„Made in rural“, proiect desfăşurat de Primăria Cumpăna Mariana Gâju - „Prin lucrările realizate în atelierele de creaţie, vom promova comuna“ (galerie foto)

Doamnele şi domnişoarele din Cumpăna vor continua îndeletnicirea de secole a străbunicilor şi bunicilor noastre, aceea de a ţese covoare, a broda ii şi cămăşi sau a tricota haine. Totul a fost posibil datorită proiectului „Made in rural“, desfăşurat de Primăria Cumpăna.
 
„Prin acest proiect, ne-am adresat gospodinelor din Cumpăna. Am pornit la drum cu Fundaţia World Vision şi am realizat aceste ateliere de creaţie. În proiect au fost instruite 84 de femei din localitate în meseria de ţesătoare, croitoreasă, brodeză, adică meserii care s-au uitat. Ce încercăm să facem? Să revenim la tradiţiile uitate, să păstrăm tradiţiile meşteşugăreşti. Ce caută oamenii? Caută lucru de mână, lucru în care a fost pus suflet. Prin lucrările realizate în aceste ateliere, ne vom promova comuna“, a declarat primarul localităţii Cumpăna, economist Mariana Gâju.
 
Primăria şi Consiliul Local Cumpăna, în parteneriat cu Fundaţia World Vision România şi cu Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna, au inaugurat, ieri, un atelier de creaţie, croitorie şi ţesătorie manuală. Dotat cu maşini performante de tricotat, maşini de cusut şi de brodat, războaie de ţesut şi mobilier adecvat, precum şi cu materie primă pentru realizarea de produse finite specifice, atelierul de creaţie de la Cumpăna a fost înfiinţat în cadrul proiectului „Made in rural“, derulat în perioada martie 2014 - decembrie 2015, în beneficiul persoanelor din mediul rural.
 
În cadrul acestui proiect s-au desfăşurat cursuri gratuite de formare profesională în ţesătorie manuală, de formare a competenţelor antreprenoriale şi de calificare ca lucrător în pensiune turistică, pentru 84 de persoane din localitate. Atelierul de creaţie, croitorie şi ţesătorie manuală este situat în incinta Centrului after school, situat în Cumpăna, aleea Taberei nr. 19B.
 
„Made in rural“ este un proiect de dezvoltare economică prin care se oferă gratuit calificare, consiliere şi mediere profesională, precum şi sprijin pentru începerea unor mici afaceri. Proiectul s-a desfăşurat în perioada 31 martie 2014 - 15 decembrie 2015, în beneficiul persoanelor din mediul rural, judeţele Bistriţa-Nădăud, Constanţa, Cluj, Dolj, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Vaslui şi Vâlcea.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiune de plantare de copaci la Cumpăna. Ce mesaj a transmis primarul Mariana Gâju (VIDEO)

15 Apr 2024 371

Comunitatea musulmană a comunei Cumpăna a participat la tradiționala Cină de Iftar – Masa Prieteniei

08 Apr 2024 577

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, la ceas aniversar

26 Mar 2024 2526

ZIUA LIVE Mariana Gâju (PSD) – „Nu sunt adepta compromisurilor pentru a promova. O femeie trebuie să se gândească la demnitatea ei”! (VIDEO)

08 Mar 2024 866

Eveniment de gală la Restaurant Zorile Primăria Cumpăna organizează o petrecere dedicată femeilor din localitate! (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 922

ZIUA LIVE O femeie trebuie să lupte mai mult decât un bărbat pentru a ocupa un post important în politică? ( FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 576

LIVE Text Mariana Gâju, alături de membrele OFSD, celebrează femeile la Spitalul Județean Constanța (FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 844

Știri Constanța Parteneriatul ”Cumpăna Verde” debutează cu activități de plantare puieți de copaci la Cumpăna (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 616

ZIUA LIVE O femeie trebuie să lupte mai mult decât un bărbat pentru a ocupa un post important în politică?

07 Mar 2024 985

LIVE Text Femeile social-democrate, în frunte cu Mariana Gâju, prezente la Căminul pentru persoane vârstnice Constanţa (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 837

Femeile social-democrate, în vizită la Căminul pentru persoane vârstnice Constanţa

06 Mar 2024 589

OFSD la ceas de sărbătoare 1000 de femei social-democrate petrec la Constanța! (FOTO+VIDEO)

03 Mar 2024 1326

Vești bune pentru locuitorii din Cumpăna, județul Constanța! A fost avizat favorabil nodul rutier Cumpăna A4

29 Feb 2024 6718

Știri Constanța Un pas important pentru învățământul din Cumpăna. Contract semnat pentru furnizarea de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

27 Feb 2024 720

Primăria Cumpăna Locuitorii comunei, în anotimpul iubirii. Spectacol extraordinar de Dragobete

25 Feb 2024 594