 
Şi pentru că sportul este la el acasă la Ovidiu, încă de săptămâna trecută primarul a iniţiat un proiect menit să dezmorţească localnicii: în fiecare vineri după-amiază, posesorii de biciclete din oraşul Ovidiu sunt invitaţi să pedaleze. Vineri, de la ora 18.00, bicicliştii îşi dau întâlnire pe platoul din faţa Centrului Cultural „Elena Roizen“. „Menţionăm ca nu va fi sub formă de concurs, ci este doar un prilej de a face mişcare şi de a socializa! Acest demers va continua în fiecare vineri, de la aceeaşi oră, urmând să alegem de fiecare dată altă rută, de comun acord! Sperăm ca şi acest eveniment să aibă cel puţin la fel de mulţi adepţi cum are crosul oraşului Ovidiu“, a spus primarul George Scupra.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.